MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
12ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου
A.I. Τεχνιτή νοημοσύνη
American Psycho
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Το κάστρο του απείρου (με υπότιτλους)
Flow
Greek Mountain Film Festival
Keeper
Misericordia
Nouvelle Vague
Qypi
REC’n’Play
Reservoir Dogs
The Blair Witch Project
The Rocky Horror Picture Show
Wicked: Μέρος δεύτερο
Άγια νύχτα, άγρια νύχτα
Ένα απλό ατύχημα
Αγριες φράουλες
Αμαρτωλοί
Αναπαράσταση
Αν είχα πόδια θα σε κλωτσούσα
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Απόδραση στη Νορμανδία
Από τι είμαστε φτιαγμένοι
Αχινός
Βερμίλιο: Η Νύφη του Βουνού
Βουγονία
Δεσποινίς Μόξι: Η Οδύσσεια μιας γάτας (μεταγλωττισμένη)
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Ζωούπολη 2 (με υπότιτλους)
Η Πολυκατοικία
Η ετυμηγορία
Η θυσία
Η μύγα
Η συμμορία των μάγων 3
Η φωνή της Χιντ Ρατζάμπ
Η ώρα του λύκου
Θεώρημα
Καμία άλλη επιλογή
Κρίστι
Μέρες οργής
Με λένε Στέλιο
Μια μάχη μετά την άλλη
Μπερλινγκουέρ: Η μεγάλη ελπίδα
Μόνος στο σπίτι 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη
Νυρεμβέργη
Νυχτερινή εφημερία
Νύχτα Αγωνίας
Ο Κινηματογραφιστής
Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά
Ο βασιλιάς των βασιλιάδων: Μια ιστορία από τον Κάρολο Ντίκενς (μεταγλωττισμένη)
Ο εξολοθρευτής άγγελος
Οι ώρες
Ο κανόνας του παιχνιδιού
Ο μεγάλος Δικτάτωρ
Οταν ο Χάρι γνώρισε την Σάλι
Πέντε νύχτες στου Φρέντι 2
Πολύ σκληρός για να πεθάνει
Ρέκβιεμ για ένα όνειρο
Ρενουάρ
Σιωπηλή αγάπη
Σπασμένη φλέβα
Στο νησί του Αμρουμ
Συναισθηματική αξία
Συνύπαρξη, λέμε τώρα
Σώστε τον πράσινο πλανήτη
Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα του Μίκυ
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων
Τα παιδιά του Παραδείσου
Το δέντρο που πληγώναμε
Το καταφύγιο του τρόμου
Το οτιδήποτε
Το πατρικό
Το ταρανδάκι των Χριστουγέννων (μεταγλωττισμένη)
Το χειρόγραφο της Σαραγόσα
Τρία χιλιόμετρα ως το τέλος του κόσμου
Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους-Σπουδαστικό
Χάιντι: Η διάσωση του μικρού λύγκα (μεταγλωττισμένη)
Χαμένες αγάπες
Χειμωνιάτικο φως
ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Ένα Αστέρι Γεννιέται

Η πρώτη εμφάνιση της Lady Gaga στο σινεμά (στην επίσης πρώτη σκηνοθεσία του ηθοποιού Μπράντλι Κούπερ) μυρίζει από μακριά … Όσκαρ!

stars-fullstars-fullstars-halfstars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 135'
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ο καταξιωμένος μουσικός της country Τζάκσον Μέιν ανακαλύπτει και ερωτεύεται κεραυνοβόλα την άσημη και ταλαντούχα Αλι. Εκείνη έχει αρχίσει να εγκαταλείπει το όνειρό της να γίνει μεγάλη τραγουδίστρια, μέχρι που ο Τζακ τη βάζει στο προσκήνιο, ενώ παράλληλα την παντρεύεται. Όταν η καριέρα της Αλι απογειώνεται ο Τζακ βρίσκεται σε αντίθετη πορεία και παλεύει με τους δικούς του δαίμονες.

Δεν είναι αποτυχημένη η πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια του κωμικού κυρίως ηθοποιού Μπράντλι Κούπερ. Έχει σωστό ρυθμό, αφηγηματικά λειτουργεί χωρίς να κάνει κοιλιές και είναι ορατή η τάση του σκηνοθέτη να μην κάνει υπερβολές προκαλώντας τον τυχόν θαυμασμό του θεατή.

Το τρίτο remake της διαχρονικής ιστορίας αγάπης με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι μουσικών από το λαμπερό κόσμο του θεάματος, χρησιμοποιείται από τον Κούπερ ποικιλοτρόπως. Αρχικά τον βοηθάει να δώσει πειστικά τις μικρές λεπτομέρειες, τα ανείπωτα στιγμιότυπα, όλα τα σημάδια που οδηγούν στη γέννηση ενός μεγάλου έρωτα αλλά και την αναπόφευκτη πικρή συνέχεια της διάλυσης του (ok, μην με βρίζετε- σαφώς καιν υπάρχουν κι εξαιρέσεις αλλά ο βασικός κανόνας είναι αυτός).

Η μουσική που χρησιμοποιεί όμως είναι άνιση: κάποια κομμάτια σε κάνουν να θες να σηκωθείς για να χορέψεις και κάποια άλλα σε στέλνουν για τσάι και… ύπνο! Τέλος, κι εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα για τον ταλαντούχο κύριο Κούπερ, μας συστήνει για πρώτη φορά την ηθοποιό Lady Gaga!

Τα εγκώμια και οι ιαχές πανηγυρισμού μαζί με τα γιορτινά βεγγαλικά φτάνουν από τη Βενετία (όπου έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ το φιλμ τον περασμένο Αύγουστο αποσπώντας πολύ καλές κριτικές –οι περισσότερες για την σταρ) ως εδώ. Υπερβολές. Η πρωταγωνίστρια του φιλμ έχει καλές (οι περισσότερες) και μέτριες (όχι κακές) στιγμές, πείθει ως ασχημόπαπο που γίνεται κύκνος (θυμίζοντας Μπάρμπαρα Στρέιζαντ), συγκινεί όταν πρέπει αλλά ξεχνιέται στις πρώτες σκηνές που την βλέπουμε να τραγουδά, καθώς θυμίζει υπερβολικά την έμπειρη σούπερ σταρ… Lady Gaga!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Ενα Αστέρι Γεννιέται (A Star is Born)
Σκηνοθεσία: Μπράντλεϊ Κούπερ
Σενάριο: Ερικ Ροθ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Γουίλ Φέτερς

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Lady Gaga, Σαμ Ελιοτ, Αντριου Ντάις Κλέι

Διάρκεια: 135'
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2018

Rating: 2.5
Διανομή: Tanweer
Περισσότερα από CINEMA