MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Το νεοελληνικό θέατρο ομιλεί ιταλικά!

Ένα νέο βιβλίο με θεατρικά κείμενα νέων ελλήνων συγγραφέων αναμένεται να κυκλοφορήσει στα ιταλικά από τις Εκδόσεις Σοκόλη

Monopoli Team

Η Αθηνά Σοκόλη συνεχίζει την προσπάθειά της να γνωρίσει τη σύγχρονη ελληνική θεατρική γραφή εκτός των ορίων της χώρας μας. Το 2017 κυκλοφόρησε η καλαίσθητη αγγλική έκδοση «The Oberon Anthology of Contemporary Greek Plays», προϊόν συνεργασίας των εκδόσεων Σοκόλη με τον εξειδικεύμενο σε βιβλία για τις παραστατικές τέχνες Oberon Books. Περιείχε τα έργα «Η Πείνα» του Χαράλαμπου Γιάννου, «… και Ιουλιέτα» του Άκη Δήμου, «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.» της Λένας Κιτσοπούλου, «Wolfgang» του Γιάννη Μαυριτσάκη και «Angelstate» της Νίνας Ράπη.

Φέτος οι Εκδόσεις Σοκόλη συνεργάστηκαν με τον ιταλικό εκδοτικό οίκο ETPbooks και η συλλογή ελληνικών έργων στην ιταλική γλώσσα «Viaggio nel teatro greco contemporaneo» αναμένεται να κυκλοφορήσει από την ETPbooks το αργότερο έως τον Μάιο.

Περιλαμβάνει τα έργα «… και Ιουλιέτα» του Άκη Δήμου, «Ερωμένες στον καμβά» της Σοφίας Καψούρου, «Wolfgang» του Γιάννη Μαυριτσάκη, «3-0-1. Μεταφορές» της Έλενας Πέγκα, Angelstate της Νίνας Ράπη, «Άλκηστις και όνειρα γλυκά» του Ανδρέα Στάικου και το «Δεσποινίς Δυστυχία» του Τσιμάρα Τζανάτου. Όλα σε μετάφραση του Maurizio De Rosa.

Η ανθολογία θα κυκλοφορεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και η επίσημη παρουσίασή της θα γίνει στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Νάπολης στις 18 Ιουνίου 2019.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b