MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 29/6 – 1/7: 11 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Λιλιπούτειοι σέφ

Οι ρόλοι αλλάζουν και τα παιδιά… μαγειρεύουν ένα γευστικό brunch για τους γονείς τους! Τα παιδιά μυούνται στις αξίες της υγιεινής διατροφής ενώ παράλληλα μεταμορφώνονται σε άξιους μάγειρες υπό την καθοδήγηση ειδικών παιδαγωγών. Η εκδήλωση ξεκινάει με μία βόλτα στην Βαρβάκειο αγορά όπου τα παιδιά, μαζί με τους γονείς τους και τους παιδαγωγούς του Μουσείου, αγοράζουν φρέσκα λαχανικά και φρούτα. Στη συνέχεια επιστρέφουν στο Μουσείο και τα παιδιά αποσύρονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους για να ξεκινήσουν την προετοιμασία του γεύματος. Με πολλή προσοχή, δημιουργικότητα και φυσικά αγάπη, απαραίτητο “συστατικό” για κάθε απολαυστικό γεύμα. To menu περιλαμβάνει χυμό από φρέσκα φρούτα, croque madame με πράσινη σαλάτα, pancakes με γιαούρτι και καραμελωμένα φρούτα και μπισκότα. Όλα φτιαγμένα από τα ίδια τα παιδιά!

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και πάνω.

Τιμές; 18€ ο ενήλικας, 15€ το πρώτο παιδί, 13€ το δεύτερο παιδί και 10€ το τρίτο παιδί

Πότε; 30/6: 09.45
Που; Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας

ΔΡΑΣΕΙΣ

«Full Moon at the Zoo» στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

382954

Θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τα ζώα, μέσα από διαδραστικά προγράμματα, να μάθουμε τα μυστικά της άγριας φύσης μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια και να απολαύσουμε ολόκληρη την οικογένεια του Πάρκου κάτω από το εντυπωσιακό παιχνίδι της ασημόσκονης του φεγγαριού. 

Από τις 17:30 μέχρι τις 18:00 θα πραγματοποιηθεί Εκπαιδευτική Παρουσίαση Αρπακτικών Πτηνών, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μία γεύση από το μεγαλείο των συγκεκριμένων ζώων και να μάθουμε τα πάντα σχετικά με τη ζωή, τις συνήθειες και τις ιδιαιτερότητές τους. Από τις 18:00 μέχρι τις 19:30 ο χώρος μπροστά από τα “Πουλιά της Ινδονησίας” γεμίζει χαρά με παιχνίδια και χειροτεχνίες ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν την ίδια στιγμή να συμμετέχουν σε ταΐσματα ζώων και να γνωρίσουν από κοντά ρινόκερους, λεμούριους, χελώνες, φίδια, πιγκουίνους, καμηλοπαρδάλεις και ελέφαντες. Από τις 19:30 μέχρι τις 20:30 αφήνουμε τη μαγεία της μουσικής να μας συνεπάρει στο χώρο των θαλάσσιων θηλαστικών, παρέα με τον σαξοφωνίστα Χάρη Αθανασόπουλο, ενώ στις 20:30 ξεκινάει η Εκπαιδευτική Παρουσίαση Δελφινιών. Τέλος το ZooCafe θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 22:00.

Τιμές; Ενήλικες: 18€ / Παιδιά 3-12 ετών: 14€ / Κάτω των 3 ετών: Δωρεάν

Πότε; 29/6: 09:00 – 22:00
Που; Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Διήμερο Φεστιβάλ για την Παγκόσμια Ημέρα Αστεροειδών 2018

Asteroids

Η εκδήλωση της Παρασκευής 29 Ιουνίου θα γίνει στους χώρους του Λυκείου Βάρης (Άττιδος και Μουτούση) μεταξύ 10.00 – 13.45 και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις αστρονομίας από βραβευμένους μαθητές για παιδιά, θεατρική παράσταση, διαδραστικά παιχνίδια & πειράματα, έκθεση μετεωριτών και πολλές εκπλήξεις.

