MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Scorpina: Μία διαφορετική επιλογή θαλασσινών στο Ψυχικό

Είστε από αυτούς που έχουν συνδυάσει στο μυαλό τους την απόλαυση θαλασσινών με κάποιο μαγαζί δίπλα στη θάλασσα; Tότε δώστε μια ευκαιρία στο νέο εστιατόριο “Scorpina”, κοντά στο Φάρο Ψυχικού, να σας αποδείξει πως αυτή η γνώμη δεν χρειάζεται να είναι απόλυτη και πως το καλό θαλασσινό μπορεί να το απολαύσει κανείς παντού… Από τον Τάσο Τσομπανίδη

author-image Τάσος Τσομπανίδης

Οι δημιουργοί των τριών καταστημάτων “Μπιφτεκάκια και Σουβλάκια” αλλά και της πετυχημένης “Αθερίνας” στην Κηφισιά, ξεκίνησαν εδώ και δύο περίπου μήνες μία διαφορετική προσέγγιση στα θαλασσινά, διατηρώντας ωστόσο, υψηλά τα standards αλλά και την ποιότητα. Και το όνομα αυτού “Scorpina”. Στην καρδιά του Ψυχικού, η Σκορπίνα φιλοδοξεί να φέρει στο τραπέζι σας το άρωμα της θάλασσας!

Όλο αυτό το πρότζεκτ ξεκίνησε λίγους μήνες πριν και βρίσκεται στην περιοχή του Ψυχικού, συγκεκριμένα πίσω απο το Πεντάγωνο, στην διεύθυνση Ξενοπούλου 2. Πρόκειται για ένα ήσυχο σημείο, το οποίο επιλέχθηκε για να δημιουργηθεί ένας ζεστός χώρος με σημαντικές καινοτομίες στη διακόσμηση αλλά και στη γενικότερη διαμόρφωση του.

Ξεχωρίζει για το πρωτότυπο μπάρ με τα ψηλά καθίσματα, που βρίσκεται στην μέση περίπου του καταστήματος, τα φωτιστικά-φινιστρίνια και τα φωτιστικά-μπάλες στην οροφή, που καλύπτονται με ένα θαλασσινό δίχτυ, δημιουργώντας το ιδανικότερο περιβάλλον για να απολαύσει κανείς γευστικά πιάτα θαλασσινών, ακόμα κι αν βρισκεται μακριά από τη θάλασσα. Την δημιουργικότητα στο design του καταστήματος συμπληρώνουν τα κλασικά ξύλινα τραπέζια, με τα ιδιαίτερα στοιχεία που αισθητικά δένουν απόλυτα με το συνολικό concept του εστιατορίου. 

scorpina5

Η Σκορπίνα είναι επανδρωμένη από μια ομάδα επαγγελματιών, υπό το άγρυπνο μάτι του ταλαντούχου σεφ Γιάννη Λιάκου.

Η μεσογειακή παλέτα των θαλασσινών, μια απαιτητική πρώτη ύλη, παραδίδεται από τον ίδιο τον σεφ στην πιο φρέσκια και δημιουργική εκδοχή της με ευφάνταστες παραλλαγές, από το πικάντικο ceviche γαρίδας ως το τρυφερό carpaccio σκορπίνας με καραβίδες. Μια ενημερωμένη συλλογή κρασιών, σε συνδυασμό με τον λιτό και ευήλιο χώρο, έρχεται να συμπληρώσει την ωδή στα «φρούτα της θάλασσας», αποτυπώνοντας μοναδικά την αποστολή των ιδιοκτητών: την ανάδειξη των θαλασσινών στο βάθρο της υψηλής γαστρονομίας.

Μπορείτε να επιλέξετε το ψάρι της αρεσκείας σας και να ζητήσετε τον τρόπο μαγειρέματος που προτιμάτε (καρπάτσιο, σασίμι, ταρτάρ, Αθηναϊκή, ριζότο κακαβιάς, γιουβέτσι, λινγκουίνι ή παπαρδέλες).

scorpina8

Με την έμπειρη καθοδήγηση του σέφ Γιάννη Λιάκου (Πρώην σεφ του “Αλμύρα”) έχετε να διαλέξετε απο: 

• Κυκλαδίτικη Κακαβιά
• Κυδώνια, γυαλιστερές. Αχινοσαλάτα, κτένια και βασιλικά στρείδια.
• Πεσκαντρίτσα, τόνος και λαυράκι καρπάτσιο
• Σασίμι, μπαρμπούνια και τόνο ταρτάρ
• Ψάρια ημέρας με το κιλό
• Γιουβέτσι λιγκουίνι με αχινούς, ριζότο κακαβιάς, παπαρδέλες με καραβίδες
• Χειροποίητο συμιγδαλένιο χαλβά, κιουνεφέ

 Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε:

• Σαλάτα Σκορπίνα (μαρούλι,ντομάτα,σταμναγκάθι,δάκρυα πιπεριάς)
• Ταρμασολάτα με σώς μελάνι σουπιάς
• Μελιτζανοσαλάτα με καπνιστό χέλι
• Χριστόψαρο φρικασέ

 scorpina4

ΣΥΝ(+): Ευρηματικό και πλήρες μενού με ποιοτικά υλικά.

ΠΛΗΝ (-): Αν και η εξαιρετική ποιότητα των υλικών είναι αδιαμφισβήτητη και θα σας ικανοποιήσει, οι μερίδες είναι σχετικά μικρές.

scorpina3

ΕΠΙΓΕΥΣΗ : Με τη σφραγίδα του Γιάννη Λιάκου θα φύγετε με πολύ θετικές εντυπώσεις, αν είστε μάλιστα και φανατικοί λάτρεις των θαλασσινών. Η ισσοροπία ανάμεσα στην ποιότητα των πιάτων με τα χρήματα που θα πληρώσετε, θα σας ικανοποιήσει.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b