MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Με προίκα τριών εκατομμυρίων κλείνει τις πόρτες του το ΕΜΣΤ

Κλείνει… για να ανοίξει για τα καλά, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, καθώς η πολυπόθητη δωρεά των 3.000.000 ευρώ εγκρίθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπως ανακοίνωσε το ΕΜΣΤ, κάτι που θα επιτρέψει τη διενέργεια των εργασιών που θα οδηγήσουν στην πλήρη λειτουργία του και την έκθεση της μόνιμης συλλογής του.

Φωτογραφία: Γιώργος Νέσης
Monopoli Team

 

Ειδικότερα, το ΕΜΣΤ ανακοίνωσε, μαζί με την έγκριση της δωρεάς του ΙΣΝ και την προσωρινή αναστολή της εκθεσιακής του δραστηριότητας για την έναρξη των εργασιών εφαρμογής της μουσικολογικής και μουσειογραφικής μελέτης και του εξοπλισμού του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι τελευταίες χρονιές (2015 – 2018) ήταν ιδιαίτερα σημαντικές για την προώθηση των σκοπών του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και τη λειτουργία του. Σηματοδοτήθηκαν από την ολοκλήρωση των αναγκαίων διοικητικών πράξεων για την οριστική παραλαβή του νέου κτηρίου, την άμεση, μετά την παράδοση, τμηματική αλλά τακτική εκθεσιακή λειτουργία του στο κτήριο ΦΙΞ στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2016, τη διεκδίκηση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και την εξωστρεφή εκθεσιακή του δραστηριοποίηση στο εξωτερικό, που του απέφερε αναγνώριση και διακρίσεις.

Έκτοτε λειτούργησε απρόσκοπτα τους χώρους των περιοδικών του εκθέσεων, τους χώρους των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, την Αίθουσα Συνεδρίων και Προβολών, το Πωλητήριο κλπ. παρουσιάζοντας ένα σημαντικό αριθμό εκθέσεων αλλά και δράσεων, όπως συνέδρια, παρουσιάσεις εκδόσεων, χορευτικών και μουσικών παραστάσεων, προβολών, μεταξύ άλλων.

EMST Photo by Stephie Grape 6

Φωτογραφία: Stephie Grape

Η καθοριστική για τη συνέχιση της δυναμικής πορείας του ΕΜΣΤ έγκριση της δωρεάς των 3.000.000 ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα επιτρέψει τη διενέργεια των εργασιών που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση του κύριου στρατηγικού στόχου του Μουσείου, δηλαδή την πλήρη λειτουργία του, με τον εξοπλισμό και την εφαρμογή των εγκεκριμένων μελετών για την εγκατάσταση της μόνιμης συλλογής του στους 3 τελευταίους ορόφους, τη λειτουργία media lounge, την ολοκλήρωση της αίθουσας προβολών και συνεδρίων, της βιβλιοθήκης, του αρχείου, του δώματος κλπ. Ταυτόχρονα, μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαγωνισμοί που θα διενεργήσει το ΕΜΣΤ για το άνοιγμα στο κοινό του καφέ, του πωλητηρίου και του εστιατορίου του.

Για τον σκοπό αυτό, από τις 17 Ιουλίου 2018 το ΕΜΣΤ αναστέλλει την εκθεσιακή του δραστηριότητα, προκειμένου να απεγκαταστήσει τις εκθέσεις του που μόλις ολοκληρώθηκαν και να προχωρήσει το συντομότερο στις απαραίτητες εργασίες και τον σχεδιασμό του προγράμματός του από το 2018 έως το 2020. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι επόμενες κινήσεις και οι επόμενες δράσεις του Μουσείου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίες θα είναι βασισμένες στις συνέργειες, όπως ήταν όλος ο προγραμματισμός του από την περίοδο των δοκιμαστικών δράσεων στο νέο κτήριο από το 2016 μέχρι και σήμερα».

EMST Kallirrois Ave. Photo by Stephie Grape 2 copy

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b