MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 11 – 13/5: 10 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διήμερο πολιτισμού, ενημέρωσης και εκπαίδευσης, με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. “Ορίζοντες”

event 15069

Ένα διήμερο πολιτισμού, ενημέρωσης και εκπαίδευσης, με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. “Ορίζοντες”.

Την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Μαΐου, το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία θα ανοίξει τις πόρτες του και θα φιλοξενήσει μια πληθώρα εκπαιδευτικών, συμβουλευτικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών δράσεων. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Φορέα.

Πρωταγωνιστές του διήμερου οι εκπαιδευόμενοι του Κέντρου. Σε ρόλο ξεναγού, περιμένουν να μας δείξουν με υπερηφάνεια την καθημερινότητα και τις χειροποίητες δημιουργίες τους από τα Παραγωγικά και Εργοθεραπευτικά Εργαστήρια στα οποία φοιτούν.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. 


Τιμές; ελεύθερη είσοδος
Πότε; 11/5, 10.00 – 18.00 & 12/5, 10.00 – 17.30
Που; Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. “Ορίζοντες”

ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΦΗΓΗΣΗ

«Παραμυθένια λόγια στο μαντίλι» στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας

370768

Η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, τη δραματοποιημένη αφήγηση «Παραμυθένια λόγια στο μαντίλι», στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας (Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου).

Η Ιφιγένεια Κακριδώνη και η Μαρία Τερζάκη αφηγούνται τέσσερις ιστορίες εμπνευσμένες από την προφορική μας παράδοση, όπως τις ξαναέγραψε η Αγγελική Δαρλάση. Μια παράσταση με ζωντανή μουσική, για μικρούς και μεγάλους. Παραδοσιακά τραγούδια και παιχνίδια που μας θυμίζουν τις ιστορίες που έλεγαν οι παππούδες μας από στόμα σε στόμα. Νεράιδες, μοίρες, γοργόνες και καράβια ξαναζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των θεατών μέσα από τη δύναμη του δεκαπεντασύλλαβου, που ρέει σαν ποτάμι, συνδέει το παρελθόν με το παρόν, στάζει μέλι στην καρδιά και κάνει τη φαντασία να ταξιδεύει.

Συντελεστές


Σκηνοθεσία-ερμηνεία Ιφιγένεια Κακριδώνη (αφήγηση, τραγούδι, κιθάρα, κρουστά) και Μαρία Τερζάκη (αφήγηση, τραγούδι, ούτι, φλογέρα, κρουστά), σκηνικά αντικείμενα Απόστολος Κακριδώνης, κούκλες Ηλιάννα Σκουλάκη, Μαρία Τερζάκη

Η παράσταση βασίζεται στα παραμύθια: Οι Μοίρες, Το Πετροκάραβο, η Γοργόνα και η Ελιά της Αγγελικής Δαρλάση από τη σειρά Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

  

Τιμές;ελεύθερη είσοδος, * απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 210 9593518
Πότε; 11/5, 19.00 
Που; Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας, Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου

ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Ρόκα, αδράχτι και αργαλειός» στο Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού

370915

Ο αργαλειός είναι το πιο παλιό “εργαλείο” του κόσμου. Η υφαντική είναι πανάρχαια και πανανθρώπινη τέχνη. Ενδείξεις για την ύπαρξη της έχουν βρεθεί από την Νεολιθική Εποχή σχεδόν σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη μας. Και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς ότι καλύπτει μια από τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου, την ανάγκη να καλύψει το σώμα του και έτσι να προστατευτεί από τα στοιχεία της φύσης. Ταυτόχρονα, η υφαντική είναι συνδεδεμένη, στους περισσότερους πολιτισμούς, με το θείο και υπάρχουν πάμπολλοι μύθοι που εμπνέονται ή πηγάζουν από την τέχνη αυτή.

