MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο & 25η Μαρτίου χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για αυτό το τριήμερο.

Monopoli Team

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

“Η Πόλη του μέλλοντος: Ποιότητα ζωής και νέα αστικά σύνορα”

Με αφορμή την Ημέρα Ιταλικού Design και στο πλαίσιο της πολιτιστικής πρωτοβουλίας Tempo Forte Ιταλία – Ελλάδα 2019, η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα και το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζουν την αρχιτεκτονική εκδήλωση Η Πόλη του Μέλλοντος: Ποιότητα Ζωής και Νέα Αστικά Σύνορα η οποία έχει ως στόχο να διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους ορισμένα αρχιτεκτονικά έργα (όπως το ίδιο το ΚΠΙΣΝ) αλλάζουν το μέλλον μιας πόλης και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από και προς την Αγγλική γλώσσα και από και προς την Ιταλική γλώσσα.
Παρασκευή 22/3, 19:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

 “Γκέοργκ Μπύχνερ, Βόυτσεκ”

Με τον συγγραφέα Γκέοργκ Μπύχνερ συνεχίζεται ο κύκλος εκδηλώσεων “Λόγος 6”, που διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Την επιμέλεια των εκδηλώσεων Λόγου έχει ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 22/3, 19:30 – 21:30
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΜΟΥΣΙΚΗ

Συναυλία με τη Μάρθα Φριντζήλα

Η Μάρθα Φριντζήλα παρουσιάζει υλικό από τη δική της δισκογραφία και των καλλιτεχνών που αγαπά, πλαισιωμένη από τρεις μουσικούς, τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο, τον Αντώνη Μαράτο στο μπάσο και τον Βασίλη Μαντζούκη στα τύμπανα. Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού.
Προαιρετική συνεισφορά τροφίμων και φαρμάκων για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου Ζωγράφου.
Παρασκευή 22/3, 21:00
Aleka Municipal Cinema

ΕΚΘΕΣΗ

“Portraits”

Η έκθεση “Portraits” θα φιλοξενηθεί στη Blank Wall Gallery με πορτραίτα από όλο τον κόσμο. Πάνω από 110 πορτραίτα θα παρουσιαστούν σε αυτή την έκθεση, τυπωμένα αλλά και σε ψηφιακή μορφή. Οι επισκέπτες της έκθεσης αυτής θα έχουν την ευκαιρία να δουν μόνοι τους τις διαφορές στη φιλοσοφία και την κουλτούρα των φωτογράφων και να καταλήξουν στα δικά τους συμπεράσματα.
Εγκαίνια: Παρασκευή 22 Μαρτίου, 20:00 / Σάββατο 23/3, 12:00 – 14:30
Blank Wall Gallery

ΔΡΑΣΕΙΣ

Γνωρίζουμε τον Πειραιά μέσα από μια σειρά ξεναγήσεων

Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά διοργανώνουν νέο πρόγραμμα δράσεων με τίτλο «Το λιμάνι ως θέατρο αλλαγής του κόσμου: Αθήνα – Πειραιάς, μια σχέση αμφίδρομη». Εκθεσιακές διαδρομές, ομιλίες, open houses, ξεναγήσεις εν πλω, μουσικά προγράμματα και άλλες εκδηλώσεις, έρχονται για έναν ολόκληρο μήνα, με κέντρο το λιμάνι του Πειραιά και τη σχέση του με την πόλη των Αθηνών.
Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα.
Καθημερινά, 09:00 – 22:00

ΕΚΘΕΣΗ

“Μια ματιά στην Τέχνη της Αφρικής”

Επιλεγμένα Έργα Τέχνης και σημαντικά αντιπροσωπευτικά αντικείμενα του Αφρικανικού Πολιτισμού από τη Συλλογή Μιχαήλ Σκούλλου θα εκτεθούν Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Κοσμήματα, τελετουργικά αντικείμενα, όπλα, σπάνιοι χάρτες Ολλανδών και Γάλλων χαρτογράφων του 17ου και 18ου αιώνα και πίνακες του εμβληματικού από καλλιτεχνικής και κοινωνικο-πολιτικής σκοπιάς, Νοτιοαφρικανού ζωγράφου David Koloane, συνθέτουν την έκθεση και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Εγκαίνια: Σάββατο 23 Μαρτίου στις 19.00
Καθημερινά, 18:00 – 22:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΜΟΥΣΙΚΗ

