MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Έμπειροι ταξιδευτές μοιράζονται συγκλονιστικές στιγμές από όλο τον κόσμο

Γιατί να επισκεφθούμε το Τσέρνομπιλ, τον Αρκτικό Κύκλο, τις ερήμους, την Τουρκία, την Ινδία, την Ισλανδία, τη Ζάμπια; Με αφορμή το 2ο TravelFest, επτά έμπειροι ταξιδευτές μας απαντούν.

Monopoli Team

Στις 6 & 7 Απριλίου 2019, το 2ο TravelFest παρουσιάζει εναλλακτικούς τρόπους για να γνωρίσουμε τον κόσμο. Στη διάρκεια του διημέρου, έμπειροι ταξιδευτές, μέσα από ταινίες, παρουσιάσεις και συζητήσεις, θα μας εμπνεύσουν και θα μας παρακινήσουν να βιώσουμε ανάλογες εμπειρίες, ενώ επώνυμες επιχειρήσεις θα προβάλλουν, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, προϊόντα και υπηρεσίες που θα κάνουν ασφαλείς και άνετες τις αποδράσεις μας. Παράλληλα, εκθέσεις και δραστηριότητες θα διαμορφώσουν ένα “ταξίδι εικόνων και γεύσεων” εντός της πόλης.

Ζητήσαμε από επτά ταξιδευτές να μας απαντήσουν γιατί επέλεξαν να επισκεφθούν τους συγκεκριμένους τόπους για τους οποίους θα μιλήσουν στο φετινό Travel Fest. Οι απαντήσεις τους μας εμπνέουν να ετοιμάσουμε βαλίτσα άμεσα!

Κίεβο – Τσέρνομπιλ | Κυριακή 7/4 19:00 – 20:00 | Μάνος Λιανόπουλος & Φάνης Λαμπρόπουλος

Γιατί Τσέρνομπιλ; – Μάνος Λιανόπουλος:

Το Τσέρνομπιλ είναι μια πόλη που πάντα υπήρχε στο μυαλό μου, λόγω των αναμνήσεων από τα παιδικά μου χρόνια. Θυμάμαι τους προβληματισμούς που προκάλεσε το πυρηνικό δυστύχημα στους γονείς μου σχετικά με το τι κάνει να τρώμε και τι όχι και γενικότερα την κατάσταση που βίωσε η ανθρωπότητα με αυτό το πρωτόγνωρο συμβάν. Οπότε όταν έμαθα ότι πλέον μπορείς να το επισκεφθείς και δεν υπάρχουν πια ουσιαστικοί κίνδυνοι, μπήκε στο bucket list μου.

Στο TravelFest παρουσιάζουμε μέσα από μία ταινία την εμπειρία μας με τον Φάνη Λαμπρόπουλο, σε Κίεβο και Τσέρνομπιλ, για να δώσουμε γενικότερα πληροφορίες για αυτή την όμορφη χώρα που δεν γνωρίζουμε και πολύ στην Ελλάδα!

Το κάλεσμα της ερήμου | Σάββατο 6/4 19:00 – 20:00 | Ισαβέλλα Μπερτράν

Γιατί ερήμους; – Ισαβέλλα Μπερτράν:

Δύσκολη ερώτηση. Πώς να ερμηνεύσεις με όρους λογικής μια επιλογή που εδράζεται σχεδόν αποκλειστικά στον ψυχισμό και το συναίσθημα; Ψυχαναλυτικά, θα έλεγα πώς «το κάλεσμα της ερήμου» ή αλλιώς «η έλξη για το αχανές» εκφράζει έναν βαθύ πόθο ελευθερίας. Είναι η εξέγερση του πρωτόγονου εαυτού που εξοστράκισε ο πολιτισμός, μα εξακολουθεί να ζει μέσα μας και διεκδικεί χώρο να υπάρξει. Παράλληλα, η σιωπή της ερήμου προσφέρεται για ν’ ακούσεις επιτέλους τις δικές σου εσωτερικές “φωνές”, και η απεραντοσύνη της για να αναμετρηθείς με την ασημαντότητά σου. Ειδικά το τελευταίο, πολλούς τους συντρίβει. Σ΄ εμένα αντίθετα λειτουργεί εξόχως λυτρωτικά.

Αποστολή στον Αρκτικό Κύκλο| Κυριακή 7/4 12:00 – 13:00 | Βαγγέλης Βασιλειάδης

Γιατί Αρκτικό Κύκλο; – Βαγγέλης Βασιλειάδης:

Το ταξιδιωτικό μικρόβιο,το σκι και τα βουνά είχαν μπει στην ζωή μου από μικρό παιδί.Η ευκαιρία να δοκιμάσω τα όριά μου σε ένα concept επιβίωσης στον Αρκτικό κύκλο, όπου θα “τσουλούσα” με έλκηθρο επί 300 χιλιόμετρα, ήταν κάτι ονειρικό για μένα.Το expedition αυτό το έχουμε κάνει μόνο 168 άτομα απ’ όλο τον πλανήτη και θα είναι μια ευκαιρία να δείξω στον κόσμο ότι η ζωή είναι υπέροχη ακόμα και στους -30 βαθμούς, σε ένα αφιλόξενο τοπίο με ιδιαίτερη ομορφιά.