Το Σάββατο 30 Ιουνίου θα διεξαχθεί η κεντρική εκδήλωση μεταξύ 15.00 – 21.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Ιωνία”, Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα (παραπλεύρως Δημαρχείου). Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχουν με σημαντικές ομιλίες κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες, ερευνητές & αστροφυσικοί, θα υπάρχουν ζωντανές συνδέσεις και συνομιλίες με αστροναύτες & ξένους επιστήμονες παγκοσμίου φήμης, ενώ η εκδήλωση θα είναι ανοικτή με ελεύθερη είσοδο, υπό την μορφή φεστιβάλ προς το ευρύ κοινό με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τους αστεροειδείς, μετεωρίτες και κομήτες στο ηλιακό μας σύστημα. Ακόμη θα υπάρχει έκθεση αυθεντικών μετεωριτών από την Συλλογή Aeroliths Collection Theodossiou, εικαστική έκθεση με θέμα “Τους Μετεωρίτες” από την Πολυτίμη Μαχαίρα, πρόγραμμα jazz μουσικήs και πολλές καλλιτεχνικές εκπλήξεις.

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη

Πότε; 29/6: 10:00 – 13:45 & 30/6: 15:00 – 21:00
Που; 29/6: Γενικό Λύκειο Βάρης & 30/6: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βούλας

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Full Moon Aquathlon στην παραλία του Σχινιά

381432

Οι συμμετέχοντες θα κολυμπήσουν 750 μ και κατόπιν 5,5χμ στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο. Ο τερματισμός για το Aquathlon θα πραγματοποιηθεί αργότερα στο Moraitis Beach κάτω από την πανσέληνο και τις μουσικές της ραδιοφωνικού παραγωγού Μαρίας Παπιδάκη. Ο παιδικός αγώνας θα είναι φιλανθρωπικός. Θα υπάρχει κάλπη για χρηματικό ποσό-δωρεά στη γραμματεία. Τα έσοδα θα διατεθούν στη Φλόγα – Σύλλογο Γονιών Παιδιών Με Νεοπλασματική Ασθένεια. Επίσης θα συγκεντρωθεί ρουχισμός για το Ίδρυμα Παμμακάριστος. Παράλληλες δράσεις για τα παιδιά, διαδραστικά παιχνίδια και ενημερώσεις θα υπάρχουν από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Ο αγώνας Full Moon Aquathlon, που θα έχει την αιγίδα της ΕΘΝΟΑ και του Δήμου Μαραθώνα, εντάσσεται στον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας, για τον οποίο θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής σε όσους λάβουν μέρος, σαν ένδειξη επιβράβευσης και ανάμνησης του γεγονότος.

Τιμές; Πληροφορίες & Εγγραφή εδώ. 

Πότε; 29/6, 18:00 
Που; Moraitis Beach

ΑΓΩΝΑΣ

1ος Αγώνας Πάρκου “Νυχτερινές Διαδρομές”

IMG 0906

Εκκίνηση και τερματισμός εντός του χώρου του Πεδίου Άρεως. Ο Αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT.

Διαδρομές: 5 Χιλιόμετρα

Πεδίον Άρεως (Εκκίνηση Άγαλμα Κων/νου, πρώτη στροφή δεξιά περνάμε από το Άγαλμα της Αθηνάς, Αγ. Χαράλαμπο, Αγ Ταξιάρχες με το άγαλμα του Υψηλάντη, δεξιά στον πανέμορφο δρόμο με τις προτομές των Ηρώων του 1821, αριστερά μικρό στρωμένο χωμάτινο κομμάτι και έξοδος στο σημείο Εκκίνησης). Η διαδρομή αποτελείται από 3 στροφές.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους.

Τιμές; 5€

Πότε; 29/6: 20.52

Που; Πεδίον Άρεως

ΑΦΗΓΗΣΗ

«Ιππότες και Κόκορες» στο Θέατρο Βράχων

afisasinvrahon1529066171

 Ιστορίες που έχουν ταξιδέψει από το στόμα στο αυτί κι απ’ το αυτί στο στόμα και έρχονται από πολύ παλιά. Ιστορίες που έμειναν ζωντανές στο πέρασμα των καιρών μέσα από τις φωνές των ανθρώπων. Ιστορίες γεμάτες σοφία που μιλούν για πράγματα απλά, όπως το πόσο σημαντικό είναι μονάχος να ορίζει καθείς τον εαυτό του ή ότι καμιά φορά από τον πιο μικρό κι ασήμαντο, μπορείς να περιμένεις το πιο σπουδαίο… Τέτοιες ιστορίες θα σας αφηγηθούμε, και σε κόσμους μακρινούς θα ταξιδέψουμε.

Αφήγηση και σχεδιασμός: Ναυσικά Καψαλά – Μουσική (κρουστά): Ελεάννα Γεροντοπούλου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Στη Σκιά των Βράχων” 2018.

