MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
15
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
American Psycho
Angel’s Egg
Athens Palestine Film Festival
Chainsaw Man-Η ταινία: Reze Arc (με υπότιτλους)
Christy
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Το κάστρο του απείρου (με υπότιτλους)
Dracula
Exit 8
Good Boy
Grand Prix: Ο γύρος της Ευρώπης (μεταγλωττισμένη)
Harvest
Judex
Jujutsu Kaisen: Εκτέλεση
Ne Zha 2 (μεταγλωττισμένη)
Noi
Nouvelle Vague
One in a Mill10n
Sisu
The best of Μαξ Λίντερ
j-hope Tour: Hope on the Stage – The Movie
Ένα απλό ατύχημα
Ανεμώνη
Αντίπαλοι για καλό
Αχινός
Βερμίλιο: Η Νύφη του Βουνού
Βουγονία
Δεσποινίς Μόξι: Η Οδύσσεια μιας γάτας (μεταγλωττισμένη)
Επαναστάτης χωρίς αιτία
Ζωηροί φίλοι
Η κατάρα του Σέλμπι Όουκς
Η μάχη της Αθήνας
Η τελετουργία
Καμία άλλη επιλογή
Κατοικίδια στο express (μεταγλωττισμένη)
Κράτα την ψυχή σου στο χέρι και περπάτα
Κυνηγός: Επικίνδυνη ζώνη
Λο
Μέρες οργής
Μίκης Θεοδωράκης – Ο συνθέτης των ποιητών και των οραμάτων 1950-σήμερα
Μαθήματα πιάνου
Μανόλια
Ματαντόρ
Με λένε Στέλιο
Μετανιώνοντας για σένα
Μια μάχη μετά την άλλη
Μικρά για τα μικρά 1
Μικρά για τα μικρά 2
Νέα Σελήνη
Νεκρό τηλέφωνο 2
Νυρεμβέργη
Ο άτρωτος
Ο εξολοθρευτής άγγελος
Οι κλώνοι του Μπρους Λι
Ο φίλος μου ο Ταφίτι (μεταγλωττισμένη)
Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας
Πιο δυνατός απ’τον διάβολο
Ρίφενσταλ: Στην καρδιά του Τρίτου Ράιχ
Ραν
Στην κόψη του κύματος
Στις σκιές των ξεχασμένων προγόνων
Στο νησί του Αμρουμ
Στρουμφάκια (μεταγλωττισμένο)
Στρουμφάκια: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Συναισθηματική αξία
Συνύπαρξη, λέμε τώρα
Σώστε τον πράσινο πλανήτη
Τα κακά παιδιά 2 (μεταγλωττισμένη)
Τα παιδιά του Παραδείσου
Τα ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ
Το 47
Το κουκλόσπιτο της Γκάμπι: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Τομ και Τζέρι: Η απαγορευμένη πυξίδα (μεταγλωττισμένη)
Το πάθος της Ζαν ντ’Αρκ
Το χειρόγραφο της Σαραγόσα
Το χρώμα του ροδιού
Τρία χιλιόμετρα ως το τέλος του κόσμου
Τύχη βουνό
Χάιντι: Η διάσωση του μικρού λύγκα (μεταγλωττισμένη)
Ντοκιμαντέρ

Sugartown – Για μια χούφτα ψήφους

Κλείσιμο της τριλογίας για την Ζαχάρω από τον Κίμωνα Τσακίρη που συνεχίζει να αντλεί έμπνευση από την εγχώρια σουρεαλιστική πολιτική σκηνή.

stars-fullstars-fullstars-emptystars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 73'
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Υπόθεση

Ο έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος καταφέρνει, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές του 2015, να του επιτραπεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα για το ανώτατο αξίωμα της πόλης. Αποφασισμένος να νικήσει οριστικά τους αντιπάλους του και «να μην ξαναπατήσουν στην πόλη», βάζει σε λειτουργία τα όπλα που τον κρατούν εδώ και 12 χρόνια απόλυτο άρχοντα της περιοχής.

Election Day

Το 2006 μάθαμε για πρώτη φορά τα «κατορθώματα» του Πανταζή Χρονόπουλου, τότε Δημάρχου Ζαχάρως, με το «Sugartown: Οι Γαμπροί», που υποσχόταν στα μοναχικά παλικάρια της πόλης να τους βρει νύφες από τη Ρωσία. Τότε γελούσαμε με τα κωμικοτραγικά ευτράπελα της ταινίας, αλλά σήμερα το γέλιο μάλλον έχει παγώσει. Μεσολάβησε ένα πιο «σοβαρό» επεισόδιο από το 2010, το «Sugartown: Η Επόμενη Μέρα»,  όπου ο Τσακίρης, κατέγραφε τις πληγές της περιοχής από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 αλλά και την εκμετάλλευση του τραγικού γεγονότος από τους πολιτικούς όπου και πάλι ο Πανταζής Χρονόπουλος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τώρα, στο «Sugartown: Για μια Χούφτα Ψήφους» ο Τσακίρης ολοκληρώνει το πορτρέτο του βασικού χαρακτήρα του με την καταγραφή της προεκλογικής καμπάνιας του πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2015 όπου απέναντι του υπήρχε ένας ψυχίατρος που όπως ακούμε τον Χρονόπουλο να λέει «δεν έχει σχέση με τον τόπο αφού μόνο διακοπές για 20 μέρες έρχεται να κάνει εδώ». Η αφήγηση του Τσακίρη παραπέμπει σε γουέστερν με ολίγη από γκανγκστερικά θρίλερ. Απειλές, ανίερες συμμαχίες, μετωπικές που κρύβουν πολλή οργή και εκδικητικότητα, βία που σιγοβράζει.

Ναι, εδώ το πράγμα σοβαρεύει απότομα καθώς οι μάσκες πλέον έχουν πέσει και η χωρισμένη στα δύο Ζαχάρω θυμίζει σκηνικό της Άγριας Δύσης. Ο σκηνοθέτης στέκει απλός παρατηρητής αυτής της γκροτέσκας κατάστασης και αφήνει το θεατή να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Από το φιλμ μπορεί να λείπουν ζωτικά στοιχεία όπως η έκπληξη ή η πρωτοτυπία, αλλά πετυχαίνει να μας αποζημιώσει με την ώριμη ματιά, την ψυχραιμία όταν τα πράγματα ζορίζουν και φυσικά την γνώση ότι η ελπίδα μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τολμηρές αποφάσεις και γενναίους πολίτες που μπορούν να βλέπουν πιο πέρα από το προσωπικό τους συμφέρον.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Sugartown: Για μια Χούφτα Ψήφους
Σκηνοθεσία: Κίμωνας Τσακίρης
Σενάριο: Κίμωνας Τσακίρης


Διάρκεια: 73'
Χώρα: Ελλάδα
Έτος: 2019

Rating: 2
Διανομή: Feelgood
Περισσότερα από CINEMA