MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΑΘΗΝΑ
ΠΕΜΠΤΗ
20
ΙΟΥΝΙΟΥ
 • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

  Όλα όσα θέλεις να μάθεις για να γίνεις «Εθελοντής στην Ευρώπη», στην Τεχνόπολη

  Ημερίδα για τον Εθελοντισμό στην Ευρώπη και τις ευκαιρίες που προσφέρονται στους νέους μέσω της εθελοντικής εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό διοργανώνει το ΚΜΟΠ την Πέμπτη 24 Μαϊου 2018 και ώρες 09.30 – 14.00 στο Innovathens powered by Samsung – Κόμβος Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι).

  Ευδοκία Βαζούκη

  Η Έυη Κουτσοσπύρου, από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το Erasmus+ / Τομέας Νεολαία του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, θα μιλήσει για τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα μέσω των δραστηριοτήτων Εθελοντισμού σε όλη την Ευρώπη. Την σκυτάλη θα πάρει ο ιδρυτής και Managing Director της Ethelon, ο οποίος θα αναφερθεί σε «Ό,τι θέλεις για τον Εθελοντισμό, ΕΔΩ!». Ο Γιάννης Παπαβασιλείου, Υπεύθυνος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών έργων του ΚΜΟΠ, θα μιλήσει για την πλατφόρμα εκπαίδευσης TrainVol, στόχος της οποίας είναι να προσφέρει στους υποψήφιους εθελοντές τις δεξιότητες που χρειάζονται για να εργαστούν εθελοντικά στην Ευρώπη.

   

   

  Το πρώτο πάνελ αποτελείται από οργανισμούς με ξεχωριστά εθελοντικά προγράμματα στην Ελλάδα: η Μαρινέλα Γιαννοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Εθελοντών από την PRAKSIS, ο Σπύρος Μποβιάτσης, Υπεύθυνος Ανθρώπινου Δυναμικού και Εθελοντισμού και η Αλεξάνδρα Παναγιωτακοπούλου, Treasurer από την Colour Youth είναι οι πλέον κατάλληλοι άνθρωποι να σε κατατοπίσουν για τις αξίες που διέπουν τους εθελοντές τους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Μαζί τους η Αγγελική Ευσταθίου, Υπεύθυνη Εθελοντών από την ομάδα της ΜΚΟ «Μπορούμε» με μια σειρά από δράσεις στη «Γειτονιά», τη «Λαϊκή» ή το «Χωράφι» ενώ το πάνελ συμπληρώνει η Ιωάννα Μάρκου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΚΜΟΠ, η οποία θα μιλήσει για το Πρόγραμμα Εθελοντών του Live Without Bullying.

   

   

   

  To δεύτερο πάνελ αφορά τους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και περιλαμβάνει τη Βίκυ Μουτσάκη, Head of Civic Engagement και τη Ντόρα Μπακατσέλου, Volunteer Project Management Officer της ActionAid οι οποίες θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα EUAidVolunteers του οργανισμού. Μαζί τους η Νεφέλη Παπαγιαννάκου από το Hellenic Youth Participation, με μεγάλη εμπειρία στην ανταλλαγή εθελοντών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και ο Βασίλης Στούλος από τον οργανισμό YouInEurope, ο οποίος παρέχει ευκαιρίες για εθελοντική εργασία στην Ευρώπη με έδρα τη Βόρεια Ελλάδα. Από τον Σύλλογο Φοιτητών Εράσμους Ελλάδος, θα μιλήσει η Εμμανουέλα Παράβαλου, Εθνική Συντονίστρια έργου “Exchangeability” και τέλος, για τις δυνατότητες που προσφέρει το Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας – ΚΜΟΠ για συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά έργα θα μιλήσει o Κωνσταντίνος Τόδουλος, Υπεύθυνος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Έργων.

   

   

  Innovathens

   

   

  Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η Αμαλία Ζέπου, Αντιδήμαρχος Κοινωνίας των Πολιτών και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων, ο Θωμάς Νιτσάκης, Προϊστάμενος του Τμήματος Εθελοντισμού και Δομών Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθώς και η Δρ. Αντωνία Τορρένς, Πρόεδρος του ΚΜΟΠ και Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος Live Without Bullying.

   

   

  Μετά τη λήξη της ημερίδας, θα πραγματοποιηθεί workshop «Εκπαίδευση πάνω στην πλατφόρμα TrainVol για την Ενδυνάμωση των Δεξιοτήτων των Εθελοντών στην Ευρώπη». Στο τέλος της εκπαίδευσης TrainVol, σε κάθε συμμετέχοντα θα σταλεί το Youth Pass Certificate. Οι θέσεις για το workshop είναι περιορισμένες – μπορείτε να βρείτε τη φόρμα εγγραφής εδώ.

   

   

  Περισσότερες πληροφορίες και συνεχή ενημέρωση για την εκδήλωση, θα βρείτε εδώ.

   

  Περισσότερα από Εκδηλώσεις
  Λατρεύεις το ξανθό σου μαλλί αλλά έχεις βαρεθεί να το βλέπεις θαμπό και γεμάτο κιτρινίλες; Υπάρχει λύση!