MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μουσικός Ιούνιος στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου

Ο Ιούνιος έρχεται πιο μουσικός από ποτέ στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου, με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων για όλο τον μήνα.

Monopoli Team

07/06 | 21.00

Γιώργης Χριστοδούλου

Το αγαπημένο παιδί του café του Νομισματικού Μουσείου επιστρέφει στο γνώριμο περιβάλλον του άλλη μια φορά. Ο Γιώργης Χριστοδούλου παρέα πάντα με τον Χάρη Σταυρακάκη στο πιάνο και το ακορντεόν και τον Κώστα Κλάγκο στο κοντραμπάσο, θα γεμίσουν τη βραδιά μας με τραγούδια από την 20άχρονη πλέον πορεία του Γιώργη στη δισκογραφία, παρουσιάζοντας τον νέο του δίσκο, «Αν η αγάπη ήταν δρόμος» αλλά και τραγούδια από το “Flaneur”, την “Καντάδα” , το “Barcelonauta” και το «Ο Αττίκ στο Παρίσι».

Από τη βραδιά φυσικά δε θα λείπουν οι ιδιαίτερες ιστορίες των τραγουδιών με τις οποίες ο Γιώργης συνοδεύει πάντα κάθε του πρόγραμμα. Ο Γιώργης μέσα στα τελευταία δυόμιση χρόνια ταξίδεψε σε περισσότερες από είκοσι πόλεις της Ελλάδας, στη Βαρκελώνη, στο Λονδίνο, στις όπερες του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας, το Βερολίνο, παρουσιάζοντας την παράσταση «Καντάδα» και «Ο Αττίκ στο Παρίσι» και ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς. Με το “Αν η αγάπη ήταν δρόμος” (εκδ.Μικρή Άρκτος), συμπληρώνει ακριβώς 20 χρόνια στη δισκογραφία και το γιορτάζει με 11 τραγούδια δικά του αλλά και των Ανδριάνας Μπάμπαλη, Σταύρου Σταύρου, Μάρως Μαρκέλλου, Κατερίνας Κυρμιζή, Πάνου Σουρούνη κ.α. και τη συμμετοχή της Μαρίζας Ρίζου σ΄ένα πολύ ταιριαστό ντουέτο.

giorgis christodoulou

14/06 | 21.00

Γιώργος Βαρσαμάκης

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του cd με τίτλο “Inside me” o συνθέτης Γιώργος Βαρσαμάκης με την ορχήστρα του παρουσιάζει σε μια συναυλία στο café του Nομισματικού Μουσείου, μουσικές του συνθέσεις τόσο από την πρόσφατη δισκογραφική του κυκλοφορία όσο και παλιότερες, καθώς και συνθέσεις του για το θέατρο. Ο Γιώργος Βαρσαμάκης ακολουθεί ένα μουσικό φάσμα, που περιλαμβάνει επιρροές από την κλασική μουσική, την κινηματογραφική και τη μινιμαλιστική μουσική. Μέσα από τους προσωπικούς του δίσκους και τις live εμφανίσεις του συνθέτει ένα ιδιαίτερο μελωδικό κράμα που κινείται σε ύφος λυρικό και κινηματογραφικό δημιουργώντας την αίσθηση μιας αλληλουχίας ανοιχτών τοπίων και μεστών συναισθημάτων.

kitsos kalogerakis mixalis 2018 01 001

17/06 | 21.00

Απόστολος Κίτσος – Μιχάλης Καλογεράκης

Το café στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου και η Μικρή Άρκτος σας προσκαλούν στη μουσική παράσταση των Απόστολου Κίτσου και Μιχάλη Καλογεράκη με τίτλο Κάτι Παράξενο. Ο Απόστολος και ο Μιχάλης, με συνοδοιπόρο τον Παντελή Καλογεράκη, δίδυμο αδερφό του Μιχάλη, θα παρουσιάσουν τα κομμάτια του ομώνυμου δίσκου που κυκλοφόρησε από τη Μικρή Άρκτο, κομμάτια από την προηγούμενη δισκογραφική τους πορεία αλλά και ανέκδοτα τραγούδια που ίσως συμπεριληφθούν σε κάποια μελλοντική δουλειά. Πλαισιωμένα, φυσικά, από τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου που έχουν παίξει ρόλο κομβικής σημασίας στη διαμόρφωση της αισθητικής και της τεχνικής τους. Από τον Μάνο Χατζιδάκι και τους Simon & Garfunkel & Bjork έως τον Βασίλη Τσιτσάνη και τη Λένα Πλάτωνος.

Ο Μιχάλης Καλογεράκης και ο Απόστολος Κίτσος, πέρα από στενοί φίλοι είναι και οι δύο διακριθέντες καλλιτέχνες της 4ης Ακρόασης Νέων Δημιουργών και Ερμηνευτών της Μικρής Άρκτου. 