Η αφηγηματική παράσταση «Ρόκα, αδράχτι και αργαλειός» περιλαμβάνει μύθους και παραμύθια για τον αργαλειό, το πιο παλιό “εργαλείο” του κόσμου. Διασκευή, αφήγηση και εμψύχωση: Ανεζούλα Κατσιμπίρη. Η παράσταση επενδύεται μουσικά από την μουσικό Μαρία Κοτσίρη και συνοδεύεται από εργαστήριο γνωριμίας με την υφαντική σε μικρούς ξύλινους αργαλειούς.

Διάρκεια της παράστασης: 50 λεπτά (χωρίς το εργαστήριο), 90 λεπτά (με το εργαστήριο).

Η παράσταση προορίζεται για παιδιά από 6 ως 12 ετών. Για το εργαστήριο, ο μέγιστος αριθμός παρακολούθησης είναι 12 παιδιά.

Kρατήσεις στο [email protected]

Τιμές; Για την παράσταση: 8€ / Για την παράσταση και το εργαστήρι: 12€

Πότε; 12/5, 12.30
Που; Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Αφήγηση παραμυθιών και πεζοπορική βόλτα στο ελατόδασος της Πάρνηθας

370091

  

Ξεκινώντας από το καταφύγιο Φλαμπούρι, μέσα από μια διαδρομή στο δάσος, οι συμμετέχοντες θα καταλήξουν στο σημείο όπου θα απολαύσουν την αφήγηση παραμυθιών. Στη συνέχεια επιστρέφοντας από διαφορετική διαδρομή, θα γυρίσουν και πάλι στο καταφύγιο Φλαμπούρι. 

Αφήγηση: Βιργινία Κοκκίνου
Μουσική: Γιάννης Ανθόπουλος
Διοργάνωση: Καταφύγιο Φλαμπούρι
Ηλικίες: παιδιά και ενήλικες

Ώρα συνάντησης στο καταφύγιο Φλαμπούρι 17:30′
Ώρα εκκίνησης πεζοπορικής βόλτας από το Φλαμπούρι 18:00′
Διάρκεια πεζοπορικής βόλτας: 1:30′ ώρα.
Διάρκεια αφήγησης: 1:00′ ώρα.
Ώρα επιστροφής: 20:30′ 

Συμπλήρωση της φόρμας εδώ.  

Τιμές; Κόστος 10€ (Περιλαμβάνει την αφήγηση παραμυθιών και 2 σουβλάκια καλαμάκια με ψωμάκια, στο καταφύγιο)

Πότε; 12/5, 18.00

Που; Έναρξη πεζοπορικής διαδρομής από το καταφύγιο Φλαμπούρι

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

«Ταξιδεύοντας στη Χώρα του Τραγανιστού Φεγγαριού» στη Βίλα Ζωγράφου 

taksideuontas sth xwra traganistou feggariou

  

Το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Ζωγράφου, διοργανώνει ένα διήμερο παιχνίδι πρόληψης για μαθητές Ε’ και Στ’ Δημοτικού στον προαύλιο χώρο της Βίλας Ζωγράφου. Τα παιδιά καλούνται να ταξιδέψουν σε μια χώρα με άφθονες λιχουδιές, τη Χώρα του Τραγανιστού Φεγγαριού. Χωρισμένα σε ομάδες ταξιδιωτών έχουν να αντιμετωπίσουν αποστολές και να ανακαλύψουν ένα μυστικό μήνυμα. 

Τιμές; είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας
Που; Βίλα Ζωγράφου
Πότε; 12 & 13/5, 10.00 – 13.00

  

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

«Μαμά για το Μαμουθάκι» στο Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο “White Puppet”

  

kouklotheatro irina

Μία παράσταση αφιερωμένη σε όλες τις μαμάδες για τη Μέρα της Μητέρας, με ηθοποιούς, κούκλες, τεχνική Sand Art (ζωγραφική με άμμο) και ενεργή συμμετοχή των παιδιών. 

