MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΠΑΛΕΤΟ

Γκαλά μπαλέτου στο Μέγαρο Μουσικής

Με την υπογραφή του Ρενάτο Τσανέλλα, ιστορικού χορογράφου που για πολλά χρόνια υπήρξε διευθυντής του μπαλέτου της Vienna State Opera, το αθηναϊκό κοινό έχει την ευκαιρία να δει από κοντά εξαιρετικούς χορευτές από τα πιο σημαντικά μπαλέτα της Ευρώπης και τo Μπαλέτο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης, να ερμηνεύουν μουσικά αποσπάσματα όπου ο χορογράφος θα αναδείξει […]

Γκαλά μπαλέτου στο Μέγαρο Μουσικής - Monopoli.gr
Monopoli Team

Με την υπογραφή του Ρενάτο Τσανέλλα, ιστορικού χορογράφου που για πολλά χρόνια υπήρξε διευθυντής του μπαλέτου της Vienna State Opera, το αθηναϊκό κοινό έχει την ευκαιρία να δει από κοντά εξαιρετικούς χορευτές από τα πιο σημαντικά μπαλέτα της Ευρώπης και τo Μπαλέτο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης, να ερμηνεύουν μουσικά αποσπάσματα όπου ο χορογράφος θα αναδείξει την υψηλή δεξιότητά τους. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 10, 12, 13, 14 και 15 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Σε αυτή τη νέα παραγωγή, για την πραγματοποίηση της οποίας ένωσαν τις δυνάμεις τους ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και η Εθνική Λυρική Σκηνή, οι πρώτοι χορευτές, οι σολίστ, οι κορυφαίοι και το corps de ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υποδέχονται στην Ελλάδα διακεκριμένους δεξιοτέχνες της χορευτικής τέχνης: τους πρώτους χορευτές Ελεωνόρα Αμπανιάτο και Μπενζαμέν Πεκ (Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Παρισιού), Σόκο Νακαμούρα και Βίσλαβ Ντούντεκ (Μπαλέτο του Βερολίνου), Αναστάζια και Ντένις Ματβιένκο (Μπαλέτο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης), καθώς και τον ελληνικής καταγωγής σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου της Δανίας Τιμ Ματιάκη. Τους χορευτές πλαισιώνει μουσικά η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Ηλία Βουδούρη.
Οι χορογραφίες συνοδεύονται από μουσικές των Γιόχαν Στράους, Γιόχαν Στράους ΙΙ, Γκούσταβ Μάλερ, Μωρίς Ραβέλ, Γιουτζίν Ισάι, Ε. Χέλστεντ, Χ.Σ. Παουλί, Ντ. Φρ. Ε. Ωμπέρ, Σεργκέι Προκόφιεφ, Φρ. Σοπέν και Εντουάρ Λαλό. Τα κοστούμια των χορευτών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στα έργα Alles Walzer και Bolero είναι παραγωγής της Όπερας της Βιέννης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας:
Σκηνοθεσία:


Παίζουν:

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b