MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Από το Μεξικό έως και την Ιαπωνία, τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία στον κόσμο!

Κάποια σε πόλεις, άλλα σε νησιά και άλλα σε δάση, ξενοδοχεία – αρχιτεκτονικά κοσμήματα για ιδιαίτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες

| Φωτογραφία: The Retreat at Blue Lagoon - Ισλανδία
author-image Λένα Δαλαμαρίνη

Punta Caliza Boutique Hotel – Μεξικό

Το Punta Caliza Boutique Hotel βρίσκεται στο νησί Holbox του Μεξικό. Η αρχιτεκτονική αντλεί στοιχεία από τα αρχαία κτήρια της περιοχής, ενώ, όσοι το επισκεφθούν τους καλοκαιρινούς μήνες, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, εκτός από το λιτό πλην μοντέρνο design, μπάνια στις παραλίες του νησιού με φαλαινοκαρχαρίες.

Mashpi Lodge – Εκουαδόρ

Τοποθετημένο στο τροπικό δάσος του Choco, το ξενοδοχείο Mashpi Lodge αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης. Ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια οδηγούν σε καταρράκτες και δρυμούς που φιλοξενούν σπάνια είδη ζώων.

Radisson Blu Royal Hotel – Δανία

Το Radisson Blu Royal Hotel ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά το 1960 ως Royal Hotel, για να υποδεχτεί τους λάτρεις της μοντέρνας αισθητικής, μιας αισθητικής χαρακτηριστικής στην Κοπεγχάγη. Σημείο αναφοράς στη δανέζικη πρωτεύουσα, το Radisson Blu Royal Hotel συνδυάζει σύγχρονο design, λόγω της τελευταίας ανακαίνισης, διατηρώντας, ωστόσο, πολλές από τις πινελιές των πρώτων χρόνων.

Marina Bay Sands – Σιγκαπούρη

Το ξενοδοχείο Marina Sands Bay, γνωστό για την “infinity pool” που βρίσκεται στον 57ο όροφο, αποτελεί ένα από τα ακριβότερα αρχιτεκτονικά εγχειρήματα. Εστιατόρια, μπαρ, μαγαζιά, γυμναστήριο και personal training, πάρκα για παιδιά και spa είναι μερικές μόνο από τις ανέσεις που μπορεί να απολαύσει όποιος κλείσει δωμάτιο στο Marina Sands Bay.

Tierra Chiloe hotel – Χιλή

Το Tierra Chiloe hotel, τοποθετημένο στο νησί Chiloe, συνδυάζει, θα έλεγε κανείς, τα πάντα. Με θέα στις Άνδεις, για τους λάτρεις του βουνού, αλλά και στον Ειρηνικό Ωκεανό, για τους λάτρεις της θάλασσας, το Tierra Chiloe hotel αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλους!

Hoshinoya Karuizawa – Ιαπωνία

Το ξενοδοχείο Hoshinoya Karuizawa είναι πραγματικά απόλαυση. Με δωμάτια χτισμένα πάνω από το νερό παρέχει τις ανέσεις ενός πολυτελούς ξενοδοχείου -από spa έως και ιαματικές πηγές-, δίνοντας, παράλληλα, τη δυνατότητα για δραστηριότητες στη φύση, όπως επισκέψεις σε καταρράκτες και ηφαίστεια.

Olea Hotel – Ελλάδα

Τοποθετημένο στο χωριό Τσιλιβί στη Ζάκυνθο, το ξενοδοχείο Olea αποτελεί ιδανικό προορισμό για χαλάρωση μέσα στη φύση. Το αρχιτεκτονικό γραφείο του Σωτήρη Τσέργα και της Κάτιας Μαργαριτόγλου (Block722 Architects) σχεδίασε το Olea Hotel με τρόπο τέτοιο που το καθιστά αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού τοπίου που το περιβάλλει.

Hakone-Ginyu – Ιαπωνία

Το Hakone-Ginyu, τοποθετημένο στην περιοχή Hakone της Ιαπωνίας, είναι ένα πολυτελές θέρετρο μέσα στη φύση. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει υπηρεσίες spa, τζακούζι και λουτρών μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον, και να γευτεί την ιαπωνική κουζίνα.

The Retreat at Blue Lagoon Iceland – Ισλανδία

Χτισμένο στο Reykjanes, γεωφυσικό πάρκο που προστατεύεται από την Unesco, το The Retreat at Blue Lagoon Iceland είναι κάτι παραπάνω από ένα ξενοδοχείο μέσα στη φύση. Είναι ο απόλυτος προορισμός για υπηρεσίες υγείας και ευ ζην.

Surfrider Hotel – Η.Π.Α.

Έχοντας φιλοξενήσει ονόματα όπως οι The Doors, Fleetwood Mac και Neil Young, το Surfrider Hotel αποτελεί σημείο αναφοράς στο Malibu. Η αρχιτεκτονική του είναι άμεσα επηρεασμένη από το περιβάλλον, με αποτέλεσμα ο επισκέπτης να απολαμβάνει μία ατελείωτη καλοκαιρινή εμπειρία.

Jaffa Hotel – Ισραήλ

Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο που προέκυψε ύστερα από την ανακαίνιση του γυναικείου μοναστηριού του Αγίου Ιωσήφ και του παρακείμενου γαλλικού νοσοκομείου. Το Jaffa Hotel, τοποθετημένο στην πιο γνωστή γειτονιά του Tel Aviv, διατηρεί τις αρχιτεκτονικές φόρμες του παρελθόντος τις οποίες και συνδυάζει με σύγχρονες πινελιές, αποτελώντας ιδανικό προορισμό για πολυτελείς διακοπές.

Hoshinoya Kyoto – Ιαπωνία

Μία ανάσα από το Kyoto βρίσκεται το Hoshinoya Kyoto, ξενοδοχείο χαρακτηριστικό για την μοντέρνα και συνάμα minimal αισθητική του. Το highlight του Hoshinoya Kyoto δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το πλωτό tearoom στον παρακείμενο ποταμό!

*Με πληροφορίες από τα dezeen.com και touropia.com.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b