MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

12ο Outview Film Festival στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Με θέμα «Το προσωπικό και το πολιτικό», το Outview Film Festival καταπιάνεται μέσα από το φεμινιστικό κίνημα σχετικά με τη δημόσια και ιδιωτική σφαίρα

Στιγμιότυπο από το Monument of Pride
Monopoli Team

Θίγοντας θέματα όπως η ενδοοικογενειακή βία, η ανισότητα και οι δυσκολίες πρόσβασης σε βάρος των ΑμεΑ, η ανακύκλωση και η κλιματική αλλαγή, ο ρατσισμός, η ομοφοβία, η τρανσφοβία και ο μισογυνισμός, οι ταινίες που θα παρουσιαστούν στο φετινό Outview Film Festival από τις 11 ως τις 17 Απριλίου προσπαθεί να καταδείξει το γεγονός ότι οι επιλογές των ατόμων αποτελούν πολιτικές πράξεις και έχουν συλλογικό αντίκτυπο.

Σε μια μεταβατική εποχή όπως η σημερινή, τίποτα δεν είναι απολιτικό. Ακόμα και η απόφαση να θεωρείται κάτι απολιτικό, είναι μια πολιτική απόφαση, διότι δεν υπάρχει πεδίο που να μην το ακουμπάει η πολιτική. Το πράττειν και ομιλείν του κάθε ατόμου δεν είναι αντικειμενικά ουδέτερα. Το τι επιλέγουμε να κάνουμε και το πώς επιλέγουμε να μιλάμε για αυτό έχουν σημασία. Η ρητορική του σήμερα μεταφέρει έννοιες που έχουν μέσα τους πολιτική, και έχουν σημασία για την κατανόηση του πώς αναπτύσσεται ο ιδεολογικός μηχανισμός. Το πώς μιλάμε ή δεν μιλάμε σήμερα και για ποιο θέμα, τι μένει εντός και τι εκτός δημόσιου διαλόγου έχει σημασία για όλους μας. Τα ζητήματα αυτά προσπαθεί να αναδείξει το φετινό Outview Film Festival.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα του Outview Film Festival.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Outview Film Festival 2019 εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Από 11/4 έως 17/4
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-135, Αθήνα

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b