MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
04
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
Αθήνα ODEON ESCAPE ODEON ESCAPE - 8 TOWN CINEMAS VILLAGE 5 CINEMAS PAGRATI VILLAGE 15 CINEMAS @ THE MALL VILLAGE CINEMAS ATHENS METRO MALL ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ VILLAGE SHOPPING AND MORE ΑΒΑΝΑ ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑΙΑ ΑΘΗΝΑΙΟΝ EXPERIENCE powered by Allianz ΑΙΓΛΗ ΑΙΓΛΗ 3 ΑΙΓΛΗ CINEMA ΑΚΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΛΙΚΗ DIGITAL ΑΛΟΜΑ ΑΛΣΟΣ ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ-Garden Cinema Digital ΑΜΙΚΟ ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΝΕΣΙΣ ΑΝΟΙΞΙΣ ΑΡΙΑΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 3D digital ΑΣΤΥ Αττικόν Άλσος ΒΑΡΚΙΖΑ ΒΑΡΚΙΖΑ - 3 ΒΟΞ ΔΑΝΑΟΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΙΝΕ ΔΑΦΝΗ ΔΙΑΝΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΕΚΡΑΝ ΖΕΦΥΡΟΣ ΗΛΕΚΤΡΑ ΘΗΣΕΙΟΝ ΚΑΡΜΕΝ ΚΗΠΟΣ ΛΑΟΥΡΑ EUROPA CINEMAS DIGITAL ΛΑΪΣ ΛΙΛΑ DIGITAL CINEMA ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Cinema ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ Filmcenter ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ DIGITAL ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΟΑΣΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ ΡΙΑ ΡΙΒΙΕΡΑ ΣΙΝΕ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΙΣ ΣΙΝΕ ΠΑΡΙ ΣΙΝΕ ΦΛΟΙΣΒΟΣ PEUGEOT ΣΙΝΕ ΨΥΧΙΚΟ ΣΤΕΛΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΛΑΪΣ ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ 3D Digital ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ 3D Digital ΤΡΙΑΝΟΝ Filmcenter ΦΛΕΡΥ ΧΛΟΗ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
Backrooms
Batman Begins
Club Zero
Father Mother Sister Brother
Hokum
Homo Sapiens?
Invasion of the Body Snatchers
Michael
Mortal Kombat II
Old boy
Scary Movie
Sirât
Star Wars: The Mandalorian and Grogu
The Amazing Digital Circus: The Last Act
The Drama
The Million Dollar Hotel
The Super Mario Galaxy: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Thesis
Vampyr
Ένα απλό ατύχημα
Ένας Ποιητής
Αίσθηση αμαρτίας
Αγιος Παΐσιος
Αγριες πληγές
Αγριες φράουλες
Αλιεν
Αμνετ
Ανεμοδαρμένα ύψη
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Απειρη γη
Αργός θάνατος
Αρκουδότρυπα
Γαλάζιο μονοπάτι
Γκρίζα ζώνη
Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης
Δυστυχώς βρίζω
Δύο εισαγγελείς
Ε.Τ. ο Εξωγήινος
Είμαι η Κούβα
Εθνικός θησαυρός
Ελλάδα 3.0
Ενα Τρελό… Τρελό θηριοτροφείο
Ερωτική επιθυμία
Η Ζόι και τα ζωάκια της (μεταγλωττισμένη)
Η Σκύλα
Η έμπιστη
Η γυναίκα που έφυγε
Η επόμενη μέρα μιας σχέσης
Η ετυμηγορία
Η θυσία
Ημέρα αποκάλυψης
Η ομηρία
Η πόλη του Θεού
Η ταξιδιώτισσα
Η φάρμα των ζώων (μεταγλωττισμένη)
Θεώρημα
Θολός βυθός
Ιερά Οδός, 21 χλμ
Καμία άλλη επιλογή
Καμουφλάζ
Καποδίστριας
Μέχρι το τέλος του κόσμου (Director’s Cut)
Μαρσουπιλαμί (μεταγλωττισμένη)
Μαύρος κότσιφας-Μαύρο βατόμουρο
Μη γελάτε θα σας δει ο κόσμος
Μια Τετάρτη του Μαΐου
Μικρές ανάσες
Να με φωνάζεις με το όνομά σου
Νυχτερινός εκφωνητής
Νύχτα Αγωνίας
Ξένοιαστος καβαλάρης
Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά
Ο διάβολος φοράει Prada 2
Οδός Μάλαγα
Ο εξολοθρευτής άγγελος
Ο επιβάτης
Οι Δοκιμάστριες
Οι Κρίστοφερ
Οι κυρίαρχοι του σύμπαντος
Οι μαλλιαροί ντετέκτιβ (μεταγλωττισμένη)
Οι μαλλιαροί ντετέκτιβ (με υπότιτλους)
Οι στάχτες μιας αγάπης
Ο τελευταίος Βίκινγκ
Ο ψαρομουρμούρας (μεταγλωττισμένη)
Πέρα από τον τοίχο
Παμφίρ
Πατέρας
Περίπτωση συνείδησης
Πικρές γιορτές
Σπασμένη φλέβα
Στο νησί του Αμρουμ
Στον κόσμο των ζώων (μεταγλωττισμένη)
Συναισθηματική αξία
Ταξίδι στην Κριμαία
Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων
Τελευταία κλήση
Τι βλέπουμε όταν κοιτάμε τον ουρανό;
Το Γεράκι της Μάλτας
Το αγόρι
Το μίσος
Το μεγαλείο
Το χρώμα του ροδιού
Υπάρχει Θεός, το όνομα της είναι Πετρούνια
Φεστιβάλ Ταινιών
Φρανκενστάιν Τζούνιορ
Χόλι: Το γενναίο σκαντζοχοιράκι (μεταγλωττισμένη)
ΔΡΑΜΑ

