MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Χρήστος Αγγελάκος

Έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 58 ετών.

Monopoli Team

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή από την οικογένειά του, το απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου 2019, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο facebook.

Ο Χρήστος Αγγελάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Αποφοίτησε από το τμήμα Βυζαντινών- Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας (τμήμα Βυζαντινών-Νεοελληνικών σπουδών) και στο Νεοελληνικό Ινστιτούτο της Σορβόνης (Paris IV), όπου εκπόνησε μεταπτυχιακή διατριβή στο Κιβώτιο του Άρη Αλεξάνδρου, με τίτλο «Το μυθιστόρημα του ποιητή».  

Έχει εκδώσει το μυθιστόρημα «Η τελευταία εικόνα» (Κέδρος 1998), την ποιητική συλλογή «Τα φώτα απέναντι» (Ίκαρος 2008) και τη μετάφραση των δοκιμίων του Jean Starobinski «Τρεις Μανίες» (Εστία, 1992).

Το 2009, πήρε το Β’ βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα στον ετήσιο διαγωνισμό του ΥΠΠΟ με το έργο «Οι δυο μας τώρα» (εκδόσεις Ευρασία 2014), το οποίο ανέβηκε από τη θεατρική ομάδα Pequod, την άνοιξη του 2014, στο θέατρο Skrow, με τους Αγγελική Παπαθεμελή, Δημήτρη Ξανθόπουλο, Νικολίτσα Ντρίζη και Γιάννη Λεάκο.

Το δεύτερο μυθιστόρημά του, «Το δάσος των παιδιών» που κυκλοφόρησε το 2012 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, τιμήθηκε με το βραβείο Ελληνικής Λογοτεχνίας Αthens Prize for Literature.

Το δεύτερο θεατρικό του έργο, «Ήταν ένας και δεν ήταν κανένας», εκδόθηκε το φθινόπωρο του 2015 από τις εκδόσεις Ευρασία. Έχει συνεργαστεί με τα λογοτεχνικά περιοδικά «Διαβάζω», «Λόγου Χάριν», «Λογοτεχνικός Πολίτης», «Εντευκτήριο», κι έχει δημοσιεύει διηγήματα σε πολιτικά περιοδικά, κυριακάτικες εφημερίδες και συλλογικές εκδόσεις.

Εργάστηκε στο ραδιόφωνο (Δεύτερο και Τρίτο πρόγραμμα) και συνεργάστηκε στη συγγραφή σεναρίων με τους σκηνοθέτες Φρίντα Λιάππα και Κυριάκο Αγγελάκο. Κείμενα, βιβλιοπαρουσιάσεις και συνεντεύξεις του φιλοξενούνται στο bibliotheque.gr και σε άλλα λογοτεχνικά σάιτ στο διαδίκτυο.

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b