MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων γιορτάστηκε στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, τιμώμενο μουσείο για την Ελλάδα

Με τη συμμετοχή καλεσμένων από τον χώρο του πολιτισμού, της πολιτικής, της εκπαίδευσης και των ΜΜΕ, γιορτάστηκε στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ στην Ν. Κηφισιά, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων (18/5). Φέτος, το Μουσείο Τηλεπικοινωνίων επιλέχθηκε από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), ως το Τιμώμενο Μουσείο για την Ελλάδα.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απηύθυναν χαιρετισμό η κα Τέτη Χατζηνικολάου, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), και ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ.

Ekdilosi Mouseio OTE1

Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ

Ομιλητές ήταν επίσης η κα Μαρία Ρούσου, επίκ. καθηγήτρια Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ και η κα Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας Οµίλου ΟΤΕ, που μίλησε για τη στρατηγική ανάπτυξης και τα επόμενα βήματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών.

Το «παρών» στην εκδήλωσαν έδωσαν η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρώην πρόεδρος του Ομίλου ΟΤΕ κ. Παναγής Βουρλούμης, ο Διευθυντής Διαβιβάσεων του ΓΕΣ, υποστράτηγος Απόστολος Περβολαράκης, ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαπροδρόμου, ο κ. Νεκτάριος Βορρές από το Μουσείο Βορρέ και άλλοι.

Οι καλεσμένοι ξεναγήθηκαν στους ανανεωμένους χώρους του Μουσείου Τηλεπικοινωνίων και γνώρισαν την ιστορία των τηλεπικοινωνιών μέσα από προηγμένες τεχνολογίες και νέα ψηφιακά μέσα.

Mouseio tilepikoinonion timomeno mouseio 2018 1

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών αποτελεί μια επένδυση του Ομίλου ΟΤΕ για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Η συλλογή του περιλαμβάνει πάνω από 3.400 αντικείμενα και πλούσιο αρχειακό υλικό με περισσότερες από 25.000 τηλεφωτογραφίες, έγγραφα, τηλεγραφήματα, χάρτες, καθώς επίσης οπτικοακουστικό υλικό.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών αξιοποιεί προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες για την ξενάγηση των επισκεπτών και τη διάδρασή τους με τα εκθέματα. Κάθε χρόνο, δέχεται πάνω από 14.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Δείτε περισσότερα για τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ 

tilefotografies

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
VIMA_WEB3b