Ο θάνατος του ιερού ελαφιού

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το σενάριο των Γιώργου Λάνθιμου και Ευθύμη Φιλίππου είναι μια εξαιρετικά δομημένη ιστορία με πυκνά νοήματα και δεκάδες μυστικούς συμβολισμούς που καλούν το θεατή να τους ξεκλειδώσει.

stars-fullstars-fullstars-fullstars-fullstars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 121'

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Διάσημος καρδιοχειρουργός νιώθοντας τύψεις (;) για το θάνατο ασθενή του πάνω στην εγχείρηση αρχίζει να αναπτύσσει περίεργη φιλία με το 16χρονο γιο του του θανόντα. Όταν επιχειρεί να φέρει σε επαφή το νεαρό με την οικογένεια του, που αποτελείται από την όμορφη σύζυγο, την έφηβη κόρη και το μικρότερο γιο, η κατάσταση φεύγει από τον έλεγχο του.

Βραβείο στις Κάννες

Το βραβείο σεναρίου στο φεστιβάλ των Κανών είναι η ελάχιστη αναγνώριση μιας σπάνιας ταινίας που απλώνει τον πολυεπίπεδο συμβολισμό της πέρα από κοινωνικούς κανόνες, εθνικές ταυτότητες και αιώνια διλήμματα.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στο φιλμ που θέτει μια σειρά ερωτημάτων αλλά δεν δίνει καμιά απάντηση. Αφήνει το θεατή να το κάνει αυτό σύμφωνα με τη δική του γνώση και βούληση. Από την πρώτη σκηνή της εγχείρησης ανοιχτής καρδιάς και την αφασική κουβέντα που ακολουθεί μεταξύ χειρουργού (ο ήρωας) και αναισθησιολόγου περί ρολογιών, έως τις αινιγματικές συναντήσεις του άντρα και του ορφανού αγοριού, όλα κινούνται σε μια ανησυχητική ηρεμία που σπάει είτε από την μπαρόκ μουσική είτε από τις γωνίες λήψεις που κουβαλούν κάτι από τη γεωμετρική ευφυία του Κιούμπρικ.

