MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Υπέροχη Φίλη μου: Τα best seller της Έλενα Φεράντε “ζωντανεύουν” στη μικρή οθόνη!

Για κάποιους είναι η ιστορία που θα τους τραβήξει και θα τους κρατήσει στην οθόνη. Για κάποιους άλλους, οι χαρακτήρες, τα πρόσωπα και οι σχέσεις τους έτσι όπως θα πλέκονται μέσα στην ιστορία. Για κάποιους ακόμη τα βιβλία, τα μυθιστορήματα της Έλενας Φεράντε, πολυδιαβασμένα best seller, ικανός λόγος για να δει κανείς τη σειρά και να ψάξει διαφορές και ομοιότητες. Για κάποιους άλλους όμως είναι η Νάπολη… Aπό τη Μαρία Μαρκουλή

author-image Μαρία Μαρκουλή

Η πόλη ίδια. Η συναρπαστική και άκρως κινηματογραφική Νάπολη. Σκηνικό της σειράς, αλλά και ζωντανός οργανισμός. Η Νάπολη και όχι οποιαδήποτε πόλη. Οι φτωχογειτονιές, οι αυλές, οι πλατείες, ο κόσμος της. Οι Ναπολιτάνοι που μαζεύονται γύρω από ένα τραπέζι, που φωνάζουν και μιλάνε για την ημέρα τους με τα τραγουδιστά τους ναπολιτάνικα. Η Νάπολη και ο θρύλος της. Η υπέροχη Νάπολη και η Υπέροχη φίλη, έτσι όπως ξεπήδησαν από τις σελίδες του βιβλίου της Φεράντε, στα επεισόδια της σειράς. Η  συγγραφέας άλλωστε συμμετέχει στο σενάριο. 

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Σαβέριο Κοστάντσο, γεννημένος στη Ρώμη, αλλά εμφανώς λάτρης και της Νάπολης. Με μεγάλες συμπάθειες βέβαια και στη Βενετία, όπου οι ταινίες του δεν περνάνε απαρατήρητες στο Φεστιβάλ (The Solitude of Prime Numbers, Πεινασμένες Καρδιές). Ο Κοστάντσο όμως δεν είναι ξένος ούτε στις σειρές- αφού έχει  δώσει σκηνοθετικά δείγματα με το The Treatment.   

16mybrilliantfriend2 facebookJumbo 

Η νέα σειρά έρχεται σαν  μια πολύ φιλόδοξη, ακριβή παραγωγή –  μια συμπαραγωγή του HBO και της RAI συγκεκριμένα – που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας (προβλήθηκαν τα δυο πρώτα επεισόδια), που συζητήθηκε και φτάνει τώρα στο πλατύ κοινό.

«Η Υπέροχη Φίλη μου» αφηγείται την ιστορία της Έλενας και της Ραφαέλας, δυο μικρών κοριτσιών που μεγαλώνουν μαζί στη Νάπολη της δεκαετίας του 50, πηγαίνουν σχολείο μαζί, παίζουν μαζί, μοιράζονται τη ξένοιαστη ζωή τους. Στην πορεία, οι δρόμοι τους χωρίζουν, καθώς οικονομικά προβλήματα ξεπροβάλλουν στη μια οικογένεια και οι δρόμοι αλλάζουν. Αλλάζουν, απομακρύνονται αλλά και με πολλούς και διάφορους, απρόσμενους τρόπους διασταυρώνονται. 

my brilliant friend hbo

H σειρά προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 22.00 στο COSMOTE CINEMA 4HD και αμέσως μετά θα είναι διαθέσιμη on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b