MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

10 παιδικές παραστάσεις για τις γιορτές με δωρεάν προσκλήσεις!

Και αυτές τις γιορτές οι μικροί φίλοι του Monopoli.gr απολαβάνουν τις καλύτερες παραστάσεις της Αθήνας!

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Η περίοδος των γιορτών είναι ιδανική για οικογενειακές θεατρικές βόλτες!

Το Monopoli.gr εξασφάλισε προσκλήσεις για τις καλύτερες παρασάτασεις που θ’ απολαύσουν μικροί και μεγάλοι!

Κάντε κλικ στους συνδέσμους και διεκδικήσετε δωρεάν προσκλήσεις.

Το πιο τρελό τριήμερο στο Θέατρο Ήβη

Σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται, σε μια εποχή που η παιδική ηλικία απομακρύνεται από την ανεμελιά του παιχνιδιού κι απομονώνεται μπροστά σε οθόνες, δύο νέα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο από την αρχή και μαθαίνουν να ξεχωρίζουν το ουσιαστικό από το ανούσιο. Σύμμαχός τους και οδηγός τους, μια καταπληκτική γιαγιά, με ανοιχτό μυαλό και σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους. Μια παιδική παράσταση σε κείμενο και σκηνοθεσία της Κέλλυς Σταμουλάκη.

Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου

Ένα διαχρονικό πάνω σε αριστοφανικές αφηγήσεις ηλικίας 2.500 ετών! Τέσσερα έργα του Αριστοφάνη – «Ειρήνη», «Αχαρνείς», «Πλούτος», «Όρνιθες» όπως τα συνέθεσε το 1978 ο Δημήτρης Ποταμίτης τροφοδοτούν τη νέα παράσταση της Νανάς Νικολάου. Κρίσιμα ζητήματα προς συζήτηση με τα παιδιά όπως η φαυλότητα της εξουσίας, η δικαιοσύνη και η ισότητα παραμένουν πάντα νέα, εδώ μέσα από μια διαδραστική παράσταση με πλούσια σκηνικά, κοστούμια, video art και τη μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη. Επί σκηνής 11 ηθοποιοί μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Στεφόπουλος, Άγγελος Μπούρας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Μέμος Μπεγνής, Νίκος Ορφανός.

Ο Τρελαντώνης στο Θέατρο Βέμπο

Οι ανησυχίες και οι ηρωισμοί της προεφηβείας, η αθωότητα του παιχνιδιού, η χαρά του καλοκαιριού για τον μικρό Αντώνη και τους φίλους του. Το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα που σφράγισε την παιδική και νεανική λογοτεχνία γίνεται το νέο αντικείμενο συνεργασίας της Σοφίας Σπυράτου που υπογράφει τη σκηνοθεσία και του ποιητή Στρατή Πασχάλη που διασκεύασε το κείμενο για το θέατρο. Στον επώνυμο ρόλο ο Σταύρος Σβήγκος και μαζί του οι Αντιγόνη Ψυχράμη, Ελένη Καρακάση, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου.

Αργοναυτική εκστρατεία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η ελληνική μυθολογία αποτελεί και πάλι πηγή έμπνευσης για την Κάρμεν Ρουγγέρη που με τη συνδρομή ενός 10μελούς θιάσου αφηγείται τις ηρωικές πράξεις των του Ιάσονα και των Αργοναυτών. Εντυπωσιακά κοστούμια, χορός και τραγούδι (ακούγονται παραδοσιακά τραγούδια του Πόντου) συμπληρώνουν μια παράσταση που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους.

 

Το βαλς με τα παραμύθια στο Θέατρο Κιβωτός


Ο Γιόχαν Στράους έγραφε παραμύθια ή μουσική για βαλς; Η Κάρμεν Ρουγγέρη επενδύει μουσικά με τις κορυφαίες συνθέσεις του διάσημου Αυστριακού έξι δημοφιλή παραμύθια – τα «Ο Βασιλιάς Κοκκινοτρύχης», «Η Βασιλοπούλα και ο Βάτραχος» , «Ο Σπόρος του Αυτοκράτορα», «Οι μουσικοί της Βρέμης», «Ο Πινκ και η Πονκ και η Χρυσή Χήνα» που μιλούν για τις αξίες της αγάπης, της εντιμότητας, της καλοσύνης, της συνεργασίας.

 

Το Σκλαβί στο Θέατρο Πόρτα

Το θρυλικό και πολυαγαπημένο έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου, 18 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή, επιστρέφει σε νέα έκδοση! Ο Θωμάς Μοσχόπουλος – ο πρώτος σκηνοθέτης της παράστασης – συμπράττει αυτή τη φορά μαζί με την ανερχόμενη Σοφία Πάσχου στην καινούργια ανάγνωση ενός πολυβραβευμένου και πολυταξιδεμένου έργου. Παίζουν οι Ντένης Μακρής, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Τζωρτζίνα Λιώση, Βάσια Ζαχαροπούλου, Ελένη Βλάχου, Παντελής Βασιλόπουλος, Αυγουστίνος Κούμουλος, Φοίβος Συμεωνίδης.

 

Χιονάνοι στο Θέατρο Πόρτα

Η ομάδα που άλλαξε τα δεδομένα στο παιδικό θέατρο, οι Patari project, δημιουργοί του υπέρ-επιτυχημένου «Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο» επαναλαμβάνουν την περσινή τους επιτυχία. Κοιτάζουν ξανά στο μαγικό καθρέφτη και αντικρίζουν μια διαφορετική ανάγνωση πάνω στο διάσημο παραμύθι της Χιονάτης και των Επτά Νάνων που απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών. Πάνω στο πατάρι ανεβαίνουν οι Θεοδόσης Κώνστας, Θάνος Λέκκας, Ειρήνη Μακρή, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Γιώργος Σύρμας, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης.