Στον πυρήνα του έργου συναντάμε την πυρηνική οικογένεια του ήρωα. Όλοι τους γοητευτικοί («με όμορφα μαλλιά» όπως λέει η μητέρα που την υποδύεται εξαιρετικά η Νικόλ Κίντμαν σε μια επανάληψη κατά κάποιο τρόπο του ρόλου της στο «Μάτια ερμητικά κλειστά»), με αίσθηση του καθήκοντος αλλά και επίγνωση των ικανοτήτων τους – τα παιδιά «θέλουν» να ακολουθήσουν το επάγγελμα των γονιών τους- επιτυχίες σε ότι κάνουν (είτε στο σχολείο, είτε στο ωδείο, είτε στους εργασιακούς χώρους). Μια ζωή τακτοποιημένη και λαμπερή σε όλες τις εκφάνσεις της που ακτινοβολεί κυρίως δύο πράγματα: πλούτο και επιτυχία. Όμως αυτή είναι η επιφάνεια. Η βιτρίνα ενός μικρόκοσμου παραδομένου στην αναλγησία, το ρηχό συναισθηματισμό, την αψυχολόγητη συμπεριφορά (η κόρη μας είχε την πρώτη της περίοδο λέει ο ήρωας στη διάρκεια ενός πάρτυ).

Ο Λάνθιμος με τον Φιλίππου κάνουν την αλληγορία τους σπουδή του σκοταδιού που σκεπάζει την ανθρώπινη φύση κι ο σκηνοθέτης επιλέγει μια σειρά από αφηγηματικά εργαλεία (δεν θα πούμε ότι τα χρησιμοποιεί με χειρουργική ακρίβεια…) που «κουμπώνουν» υποδειγματικά την τραγωδία του Ευριπίδη με την ιστορία του καρδιοχειρουργού. Με κωμικές μεταφορές, στοιχεία θρίλερ, ποπ αισθητική, μαύρο χιούμορ, σέξι σκηνές (η «γενική αναισθησία» αγαπημένο παιχνίδι του ζευγαριού), σινεφιλικές αναφορές – η «Μέρα της μαρμότας» είναι η ταινία που λατρεύει ο 16χρονος Μάρτιν- και απρόσμενα ξεσπάσματα βίας, το «Ελάφι» είναι ένα έργο ωριμότητας του Λάνθιμου που συνεχίζει την αξιοθαύμαστη καλλιτεχνική πορεία του και μαζί τις φιλοσοφικές ανησυχίες του.

Αμέτρητα τα νοήματα και τα θέματα ενός φιλμ σκληρού και μάλλον απαισιόδοξου, που αναζητά τα όρια μεταξύ της προσωπικής και της κοινωνικής ευθύνης. Η ενοχή, η θυσία, οι σχέσεις εξουσίας, η εκδίκηση, το μεταφυσικό στοιχείο, η ύβρις, η ψυχή. Αυτό το τελευταίο είναι για μας το κυρίαρχο. Η ψυχή που οδηγεί τις επιλογές που κάνουμε στη ζωή. Η ψυχή που βάζουμε σε ότι κάνουμε. Και κυρίως σε ότι αγαπάμε. Ένα από τα βασικά ερωτήματα που θέτει το φιλμ είναι κι αυτό. «Τι αγαπάει περισσότερο ο ήρωας και τι τον εμποδίζει να το βρει;».

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: The killing of a sacred deer
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Σενάριο: Ευθύμης Φιλίππου, Γιώργος Λάνθιμος

Παίζουν: Σάνι Σούλιτς, Νικόλ Κίντμαν, Κόλιν Φάρελ, Μιλ Καμπ, Αλίσια Σίλβερστοουν, Ανίτα Φάρμερ Μπέργκμαν, Ράφει Κάσιντι, Μπάρι Κέογκαν

Διάρκεια: 121'
Χώρα: Μ.Βρετανία, Ιρλανδία
Έτος: 2017

Rating: 4
Διανομή: Feelgood Entertainment
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από CINEMA