Ο Μιχάλης Καλογεράκης ως τραγουδοποιός, (μαζί με το δίδυμο αδελφό του Παντελή) απέκτησε το ιδιαίτερο στίγμα του μελοποιώντας έλληνες και ξένους ποιητές (η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική εργασία του διδύμου με τίτλο Προσωπικό, Μικρή Άρκτος 2016, έχει ήδη τη δική της επιτυχημένη πορεία) κι έτσι τον γνώρισε και το κοινό: σε μια βαθύτατα αντιποιητική εποχή εκείνος να επιμένει… ποιητικά. Ο Απόστολος Κίτσος, ένας ιδιαίτερα αισθαντικός ερμηνευτής, συστήθηκε καλλιτεχνικά τραγουδώντας δύο ιδιαίτερα τραγούδια του Σπύρου Παρασκευάκου πριν 3 χρόνια (Γλυκός Γενάρης, Βήμα εκτός) και συνέχισε με πολύ προσεκτικά βήματα…

Ο κύκλος τραγουδιών Κάτι παράξενο, φέρνει τη μυρωδιά μιας ασυνήθιστης συνύπαρξης: ένας πολύ επιδέξια, καλά αρθρωμένος λυρισμός, μια εύθραυστη ευαισθησία, συγκατοικούν αρμονικά με μια σύγχρονη μουσική έκφραση και μια σημερινή ερμηνεία. Τίποτα δεν ξενίζει, τίποτα δεν φαίνεται παράταιρο σ αυτή τη δισκογραφική δουλειά, παρά τη συστέγαση τόσο διαφορετικών ποιητικών κόσμων.

Ο Μιχάλης Γκανάς, η Αριστέα Παπαλεξάνδρου, ο Αχιλλέας Παράσχος, ο Νίκος Σαραντάκος και ο Μάνος Χατζιδάκις, ποιητές με πολύ διαφορετικές διαδρομές, αναφορές και ηλικίες, συνυπάρχουν σε έναν κύκλο τραγουδιών όπου ο Μιχάλης Καλογεράκης, ο οποίος υπογράφει τη μουσική των μελοποιημένων ποιημάτων τους, κατάφερε να τους ενώσει σε μια ενιαία μουσική αφήγηση ενώ ο Απόστολος Κίτσος, ο οποίος υπογράφει και την ενορχήστρωση των τραγουδιών εκτός της ερμηνείας τους, λειτούργησε τόσο προσεκτικά και τρυφερά και με τις δύο ιδιότητές του, ώστε τα τραγούδια αυτά να αποκτήσουν ενιαίο σώμα και η αφήγηση τους μια παράξενη μαγεία.

Η Μικρή Άρκτος αγκάλιασε αυτή τη δισκογραφική εργασία με μεγάλο ενθουσιασμό και πιστεύει πως αποτελεί η εργασία των δύο νέων καλλιτεχνών – δημιουργών, μια ακόμη σημαντική δισκογραφική πρόταση στον μικρό αλλά πολύ επιλεκτικό κατάλογό της. 

d61d44254608dd06ccdd2ff02982d14d XL 1

21/06 | 21.00

Αδάμ Τσαρούχης

Ο Αδάμ Τσαρούχης άλλοτε ρετρό και άλλοτε jazzy θα παρουσιάσει ένα Live με vintage διάθεση και πολύ χορό, με αγαπημένες μελωδίες από το παρελθόν αλλά και το σήμερα.

Ο Αδάμ Τσαρούχης μάς συστήθηκε μουσικά το 2012, με δύο διασκευές που γνώρισαν ραδιοφωνική επιτυχία: «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» και «Τι σήμερα τι αύριο τι τώρα». Θα ακουστούν τραγούδια από τον προσωπικό του δίσκο με τίτλο, «Σαν Ταινία», καθώς και τραγούδια που όλοι μας έχουμε αγαπήσει. Μαζί με την μπάντα του, αναλαμβάνει να σας ταξιδέψει στο παρελθόν, με τα πιο γοητευτικά ελληνικά και ξένα ρετρό τραγούδια, σε αισθαντικές jazz διασκευές επιρεασμένος από τις δεκαετίες του ’50 και ’60. Θα τον απολαύσουμε μαζί με τον Μάνο Αθανασιάδη στα τύμπανα και τον Αντώνη Αρβανίτη στο κοντραμπάσο, την Πέμπτη 21.06 στις 9 μ.μ. στο café του Νομισματικού Μουσείου.

Παίζουν:

Τραγούδι | Αδάμ Τσαρούχης
Πλήκτρα | Μάνος Αθανασιάδης
Κοντραμπάσο | Αντώνης Αρβανίτης
Τύμπανα | Δημήτρης Χριστοδουλάκης

adam tsarouchis portrait2 e1522925590547

24/06 | 21:00

Ωδείο Μάνδρας

Το Νομισματικό Μουσείο σε συνεργασία με το Ωδείο Μάνδρας και με την υποστήριξη του Café στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου παρουσιάζουν στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, συναυλία στον αύλειο του Μουσείου. Από την όπερα και τα μιούζικαλ, στα κλασικά αριστουργήματα, την κινηματογραφική μουσική και τα παραδοσιακά ακούσματα από την Ανδαλουσία, θα ταξιδέψουμε στη διάρκεια της συναυλίας που έχει ετοιμάσει με ιδιαίτερη αγάπη και επιμέλεια το δραστήριο Ωδείο Μάνδρας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη.

