MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνική

sMOTHERed στο θέατρο ΜΠΙΠ

Μια παράσταση για την αθάνατη και ανυπέρβλητη Ελληνίδα μάνα, στο θέατρο ΜΠΙΠ από τις 15 Φεβρουαρίου 2019

Monopoli Team

Το “sMOTHERed” είναι μια παράσταση που… θα σας αγαπήσει και θα σας ενοχοποιήσει όσο κανείς!

Μια Ψυχολόγος παρουσιάζει την επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη της με θέμα την ελληνίδα μάνα και έρχεται αντιμέτωπη με τη μητέρα της και την ίδια της την έρευνα, απ’ την οποία ξεπηδούν οι πάμπολλες ιστορίες όλων μας με τις μανάδες μας.

Στον αντίποδα μια Μαρκετίερ χτίζει το ιδανικό προφίλ της Μάνας και μας προτείνει μία σειρά από προϊόντα που εγγυώνται σε κάθε υποψήφια μάνα την τελειότητα.

Λίγα λόγια σχετικά με την παράσταση

“Ξεκινώντας από τα προσωπικά μας βιώματα και παλεύοντας να βρούμε τι μας έκανε τελικά… ατελείς, καταπιαστήκαμε με το πιο σημαντικό και πιο αγαπημένο πρόσωπο της ζωής μας: τη μαμά μας. Προσπαθήσαμε να την καταλάβουμε, να αναμετρηθούμε με αυτόν τον αρχετυπικό ρόλο και εντέλει με την ίδια μας την φύση. Δυσκολευτήκαμε πολύ να την δούμε αντικειμενικά και σαν ολότητα. Για εμάς η μαμά μας είναι μόνο μαμά μας. Μπήκαμε στις πρόβες με πολύ ελαφριά διάθεση και γρήγορα ήρθαμε αντιμέτωπες με τον ίδιο μας τον πυρήνα. Διαπιστώσαμε τα κοινά με τις μαμάδες μας, τις υποτιθέμενες διάφορες μας, τους διάφορους τρόπους που έχουν οι μαμάδες μας να εκφράζονται, αλλά και τις τόσο γνώριμες εκφράσεις τους που κάθε φορά μας κάνουν να χαμογελάμε.”

Κύνθια

“Η μητέρα είναι αναμφισβήτητα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μια απ’ τις μεγαλύτερες πρωταγωνίστριες της ζωής μας και των ιστοριών που λέμε στους ψυχοθεραπευτές μας. Συχνά είναι και ο βασικός λόγος που καταλήγουμε εκεί… Άλλοτε απούσα, άλλοτε υπερβολικά παρούσα, άλλοτε αυστηρή κι άλλοτε χαλί να την πατήσεις, πότε μαμά, πότε μανούλα και πότε μάνα, η μητέρα έχει κερδίσει εκ προοιμίου μια θέση στην καρδιά μας και τον κεντρικό ρόλο στην παράστασή μας. Με αφορμή το ερώτημα ”υπάρχει τέλεια μάνα; Και πώς είναι;” η ομάδα Ατελείς δίνει τις δικές της απαντήσεις με την παράσταση sMothered, ενώ παράλληλα ενημερώνει, συμβουλεύει, νουθετεί, μαλώνει, εκβιάζει, αγαπάει και… κερνάει μπισκοτάκια.”

Μαίρη

Θα σας συμβουλεύαμε να έρθετε χωρίς τη μαμά σας. Aν δεν έχετε, ένας λόγος παραπάνω να έρθετε… Σε περίπτωση που αποφασίσετε να έρθετε τελικά με τη μαμά σας θα έχετε έκπτωση για το θάρρος σας!
Ζακετούλα να πάρετε!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ομάδα Ατελείς
Σκηνοθεσία: Κύνθια Βουκουβαλίδου

Σκηνικά: Ξένια Παπατριανταφύλλου
Κοστούμια: Μιμίκα Καπούλα
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης
Χορογραφία: Κέλλυ Καρμοίρη

Παίζουν: Κύνθια Βουκουβαλίδου, Μαίρη Λογοθέτη | Σκίτσα: Τάσος Κυριακίδης

Διάρκεια: 70’
Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 8ευρώ (μειωμένο – φοιτητικό), 5 ευρώ (άνεργοι, ΑΜΕΑ, ατέλειες)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 15 Φεβρουαρίου 2019 έως 19 Απριλίου 201
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή στις 21.30
Βοηθός Σκηνοθετη: Μαρίνα Τσελεπή
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο ΜΠΙΠ | Αγίου Μελετίου 25 και Κυκλάδων, Κυψέλη | Τηλέφωνο: 213 03 44 074 | Email: [email protected]
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b