MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

«Ο κόσμος των Ελλήνων»: H νέα σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV για την ιστορία του ελληνικού πολιτισμού

Πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD την 1η Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

Την ιστορία του ελληνισμού, μέσα από ένα ταξίδι στα μέρη όπου «γεννήθηκε», αναπτύχθηκε και εξαπλώθηκε, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο ο ελληνικός πολιτισμός επηρέασε στο πέρασμά του ολόκληρη την ανθρωπότητα, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Ο κόσμος των Ελλήνων», σε παραγωγή COSMOTE TV. Η σειρά κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στις 22.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

Με γυρίσματα σε Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Ιράν, Αίγυπτο, Βουλγαρία, Γερμανία και στα σημαντικότερα αρχαιολογικά αξιοθέατα των χωρών αυτών (Μυκήνες, Ερέτρια, Συρακούσες, Νάπολη, Κύμη, Περσέπολη, Μαύρη Θάλασσα, Αλεξάνδρεια κ.ά.), η νέα σειρά της COSMOTE TV επιδιώκει να αναδείξει τη συμβολή των Ελλήνων στη διαμόρφωση άλλων πολιτισμών, αλλά και τις επιρροές που δέχτηκαν από άλλους λαούς.

Στα 12 ωριαία επεισόδια της σειράς, τα οποία είναι διαρθρωμένα χρονολογικά, από τον Τρωικό Πόλεμο, την εδραίωση της δημοκρατίας στα χρόνια του Περικλή και την περίοδο κυριαρχίας του Μ. Αλεξάνδρου, μέχρι το Βυζάντιο και τον ευρωπαϊκό νεοκλασικισμό, κορυφαίοι αρχαιολόγοι, ιστορικοί και ακαδημαϊκοί παρουσιάζουν πώς ο «κόσμος των Ελλήνων» επηρέασε τις τέχνες, την επιστήμη, την πολιτική, τη φιλοσοφία, ακόμη και την αρχιτεκτονική.

Το πρώτο επεισόδιο με τίτλο «Μεταξύ μύθου και πραγματικότητας» (Παρασκευή 1/2, 22.00), είναι αφιερωμένο στον Τρωικό Πόλεμο. Ξεκινώντας από τον Ερρίκο Σλήμαν, το επεισόδιο παρουσιάζει πολλά νέα στοιχεία που έχει φέρει στο φως η έρευνα αρχαιολόγων, ιστορικών και φιλολόγων, συμπληρώνοντας έτσι τη μέχρι τώρα εικόνα και βοηθώντας μας να δούμε τον μύθο από άλλες οπτικές γωνίες.

Τα επεισόδια θα προβάλλονται, σε Α’ τηλεοπτική προβολή, κάθε Παρασκευή βράδυ στις 22.00 και σε δεύτερη προβολή κάθε Τρίτη στις 18.00. Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, θα είναι διαθέσιμα και on demand, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Η νέα σειρά «Ο Κόσμος των Ελλήνων» ανήκει στο ποιοτικό μπουκέτο με πρωτότυπες εκπομπές και ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, του μοναδικού ελληνικού καναλιού ντοκιμαντέρ με επίκεντρο την ελληνική ιστορία και πολιτισμό.

Για το COSMOTE HISTORY HD:

Το COSMOTE HISTORY HD αποτελεί ένα από τα 10 κανάλια ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV. Μερικά ακόμα είναι το BBC Earth, τα κανάλια του National Geographic και του Viasat. Το COSMOTE HISTORY HD είναι διαθέσιμο σε όλα τα οικιακά πακέτα της COSMOTE TV,  ενώ το περιεχόμενό του διατίθεται δωρεάν και στις υπηρεσίες COSMOTE REPLAY TV, COSMOTE TV PLUS και για θέαση από το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή μέσω της δωρεάν υπηρεσίας COSMOTE TV GO για συνδρομητές COSMOTE TV. Επιπλέον περιλαμβάνεται και στο πακέτο COSMOTE TV GO Documentaries Pack

Συντελεστές:

Παραγωγή: COSMOTE TV

Εκτέλεση Παραγωγής: Stefi & Lynx

Οργάνωση Παραγωγής: Ραχήλ Μανουκιάν

Έρευνα-Δημιουργική Ιδέα: Μάγκνους Μπριμ

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Τοκοmburu, Άγγελος Φραντζής

Μοντάζ: Τόλης Αποστολίδης, Γιώργος Χρυσαφάκης

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b