MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Οδύσσεια

Μία πρωτότυπη παρουσίαση της «Οδύσσειας» του Ομήρου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό της Χίου, στα «Ομήρεια», στις 7 Αυγούστου, από τη Θεατρική Εταιρεία «ΟΔC», σε μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη, σκηνοθεσία της Έλλης Παπακωνσταντίνου, μουσική του Τηλέμαχου Μούσα και ερμηνεία της Αγλαΐας Παπά. Η παράσταση θα παιχτεί το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου, στο παλαιό […]

Οδύσσεια - Monopoli.gr
Monopoli Team

Μία πρωτότυπη παρουσίαση της «Οδύσσειας» του Ομήρου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό της Χίου, στα «Ομήρεια», στις 7 Αυγούστου, από τη Θεατρική Εταιρεία «ΟΔC», σε μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη, σκηνοθεσία της Έλλης Παπακωνσταντίνου, μουσική του Τηλέμαχου Μούσα και ερμηνεία της Αγλαΐας Παπά. Η παράσταση θα παιχτεί το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου, στο παλαιό Ελαιουργείο, στα «Αισχύλεια».
Μέσω της παράστασης-performance «ΟΔC», η Αγλαΐα Παπά, η Έλλη Παπακωνσταντίνου και ο Τηλέμαχος Μούσας, με τη συνεχή παρουσία τους στη σκηνή, επιχειρούν, μέσα σε ένα διαμορφωμένο περιβάλλον με τραπέζια «μοναστηριακού» τύπου, όπου επιτρέπεται η κατανάλωση ποτού, να αναπαραγάγουν τη συνθήκη της αφήγησης, όπως ακριβώς συνέβαινε την εποχή του Ομήρου – εν μέσω ενός συμποσίου.
Όλη η διαδικασία γίνεται με τη συμμετοχή και του κοινού, από το οποίο οι συντελεστές ζητούν να τους υποδείξει ποιο επεισόδιο της οικείας σε όλους «Οδύσσειας» επιθυμούν να ακούσουν. Στη συνέχεια, αυτοσχεδιάζουν πάνω στη ραψωδία που θα τους υποδείξει το κοινό, παραλλάσσοντας τους στίχους ή τη ρυθμολογία και χρησιμοποιώντας σύνθετα μουσικά μέτρα και κλίμακες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας:
Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου


Παίζουν: Αγλαΐα Παπά

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b