MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Απόψε αυτοσχεδιάζουμε του Λουίτζι Πιραντέλο στο Εθνικό Θέατρο

Η Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ανοίγει αυλαία με το έργο του βραβευμένου με Νόμπελ λογοτεχνίας Λουίτζι Πιραντέλλο, «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε», από 10 Νοεμβρίου 2018.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Ένα έργο σταθμός στην ιστορία του σύγχρονου θεάτρου, το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Δημήτρη Μαυρίκιου και  την εμβληματική μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

Ένας θίασος προσπαθεί να διασκευάσει σε θεατρικό έργο το διήγημα του ίδιου του Λουίτζι Πιραντέλλο Αντίο Λεονόρα!. Οι σκηνοθετικές εντολές δημιουργούν ασάφεια για τους ηθοποιούς, οι οποίοι στο μεταξύ ταυτίζονται τόσο πολύ με τους ρόλους τους, ώστε διώχνουν τον σκηνοθέτη, προκειμένου να ζήσουν τις ζωές των χαρακτήρων που υποδύονται! Η δύναμη του δημιουργήματος έναντι του δημιουργού του είναι σχήμα ουσιώδες για την τέχνη, αλλά και για τον Λουίτζι Πιραντέλλο. Το έργο μοιάζει να γεννήθηκε για ν’ αποτυπώσει αυτή την εκρηκτική σχέση. Συμπληρώνει την τριλογία του συγγραφέα υπό τη μορφή «θεάτρου μέσα στο θέατρο» για το πλέον αγαπημένο του θέμα: τη σύγχυση της φαντασίας με την πραγματικότητα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Λουίτζι Πιραντέλο
Μετάφραση: Δημήτρης Μαυρίκιος
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαυρίκιος, Μανώλης Δούνιας

Σκηνικά: Δημήτρης Πολυχρονιάδης, Μαρίνα Κωνιού
Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού, Μάριος Παναγιώτου
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Χορογραφία: Βάλια Παπαχρήστου

Παίζουν: Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Μαρία Βαρδάκα, Αλέξανδρος Βάρθης, Γιάννης Βογιατζής, Δημήτρης Κακαβούλας, Δημήτρης Μαυρίκιος, Γιώργος Μπένος, Ράνια Οικονομίδου, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Στέφανος Παπατρέχας, Γιούλικα Σκαφιδά, Νεκτάριος Φαρμάκης, Λυδία Φωτοπούλου / Συμμετέχουν: Μιχάλης Αρτεμησιάδης, Γιάννης Αρτεμησιάδης / Μουσικός επί σκηνής: Νταλανίκα Λιλή

Τιμές Εισιτηρίων: 25€ (Διακεκριμένη ζώνη),18€ (Α΄ Ζώνη), 15€ (A΄Εξώστης), 10€ (Β΄ Εξώστης) Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη: 18€ (Διακεκριμένη ζώνη), 15€ (Α΄Εξώστης), 10€ (Β΄ Εξώστης) Κάθε Παρασκευή: 18€ (Διακεκριμένη ζώνη), 13€ (Α΄και Β΄ Εξώστης) Ειδικές τιμές: Φοιτητικό-Νεανικό 10€ (κάθε Πέμπτη) Ανω 65 ετών 10€ (κάθε Τετάρτη) Κάρτα ανεργίας 5€ (κάθε Τετάρτη και Πέμπτη) ΑΜΕΑ 5€ και συνοδός 5€ (καθημερινά & Σαββατοκύριακο) Πολύτεκνοι 10€ (καθημερινά & Σαββατοκύριακο)
Πληροφορίες: * Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή η παράσταση παρουσιάζεται με αγγλικούς υπέρτιτλους / Προπώληση: 210.7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας), στο www.ticketservices.gr και στο tickets.public.gr
Παραστάσεις: Tετάρτη, Κυριακή στις 19:00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30
Βοηθός Σκηνοθετη: Μαρία Βαρδάκα, Ευα Οικονόμου-Βαμβακά
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b