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη

Που; Θέατρο Βράχων
Πότε; 29, 30/6: 20.00

  

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Απογευματοβραδινή πεζοπορική βόλτα στην Πάρνηθα

aafc8879696ac5c1ac7085a7663df3e6

Ξεκινώντας από το καταφύγιο Φλαμπούρι, θα κάνετε μία όμορφη βόλτα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας για να γνωρίσετε το βουνό, να έρθετε πιο κοντά στη φύση και να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση και υγεία. Η διαδρομή θα είναι κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Φλαμπούρι. Θα κινηθείτε μέσα από μονοπάτια, σε μία διαδρομή που μπορούν να συμμετέχουν αρχάριοι και παιδιά από 7 ετών και πάνω. Μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι.

Βασικός εξοπλισμός: ορειβατικά μποτάκια ή αθλητικά παπούτσια, σακίδιο πλάτης, αντιανεμικό-αδιάβροχο, φαρμακείο.
Να υπολογίζετε ότι στην Πάρνηθα η θερμοκρασία είναι 5-6 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη.

Πότε; 30/6: 19.30

Πού; Καταφύγιο Φλαμπούρι

Τιμές; 5€ ** Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής.

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

«ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟδρομίες» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

kouklotheatrodromies e1530090954137

Το κουκλοθέατρο αποτελεί ένα μαγικό εργαλείο που καθηλώνει τα παιδιά, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως μέσο μάθησης. Είναι μία τέχνη που συντελεί στη συμμετοχική παρατήρηση των παιδιών, καθώς και στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους μέσω της εμπλοκής σε ποικίλες καταστάσεις.

Από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Tμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 

Πότε; 3/6 & 1/7: 17.30

Πού; Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη ** Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 210 3418579.

ΘΕΑΤΡΟ

«Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο λύκος» 

382089

Η μικρή Κοκκινοσκουφίτσα μεγαλώνει σε ένα μικρό σπιτάκι μέσα σ΄ ένα μαγευτικό δάσος. Λατρεύει τη φύση, φίλοι της γίνονται τα δέντρα και τα λουλούδια, μαθαίνει να μιλάει με τα πλάσματα του Δάσους. Στο ταξίδι προς το σπίτι της γιαγιάς της συναντάει όλους τους φίλους της και ζει μαζί τους υπέροχες, αστείες περιπέτειες ώσπου εμφανίζεται ο τεμπέλης, πεινασμένος λύκος. θα καταφέρει η Κοκκινοσκουφίτσα να του αλλάξει μυαλά και να τον εξημερώσει; Θα την βοηθήσουν οι υπόλοιποι κάτοικοι του δάσους και τι ρόλο θα παίξει η γιαγιά σ’ αυτή την ιστορία που θα ζήσει το θαρραλέο και έξυπνο κορίτσι;

Πότε; 30/6: 19.30

Πού; Θερινό Σινέ Νίκαιας

Τιμές; Κανονικό 8€, Προπώληση 7€, Γκρουπ άνω των 20 ατόμων 6€ ** Τηλ. κρατήσεων 210 4830330

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Colour Day Festival 2018

34ebe613381ac60f5c47a7542fea2806 XL

Σάββατο 30 Ιουνίου: 120.000 χρωματιστά σακουλάκια θα είναι στη διάθεσή σας για να κάνετε τον ουρανό της Αθήνας πολύχρωμο.

Kυριακή 1 Ιουλίου: Ετοιμαστείτε να παίξετε με εντυπωσιακά νεροπίστολα γεμάτα με χρωματιστό νερό συμμετέχοντας στο μεγαλύτερο μπουγέλο που έχει γίνει ποτέ στο ΟΑΚΑ.

Κορυφαία ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου θα βρεθούν on stage στο φεστιβάλ.

Πότε; 30/6 & 1/7

Πού; ΟΑΚΑ

Τιμές; 15€

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

To Waterboom Festival έρχεται στην Τεχνόπολη

2531023a8514530b29b33d3b40b8d18f XL

Τόνοι νερού, μουσική, χορός, παιχνίδια, σε ένα διασκεδαστικό Waterboom Weekend. Διαλέγουμε ομάδα και χρώμα, με πολεμοφόδια πολύχρωμα νεροπίστολα και νερό και ετοιμαζόμαστε. 

Πότε; 30/6 & 1/7

Πού; Τεχνόπολη

Τιμές; από 10€

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b