Ισλανδία σε δύο τροχούς | Κυριακή 7/4 14:00 – 15:00 | Πολυτίμη Μπόζνου

Γιατί Ισλανδία; – Πολυτίμη Μπόζνου:

Όταν σκέφτεται κάποιος την Ισλανδία, του έρχεται στον νου μια χώρα με χιόνι, παγωνιά και ατελείωτα στρώματα πάγου. Ωστόσο αυτό είναι μόνο μέρος της αλήθειας και άδικη αναπαράσταση των αληθινών θησαυρών της Ισλανδίας. Το ταξίδι αυτό ήταν στη λίστα μου και αυτά που είχα διαβάσει και δει με ενέπνευσαν πολύ δυνατά να την επισκεφθώ. Και το μόνο ταξίδι για μένα είναι το ταξίδι με μοτοσυκλέτα. Επέλεξα να το παρουσιάσω στο TravelFest γιατί θέλω να μοιραστώ με όσο περισσότερο κόσμο γίνεται, την απίστευτη γοητεία και ομορφιά της σε όλα τα επίπεδα.

Ιστορίες από την Ινδία | Σάββατο 6/4 16:00 – 17:00 | Περικλής Μεράκος

Γιατί Ινδία; – Περικλής Μεράκος:

Ο λόγος που επέλεξα αυτά τα μέρη είναι η πολιτιστική τους μοναδικότητα. Στο travelfest τα δείχνω για να γνωρίσει όσο γίνεται περισσότερος κόσμος αυτές τις σπουδαίες πολιτιστικές παραδόσεις. Μπορεί να ανακαλύψουν κάτι που θα τους συγκινήσει και να αρχίσουν να σκέφτονται έξω από το “κουτί”.

Η Τουρκία σε δύο τροχούς | Σάββατο 6/4 14:00 – 15:00 | Δημήτρης Κατσούλας

Γιατί Τουρκία; – Δημήτρης Κατσούλας:

H Τουρκία είναι μια χώρα «προκλητική», ένας τόπος που κρύβει στα σπλάχνα της ιστορικούς θησαυρούς, απομεινάρια των 13 πολιτισμών που πέρασαν από τα εδάφη της εδώ και 10000 χρόνια. Είναι μια χώρα διαφορετική, μια χώρα που προκαλεί τις αισθήσεις, είναι μυστήρια και σουρεαλιστική. Ο Έλληνας ταξιδευτής σίγουρα θα γοητευθεί από τα περιεχόμενά της, αρκεί να αποβάλει τις όποιες ηθικές αναστολές του.

Το 2007 επισκέφθηκα για πρώτη φορά τη χώρα. Ήμουν σφιγμένος, ένιωθα σαν ταύρος στην αρένα κι όμως απέβαλα τους ενδοιασμούς μου και μόλις αντίκρισα την Αγία Σοφία, τη Μονή της Χώρας, το Φανάρι και τον Κεράτειο κόλπο, γοητεύθηκα. Η μια φορά δεν ήταν αρκετή, οπότε επέλεξα την τελευταία δεκαετία να ταξιδεύω στους δρόμους της Ανατολίας συλλέγοντας εμπειρίες, εικόνες και συναισθήματα από την γειτονική χώρα των Αντιθέσεων και των φιλόξενων ανθρώπων.

Γιατί Ζάμπια; – Χρήστος Μπαρούς:

Επέλεξα να επισκεφθώ τη Ζάμπια στην Αφρική για τον ποταμό Ζαμβέζη. Είναι η νούμερο ένα διαδρομή στον κόσμο για τους λάτρεις των ποταμών (rafters & kayakers – white water), η “δυνατότερη” διαδρομή στον πλανήτη! Επίσης ήταν ένα όνειρο για μένα και την ομάδα μου (rafting), για τους λόγους που ανέφερα. Οι καταρράκτες της Βικτώρια παρεμβάλλονται στον Ζαμβέζη και αποτελούν παγκόσμιο μνημείο της Unesco. Επίσης η φωτογράφιση και εικονοληψία την άγριας ζωής είναι εμπειρία ζωής στην Αφρική, και, ως επαγγελματίας της εικόνας που είμαι, ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα.

Πιστεύω ότι το ταξίδι μου αυτό άξιζε να το προβάλω και σε άλλους, σε ταξιδιώτες, σε λάτρεις της περιπέτειας, αλλά και θεατές που αρέσκονται σε αυθεντικές εμπειρίες ταξιδιών.

Διαγωνισμός

10 τυχεροί αναγνώστες του monopoli.gr μπορούν να κερδίσουν από ένα διπλό πάσο για το Σάββατο 6 ή την Κυριακή 7 Απριλίου μέσα από τον λογαριασμό μας στο Instagram, για να παρακολουθήσουν το  2ο TravelFest. Δείτε πώς!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Travel Fest 2019
www.travelfest.gr
6 & 7 Απριλίου
@ Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς (Μεσογείων 151, Μαρούσι)

Κόστος εισιτηρίων:
7€ το άτομο / ημέρα – online προπώληση
9€ το άτομο / ημέρα – στο ταμείο
10 € το άτομο / διήμερο εισιτήριο – online προπώληση μέχρι 28/2
10 € τα 2 εισιτήρια, ανεξαρτήτως ημέρας – online προπώληση μέχρι 28/2

Περισσότερες, αναλυτικές οδηγίες:
www.travelfest.gr/tickets

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b