MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
Avatar: Φωτιά και στάχτη
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Το κάστρο του απείρου (με υπότιτλους)
Father Mother Sister Brother
Mauthausen
Misericordia
Nouvelle Vague
On Falling
Runseokjin_Ep.Tour the Movie
The loner
Vampyr
Ένα απλό ατύχημα
ΑΛΕΥΡΙΝΟ «Το σπέρμα του σύμΠΑΝτος»
Αν είχα πόδια θα σε κλωτσούσα
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Απόδραση στη Νορμανδία
Αργός θάνατος
Αυτά που σκοτώνεις
Βουγονία
Γαλάζιο μονοπάτι
Γκρέμλινς
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η Αγγελία
Η Λαίδη και ο Αλήτης (μεταγλωττισμένη)
Η θυσία
Η φωνή της Χιντ Ρατζάμπ
Θεώρημα
Θολός βυθός
Καμία άλλη επιλογή
Καποδίστριας
Μέρες οργής
Μεγάλε μου έρωτα
Μια μάχη μετά την άλλη
Μια υπέροχη ζωή
Μπομπ Σφουγγαράκης: Η αναζήτηση του τετραγωνοπαντελονή (μεταγλωττισμένη)
Μπομπ Σφουγγαράκης: Η αναζήτηση του τετραγωνοπαντελονή (με υπότιτλους)
Μόνος στο σπίτι
Νυρεμβέργη
Ο Κινηματογραφιστής
Ο Στρατηγός
Ο Ψαλιδοχέρης
Ο έρωτας γράφεται…
Ο βασιλιάς των βασιλιάδων: Μια ιστορία από τον Κάρολο Ντίκενς (μεταγλωττισμένη)
Ο εξολοθρευτής άγγελος
Οι κόκκινοι
Ο κανόνας του παιχνιδιού
Ο κατεργάρης των Χριστουγέννων
Ο μεγάλος Δικτάτωρ
Οταν ο Χάρι γνώρισε την Σάλι
Πέντε νύχτες στου Φρέντι 2
Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι και ο τραυματισμένος καλλιτέχνης αναστενάζει
Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ
Πολύ σκληρός για να πεθάνει
Σπασμένη φλέβα
Συναισθηματική αξία
Τα Χριστούγεννα κινδυνεύουν – Ελληνική οικογένεια
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων
Τα παιδιά του Παραδείσου
Το Πολικό εξπρές (μεταγλωττισμένη)
Το δέντρο που πληγώναμε
Το ταρανδάκι των Χριστουγέννων (μεταγλωττισμένη)
Το χειρόγραφο της Σαραγόσα
Το χρώμα του ροδιού
Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης
Χριστούγεννα με τον Ποντικούλη (μεταγλωττισμένη)

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ένας Γάλλος στην Άγρια Δύση

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας 14-20 Μαρτίου με μια ματιά!

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Αδερφοί Σίστερς

Ο Ζακ Οντιάρ, ένας εκ των κορυφαίων γάλλων δημιουργών των ημερών μας, ταξιδεύει στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού και καταπιάνεται με το παραδοσιακό κινηματογραφικό είδος της Αμερικής, το γουέστερν.

Οι «Αδερφοί Σίστερς» το πρώτο αγγλόφωνο έργο του, είναι ένα ύπουλα βίαιο, έντεχνα ρεαλιστικό και με πικρό χιούμορ φιλμ, που εστιάζει στη θεμελίωση του αμερικανικού έθνους μέσα από μια βαβυλωνία φυλών και χαρακτήρων (οι στυγνοί πιστολέρο, οι οραματιστές επιστήμονες κι άλλοι αναγνωρίσιμα σύμβολα της Αγριας Δύσης) απομυθοποιώντας κάθε έννοια ηρωισμού και θάρρους.
Ανάμεσα στο λαμπρό καστ ξεχωρίζει ένας ανεπανάληπτος Τζον Σι Ράιλι στο ρόλο του πιο ρομαντικού και ευαίσθητου αδερφού που πάντως δεν παύει να είναι ένας επικίνδυνος φονιάς.

Οι αγώνες μας

Οι «Αγώνες μας» του ταλαντούχου Γκιγιόμ Σενέ από το Βέλγιο, μας συστήνει μια προσωπική ιστορία με αυτοβιογραφικό χρώμα (η σύζυγος του συνδικαλιστή ήρωα τον εγκαταλείπει χωρίς καμιά ειδοποίηση κι εκείνος πασχίζει να τα φέρει βόλτα με το μεγάλωμα των δύο μικρών παιδιών και τη δουλειά του) και σαφέστατο κοινωνικό πρόσημο.

Σκιά

Ο στυλίστας Ζαν Γιμού επιστρέφει στην αρχαία Κίνα με τη «Σκιά» που αφορά στην διάσημη κινεζική ιστορία των Τριών Βασιλείων όπου οι μηχανορραφίες και η μάχη για εξουσία συναντά την ταινία πολεμικών τεχνών. Θέαμα υψηλού επιπέδου όταν η κάμερα ανεβαίνει πάνω από το τερέν της δράσης αλλά και αφηγηματικές δυσκολίες όταν το στόρι περιορίζεται στους κλειστούς χώρους.

Η Χήρα

Η «Χήρα» του Νιλ Τζόρνταν με τις Ιζαμπέλ Ιπέρ και Κλόι Γκρέις Μόρετζ δείχνει ότι τα κριτήρια μιας φιλίας ποτέ δεν πρέπει να ξεκινούν από ένα «τυχαίο» γεγονός όπως η εύρεση μιας ξένης τσάντας στο μετρό. Κανένα ίχνος πρωτοτυπίας ή φρεσκάδας σε μια ιστορία που έχουμε δει αμέτρητες (και καλύτερες) φορές στο παρελθόν.

Το πάρκο των θαυμάτων

Τα άλλα δύο νέα φιλμ της εβδομάδας είναι το παιδικό animation «Το πάρκο των θαυμάτων» και η περιπέτεια επιβίωσης «Arctic» με τον Μαντς Μίκελσεν.

Περισσότερα από CINEMA