Μουσικοί και Φίλοι στο Θέατρο Πόρτα

Η πιο τρελή μπάντα της πόλης με φοβερό γκελ στα παιδιά την τελευταία πενταετία, οι Burger Project, στεγάζονται και φέτος στο Θέατρο «Πόρτα» με μια αστεία, περιπετειώδη, διαδραστική κι εννοείται μουσική παράσταση. Ήρωας της ο ασθενής δρ Κορνήλιος που πάσχει από φοβερή… ξινίλα – σοβαρή έλλειψη της βιταμίνης αισιοδοξίας. Ποιο θα είναι, αλήθεια, το γιατρικό του;

Αλαντίν στο Θέατρο Τέχνης

Οκτώ χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση από το δίδυμο των Δημήτρη Δεγαϊτη και Αντρής Θεοδότου, το διάσημο παραμύθι βασισμένο στις «Χίλιες και μια νύχτες» επέστρεψε στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης. Υπό μορφή μιούζικαλ – δηλαδή με πολλή μουσική και τραγούδια – το αγόρι από την Ανατολή και το καλό τζίνι, οπλισμένοι με θάρρος και χιούμορ ζουν την περιπέτεια ενάντια στον κακό βεζίρη. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά έως και 12 ετών.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα… σαν το σκύλο με τη γάτα στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα

Πρόκειται για μια αισθηματική κωμωδία, βασισμένη στο ομώνυμο… δράμα. Όπου ο ελληνικός ποιμενικός σκύλος Ρωμαίος, ερωτεύεται την Ιουλιέτα, μια χαριτωμένη γάτα Αγκύρας. Ένα διπλό και ενδεχομένως άλυτο πρόβλημα. Οι ήρωες μας – αν και ζώα- αγαπούν, χαίρονται, απογοητεύονται και ξαναπροσπαθούν σαν άνθρωποι. Στο αισιόδοξο τέλος της εξαιρετικά διασκεδαστικής παράστασης, οι μικροί και όχι μόνο θεατές θα έχουν πειστεί ότι καμιά διαφορά, εθνική, θρησκευτική, ιδεολογική, χρωματική ή ταξική δεν μπορεί να χωρίσει δυο πλάσματα που αγαπιούνται αληθινά.

Ο έμπορος της Βενετίας στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα

Πρόκειται για μια κωμωδία(;) που εξυμνεί τον αλτρουισμό, την άδολη φιλία και φυσικά τον έρωτα κι από την άλλη, τιμωρεί το φανατισμό, την εμπάθεια, τη μικροψυχία και την απανθρωπιά. Το βασικό ερώτημα είναι αν ο «νόμος» παραμένει Νόμος, όταν στέκεται στενά στο «γράμμα» του, περιφρονώντας την ανθρωπιά και την ηθική. Προτείνεται για μεγαλύτερα παιδιά, αν και είναι απόλυτα κατανοητό και σε μικρότερα κάποιας θεατρικής εμπειρίας.

Η Παναγία των Παρισίων στο Θέατρο Παλλάς

Μια παράσταση – υπερπαραγωγή, για όλη την οικογένεια, βασισμένη στο διαχρονικό μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκώ, “Η Παναγία των Παρισίων” είναι ένα έργο για τη διαφορετικότητα και τις κοινωνικές διακρίσεις, για τον αγνό, ανιδιοτελή έρωτα που φτάνει ως την απόλυτη προσφορά και αγάπη, για τον αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες της εξουσίας που συνθλίβουν ή χειραγωγούν ύπουλα τον απλό άνθρωπο.

 

Τhe Champion στον Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Η έκθεση «Τhe Champion» είναι μία ολοκαίνουρια διαδραστική, επιστημονικά σχεδιασμένη έκθεση για τον αθλητισμό, η οποία προσφέρει μία συναρπαστική εμπειρία υψηλής τεχνολογίας για επισκέπτες όλων των ηλικιών. Θα δοκιμάσετε την τεχνική σας, τις αντοχές και τα αντανακλαστικά σας, θα συναγωνιστείτε, θα παίξετε, θα μάθετε και θα μετρήσετε τη δύναμη και τα ταλέντα σας! Γνωρίζετε τα όριά σας; Ανακαλύψτε τον «πρωταθλητή» που κρύβεται μέσα σας!

 

Matilda Τhe Musical στο Θέατρο Ακροπόλ

Το θέατρο Ακροπόλ παρουσιάζει το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Matilda», που είναι βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Roald Dahl, σε κείμενο του Dennis Kelly και στίχους – μουσική του Tim Minchin. 19 παιδιά στο σύνολο χορεύουν, τραγουδούν και παίζουν τους ρόλους τους επί σκηνής, μαζί με τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Κώστα Κόκλα, Νάντια Κοντογεώργη, Μπέττυ Μαγγίρα και Αντιγόνη Ψυχράμη, ταξιδεύοντάς μας σε έναν φανταστικό, άγνωστο κόσμο!

Πήτερ Παν στο Θέατρο Αθηνά

Οι «Μαγικές Σβούρες» μας ταξιδεύουν στον κόσμο του παραμυθιού και του ονείρου με το διαχρονικό αριστούργημα του Τζέιμς Μπάρι – «Πήτερ Παν», του αιώνιου παιδιού που αρνείται να μεγαλώσει και συμβολίζει την αθωότητα της νιότης που όλοι κρύβουμε στην ψυχή μας.

Περισσότερα από XMAS
VIMA_WEB3b