MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
25
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
36o Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
Attenberg
Chainsaw Man-Η ταινία: Reze Arc (με υπότιτλους)
Christy
Cinema Made in Italy
Darkman
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Το κάστρο του απείρου (με υπότιτλους)
Dracula
Exit 8
Grand Prix: Ο γύρος της Ευρώπης (μεταγλωττισμένη)
Harvest
In Search of an Audience
Jujutsu Kaisen: Εκτέλεση
Mauthausen
Noi
Nouvelle Vague
Sisu 2: Ο δρόμος της εκδίκησης
Wicked: Μέρος δεύτερο
Έκλειψη
Ένα απλό ατύχημα
Όταν έρθει το φθινόπωρο
Ανεμώνη
Αντίπαλοι για καλό
Αποστροφή
Αυτή η νύχτα μένει
Αχινός
Βερμίλιο: Η Νύφη του Βουνού
Βουγονία
Γεια σου Φρίντα (μεταγλωττισμένη)
Δεσποινίς Μόξι: Η Οδύσσεια μιας γάτας (μεταγλωττισμένη)
Η Γιούκου και το λουλούδι των Ιμαλαΐων (μεταγλωττισμένη)
Η αγάπη που απομένει
Η γεύση του κερασιού
Η κάθοδος των εννέα
Η συμμορία των μάγων 3
Η τελετουργία
Ιωάννης ο βίαιος
Καμία άλλη επιλογή
Κατοικίδια στο express (μεταγλωττισμένη)
Κουραμπιέδες από χιόνι
Κράτα την ψυχή σου στο χέρι και περπάτα
Κυνηγός: Επικίνδυνη ζώνη
Κύριλλος και Μεθόδιος – Οι φωτιστές των Σλάβων
Ληστεία στην Αθήνα
Λο
Λόλα
Μέρες οργής
Μαργαρίτες
Μαρτυρίες
Με λένε Στέλιο
Μετανιώνοντας για σένα
Μια μάχη μετά την άλλη
Μπάυρον: Η μπαλάντα ενός δαιμονισμένου
Νυρεμβέργη
Νυχτερινή εφημερία
Ο Δολοφόνος της Λεωφόρου
Ο άτρωτος
Ο εξολοθρευτής άγγελος
Οι 12 ένορκοι
Ονειρα
Ο φίλος μου ο Ταφίτι (μεταγλωττισμένη)
Ραν
Στο νησί του Αμρουμ
Στρουμφάκια: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Συναισθηματική αξία
Συνύπαρξη, λέμε τώρα
Σώστε τον πράσινο πλανήτη
Τα κακά παιδιά 2 (μεταγλωττισμένη)
Τα παιδιά του Παραδείσου
Το αγαπημένο μου γλυκό
Τομ και Τζέρι: Η απαγορευμένη πυξίδα (μεταγλωττισμένη)
Το πάθος της Ζαν ντ’Αρκ
Το προξενιό της Άννας
Το χειρόγραφο της Σαραγόσα
Το χρώμα του ροδιού
Τρία χιλιόμετρα ως το τέλος του κόσμου
Τύχη βουνό
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Δράμας
Χάιντι: Η διάσωση του μικρού λύγκα (μεταγλωττισμένη)

Όταν ο Έλβις συνάντησε τον Νίξον…

Μια ιστορική συνάντηση γίνεται ταινία και κάνει πρμιέρα στην COSMOTE TV.

Monopoli Team

Ήταν εκείνη η φωτογραφία. Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ρίτσαρντ Νίξον στον Λευκό Οίκο, σφίγγει το χέρι του Έλβις Πρίσλεϊ. 21 Δεκεμβρίου του 1970. Η περίσταση; Ο ΄Ελβις έχει επισκεφθεί τον πρόεδρο για να του εκφράσει την επιθυμία να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών. Ο Έλβις με το μαύρο σακκάκι ριγμένο στους ώμους, ο πρόεδρος χαμογελαστός στον φακό. Κατά ένα περίεργο τρόπο για εκείνη την θρυλική συνάντηση πέραν της γνωστής φωτογραφίας λίγα είναι γνωστά, δεν την αναφέρει καν στην αυτοβιογραφία του ο Νίξον.

Και όμως ο Έλβις ήθελε τότε να βοηθήσει_ ήθελε να προσφέρει την φήμη του, την προσωπική του ιστορία – το φτωχό παιδί από το Μέμφις του Τενεσί που έγινε το απόλυτο είδωλο- και να κάνει το καλό. Το μόνο που ζήτησε σαν αντάλλαγμα ήταν ένα σήμα «ειδικού πράκτορα του FBI»- αυτό όλο κι όλο.

Η ταινία Elvis & Nixon

Η φωτογραφία των δύο υπερδιάσημων προσώπων του 1970 και το λιτό στόρι γύρω από αυτή, στάθηκαν η έμπνευση για την Λίζα Τζόνσον να κάνει την ταινία Elvis & Nixon. Και το ζευγάρι των πρωταγωνιστών αποδείχτηκε ιδανικό: Πρόεδρος Νίξον ο βετεράνος στον Λευκό Οίκο, Κέβιν Σπέισι (δες House of Cards, αλλά και πόσο λίγο είναι το House of Cards χωρίς αυτόν) και Έλβις ο εξαιρετικός Μάικλ Σάνον (Broadwalk Empire) ο οποίος, σημειωτέον, είχε παλιότερα και μια ροκ μπάντα.

Ο Σάνον ενσαρκώνει έναν Ελβις Πρίσλεϊ εύθραυστο και κουλ μαζί, τον Βασιλιά του ροκενεόλ μέσα σε μια αδιόρατη θλίψη του, που όπως ξέρουμε τον αγκάλιασε για τα καλά τα χρόνια που ακολούθησαν. Με ένα υπόγειο χιούμορ και ανάλογες διαστάσεις της παραδοξότητας του σκηνικού.

Κέβιν Σπέισι και Μάικλ Σάνον

Στην είσοδο του Λευκού Οίκου, φτάνει ο ΄Ελβις και ζητάει ακρόαση προέδρου. You must be kidding είναι η αντίδραση. Κανείς δεν αστειεύεται, ειδικά ο Elvis. Αλλά από τέτοιες μικρές σκηνές της Ιστορίας πολλές μικρές ιστορίες γεννιούνται για έναν κόσμο που κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες και φωτισμό προφανώς, τα πιο απίθανα μπορεί να συμβούν. Και απ’ αυτά να μείνει μόνο μια φωτογραφία- η πιο διάσημη φωτογραφία των αμερικανικών αρχείων.

Και η ταινία, Elvis & Nixon. Στις πρεμιέρες του VILLAGE CINEMA HD – της COSMOTE TV- την Παρασκευή 22/3, ώρα 21.00.

Περισσότερα από CINEMA