MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
17
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
1ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Ελληνικού Κινηματογράφου
28 χρόνια μετά: Ο ναός των οστών
Avatar: Φωτιά και στάχτη
Crash
DumbLand
Dynamic:01
Eraserhead
Father Mother Sister Brother
Golden Brothers 2
Greenland 2
Kontinental ’25
Mankind’s Folly
Marty Supreme
Noi
Primate
The early short films of David Lynch
Twin Peaks: ο ύποπτος κόσμος
Vampyr
Ένα απλό ατύχημα
Ένα πράγμα με φτερά
Ανακόντα
Αν είχα πόδια θα σε κλωτσούσα
Βουγονία
Γαλάζιο μονοπάτι
Γερτρούδη
Ζούσε τη ζωή της
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η Αγγελία
Η φωνή της Χιντ Ρατζάμπ
Καμία άλλη επιλογή
Καποδίστριας
Μέρες οργής
Μαζί ξανά
Μια ιδιωτική ζωή
Μια μάχη μετά την άλλη
Μοιραίο πάθος
Μπλε βελούδο
Μπομπ Σφουγγαράκης: Η αναζήτηση του τετραγωνοπαντελονή (μεταγλωττισμένη)
Νυρεμβέργη
Νύχτα δολοφόνων
Ο Κινηματογραφιστής
Ο Στρατηγός
Ο έρωτας γράφεται…
Ο βασιλιάς των βασιλιάδων: Μια ιστορία από τον Κάρολο Ντίκενς (μεταγλωττισμένη)
Ολέθρια σχέση
Ο σούπερ Τσάρλι (μεταγλωττισμένη)
Ο χορός των φαντασμάτων (μεταγλωττισμένη)
Ρούφους – Ο θαλάσσιος δράκος που δεν ήξερε κολύμπι (μεταγλωττισμένη)
Σε μια άγνωστη χώρα
Σπασμένη φλέβα
Συναισθηματική αξία
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων
Τι σου λέει αυτή η φύση
Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή; Πρώτο Μέρος
Το Αριστερό μου Χέρι
Το δέντρο που πληγώναμε
Το σκάφος του τρόμου
Το ταρανδάκι των Χριστουγέννων (μεταγλωττισμένη)
Χαμένη λεωφόρος
Δραματική

Destroyer

Η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, Νικόλ Κίντμαν, είναι σχεδόν αγνώριστη σε ένα φιλμ απέραντα σκοτεινό και απαισιόδοξο.

stars-fullstars-fullstars-emptystars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 123'
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Πριν από 16 χρόνια, η ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες, Έριν Μπελ πήγε σε μυστική αποστολή στην Καλιφόρνια με σκοπό να εισχωρήσει σε μια συμμορία με αρχηγό τον τρομακτικό Σίλας. Όταν μια από τις βίαιες ληστείες τους αποτυγχάνει, η κάλυψη της Έριν χάνεται και ο Σίλας διαφεύγει. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Σίλας επιστρέφει πιο δυνατός και πιο επικίνδυνος από ποτέ, έχοντας καταστρώσει το σχέδιο της μεγαλύτερης τραπεζικής ληστείας στην ιστορία των ληστειών.

Η μεταμόρφωση της Κίντμαν είναι το βασικό ατού σε αυτό το κράμα ψυχολογικού θρίλερ και αστυνομικής περιπέτειας. Η Καρίν Κουσάμα, σκηνοθέτιδα του ελπιδοφόρου «Girlfight» (2000) φαίνεται να βρίσκεται σε διαρκή εσωτερική πάλη με τον εαυτό της όσον αφορά την τύχη της ηρωίδας της. Έχοντας να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος, την προβληματική σχέση με την κόρη της και κυρίως την υπαρξιακή αγωνία για την επόμενη μέρα η Έριν θυμίζει νεκροζώντανη φιγούρα που κινείται χωρίς σαφή προσανατολισμό.

Το όποιο ενδιαφέρον μαζί με το συνεπαγόμενο σασπένς εξαντλείται γρήγορα και το προβλέψιμα (και κάπως επιτηδευμένα) μελαγχολικό φινάλε πλησιάζει με μαθηματική ακρίβεια όσο κυλάει ο χρόνος. Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ. Όπως και η Κουσάμα που προσπαθεί να εντυπωσιάσει με τεχνάσματα, έτσι και η μεταμορφωμένη λόγω μακιγιάζ Κίντμαν χάνει το μέτρο σε μια ερμηνεία που αρχικά προκαλεί το ενδιαφέρον και εντυπωσιάζει με την τόλμη της αλλά σταδιακά παραδίδεται σε αφόρητες γκριμάτσες-σημάδια ενός μονοδιάστατου χαρακτήρα που καταλήγει καρικατούρα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Destroyer
Σκηνοθεσία: Καρίν Κουσάμα
Σενάριο: ΦιλΧέι, Ματ Μανφρέντι

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Σεμπάστιαν Σταν, Τατιάνα Μασλάνι

Διάρκεια: 123'
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2019

Rating: 2
Διανομή: Odeon
Περισσότερα από CINEMA