Γιώργης Μανωλάκης & Couleur Locale

Ο Μανωλάκης, ένας από τους σημαντικότερους λαουτιέρηδες της Κρήτης, μαζί με τους Couleur Locale θα παρουσιάσει τους ιδιότυπους πειραματισμούς του πάνω στην παραδοσιακή κρητική μουσική. Το ιδιαίτερο αυτό μουσικό σχήμα εστιάζει στην εξέλιξη του ήχου της Κρήτης προσθέτοντας στοιχεία world, ροκ και τζαζ.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Δευτέρα 25/3, 13:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

25η Μαρτίου στο Μουσείο Ακρόπολης

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 το Μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει την Εθνική Επέτειο με περιπάτους στους εκθεσιακούς χώρους με ελεύθερη είσοδο για όλους από τις 9 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε περιπάτους μέσα στις αίθουσες του Μουσείου με απρόβλεπτους σταθμούς και ποικίλες συζητήσεις με συντροφιά τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές. Οι οικογένειες θα μπορούν επίσης να παραλάβουν από το Γραφείο Πληροφοριών τα ειδικά σχεδιασμένα φυλλάδια για να κάνουν μία πιο ευχάριστη και ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Μουσείο. Την ημέρα αυτή το εστιατόριο του Μουσείου στο δεύτερο όροφο θα σερβίρει ελληνικά παραδοσιακά πιάτα.
Ώρες περιπάτων (στα ελληνικά): 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00
Συμμετοχή: Έως 40 επισκέπτες ανά περίπατο. Εγγραφές γίνονται την ίδια μέρα στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου.
Δευτέρα 25/3, 09:00 – 18:00
Μουσείο Ακρόπολης

ΕΚΘΕΣΗ

“Ταξιδεύοντας στο δωμάτιό μου”

Η έκθεση έχει ως σημείο αφετηρίας το εμβληματικό δοκίμιο της Virginia Wolf “A Room of One’s Own” του 1926 και τη σύνδεσή του με πρόσφατα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, όπως ο ψηφιακός φεμινισμός και το κίνημα #metoo. Το δωμάτιο (ma chambre), ο προσωπικός χώρος, όπως περιγράφηκε στο κλασικό βιβλίο του Xavier de Maistre “Voyage Autour de Ma Chambre” (1794) από όπου και προέρχεται ο τίτλος, καθώς και έννοιες όπως η ιδιωτικότητα, η αυτονομία και η αυτοέκφραση αποτελούν βασικά σημεία αναφοράς στα έργα με τα οποία συμμετέχουν στην έκθεση διεθνείς σύγχρονοι εικαστικοί και συγγραφείς.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 22/3, Σάββατο 23/3, 10:00 – 21:00, Κυριακή 24/3, 10:00 – 14:00
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων

ΣΙΝΕΜΑ

Ραντεβού στο cinema με τους μεγάλους δημιουργούς

Ένα πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, με ειδικά αφιερώματα σε εξαιρετικούς δημιουργούς – ορισμένοι εκ των οποίων ζουν και δημιουργούν στην πόλη μας- και που με το έργο τους σχολίασαν και φώτισαν σημαντικά ιστορικά-κοινωνικά γεγονότα.

Σάββατο 23/3, 20.00 – “Μαζί ποτέ” (Head-On) του Φατίχ Ακίν
Δραματική 2004 | Έγχρ. | Διάρκεια: 121′ – Γερμανοτουρκική ταινία – Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό 

Υπόθεση:  Ο Καχίτ, ένας σαραντάχρονος απεγνωσμένος αλκοολικός και τοξικομανής, καταλήγει σε ψυχιατρείο έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας. Εκεί, γνωρίζει την επίσης τουρκικής καταγωγής Σιμπέλ, μια εικοσάχρονη όμορφη κοπέλα, που και αυτή έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, αφού δεν αντέχει τη ζωή στη συντηρητική μουσουλμανική οικογένειά της… Η ταινία έχει βραβευτεί με Χρυσή Άρκτο και Βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2004.
Aleka Municipal Cinema, Ζωγράφου
Ελεύθερη είσοδος με την προαιρετική συνεισφορά τροφίμων και φαρμάκων για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου Ζωγράφου.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b