Συμμετέχοντες και ρεπερτόριο

1. Κυριακή Τζουβελέκη: (Piano)-Petit Valse – K. Pogas

2. Μαρία Γιαννοπούλου: (Violin)

3. Δημήτρης Πετροκάλιας: (Piano) Hungarian Danse – Fr. Lizst

4. Ολίβια Παππά: (Violin) Meditation (Thais) J. Massenet

5. Μαργαρίτα Σταμούλη: Quando men’vo -G. Puccini (from the opera “La Boheme”)

6. Μάνος Νικολακάκης: (Piano)-Valse in La minor – Fr. Chopin

7. Σωτηρία Γιαννικάκη: (Guitar) Milonga – J. Cardoso

8. Oλίβια και Γκέντη Παππάς: :(Violins)-D. Sostakovitch duets

9. Σπύρος Πανάγος: (Violin)-Petite Suite I – Yannis Constantinidis

10. Βιβή Καλφαδοπούλου: O mio babbino Caro – G.Puccini (from the opera “Gianni Schicci”)

11. Chorus “Hera Ensemble”: Castle on a cloud (from “The Miserables”) – Over the rainbow (from “The Wizard of Oz”)

12. Βανέσσα Καλκάνη: (Singer)-Άρια της Ωκεανίδας – Π. Καρούσος (από την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης»

13. Κυριακή Τζουβελέκη: (Piano)-The Campanella -Fr. Lizst

14. Βανέσσα Καλκάνη: (Singer)-E strano! – G. Verdi (from the opera “La Traviata”)

15. Santa Barbara & Apollo Guitar Orchestra: El vito (παραδοσιακό Ανδαλουσίας), Charriots of fire (V. Papathanasiou), Pirates of the Carribbean (Hans Zimmer).

Στο πιάνο συνοδεύει ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου.

wdeio mandras

28/06 | 21.00

Δημήτρης Σαμόλης

Τραγούδια με ένα χαρακτηριστικό, παιχνιδιάρικο, ποπ ύφος που άλλοτε μας κάνουν να κουνιόμαστε ρυθμικά, άλλοτε να ταξιδεύουμε ψηλά σαν σε αερόστατο και άλλοτε να παρακολουθούμε βήμα βήμα μικρές ιστορίες. Στο ιδιαίτερο μουσικό σύμπαν του τραγουδοποιού Δημήτρη Σαμόλη θα ξεναγηθούμε στις 28 Ιουνίου στο café του Νομισματικού Μουσείου, όπου οι ιστορίες θα γίνουν μουσική με έναν πολύ προσωπικό και χαρακτηριστικό τρόπο «γραφής».

Ο Δημήτρης Σαμόλης ξεκίνησε να γράφει μουσική και στίχους τα τελευταία χρόνια και στις 16 Φεβρουαρίου του 2015 κυκλοφόρησε το αγγλόφωνο ντεμπούτο άλμπουμ του με 13 τραγούδια, με τον τρίσημο τίτλο «POPETRY» (Pop-Poetry-Try). Σχεδόν δυο χρόνια μετά, στις 13 Φεβρουαρίου 2017, κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο, «ΕΝΑ ΣΥΜΠΑΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥ» με 10 ελληνικά τραγούδια αυτήν τη φορά, σε δική του μουσική και στίχους, ενώ σε ένα τραγούδι τους στίχους έχει γράψει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος.

Ο ίδιος περιγράφει την εμπειρία του ως μουσικός: «Κάθε άνθρωπος είναι ένα ολόκληρο σύμπαν. Στο δικό μου σύμπαν πάντοτε η μουσική και το χιούμορ ήταν η δύναμή μου, τα φίλτρα μέσα από τα οποία έβλεπα τον κόσμο. Έτσι και σε αυτό το δίσκο προσπάθησα να χωρέσω σε λέξεις και μελωδίες αυτόν τον διασκεδαστικά ανεξήγητο και μαγικό κόσμο. Μέσα από αυτή τη διαδρομή έμαθα κάτι σημαντικό – πως όσα μπορούμε να ονειρευτούμε, μπορούμε και να τα πραγματοποιήσουμε. Αν εγώ μπόρεσα να γίνω τραγούδια, τότε μπορούμε όλοι να γίνουμε όσα ονειρευτούμε. Το ζήτημα είναι πόσο τρελά αντέχουμε να ονειρευτούμε. Εύχομαι αυτό το ταξίδι από το τραγούδι στο όνειρο να το κάνουμε μαζί και κάθε φορά η παρέα να μεγαλώνει.»

samolis 2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b