Μια φορά και έναν καιρό, σε μια χώρα μακρινή, βρέθηκε ένα μικρό Μαμουθάκι, που πάνω απ’ όλα ήθελε να βρει τη μαμά του. Έτσι, με τη βοήθεια των παιδιών, ξεκίνησε ένα ταξίδι. Θα περάσει πολλές περιπέτειες, ώσπου μια μέρα, θα συναντήσει μια Ελεφαντίνα. 

Συντελεστές


Κείμενο: Ιρίνα Μπόικο, βασισμένο στο διήγημα της Ν. Νεπόμνιασιαγια και στο μύθο του Αισώπου
Σκηνοθεσία: Ιρίνα Μπόικο
Σκηνικά-κοστούμια: Ιουλία Σταυρίδου
Κατασκευή κουκλών: Ιρίνα Μπόικο
Μουσική: Γιώργος Στεφανακίδης

Παίζουν: Δημήτρης Μάκκας, Ιρίνα Μπόικο

Διάρκεια: 50 λεπτά 

Τιμές; 8€
Πότε; 12/5, 11:00 & 13/5, 17.30
Που; Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο “White Puppet”

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

Ειρηνοδρομία 2018 

22df9a56de5868c80322335f15bf1605 XL

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής και η Περιφέρεια Αττικής προκηρύσσουν, σε συνεργασία με το αθλητικό σωματείο ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, τον αγώνα «Ειρηνοδρομία 2018». Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου 2018 στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την μνήμη του Αλέκου Παναγούλη.

Η Διοργάνωση θα περιλαμβάνει αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ. (και για μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων), 2,5 χλμ. (και για μαθητές Δημοτικών Σχολείων) και αγώνα “Κοινωνικής Ευαισθησίας” 1000 μ. για άτομα με ειδικές ανάγκες. Στόχος της Διοργάνωσης είναι να προσελκύσει δρομείς από ολόκληρη την Αττική προβάλλοντας την σύγχρονη Iστορία της περιοχής με τη συνέχιση και την ενδυνάμωση των εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλέκου Παναγούλη.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων θα πραγματοποιηθούν μπροστά από το Δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου. Οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης θα βρίσκονται στην Πλατεία Ηρώων και επί της Αγίου Δημητρίου. Με την συμμετοχή στην Ειρηνοδρομία 2018 στηρίζουμε την “Κιβωτό του Κόσμου” στην οποία θα αποδοθούν τα έσοδα των ομαδικών εγγραφών.

Εγγραφές και πληροφορίες εδώ. 

Πότε; 13/5, 09.00

Πού; Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

“I slam therefore I am”: Εργαστήριο ομιλούσας ποίησης και περφόρμανς

  

kpisn kids 2018

Ο επί σκηνής ποιητής τσαλακώνει τους στίχους και παίζει παιχνίδια με τις λέξεις. Μπροστά από το ανοιχτό μικρόφωνο η φωνή του αποκτά ενέργεια και έκφραση. Στοχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με τις ρίζες της προφορικής ποίησης, με τεχνικές δημιουργίας στίχων, σύνθεσης ρυθμικών ποιημάτων (ραπ ποίηση) αλλά και ερμηνείας των στίχων με διάφορους τρόπους. Οι συμμετέχοντες κατασκευάζουν ένα σκηνικό αντικείμενο (prop). Μπορούν να φέρουν μαζί τους δικά τους τραγούδια.

Για ηλικίες 12–18 ετών (έως 25 συμμετοχές). 

Πού; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πότε; 13/5, 17.00 – 19.00

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 

Μουσικοπερπατήματα στο Πάρκο  

mousikipaideia

  

Ρυθμικά και μουσικά παιχνίδια ταξιδεύουν τα παιδιά στα μουσικά ακούσματα και την ιστορία της πεντατονικής κλίμακας (από τον Πυθαγόρα στα πολυφωνικά της Ηπείρου και από τα γκόσπελ ως τα πέρατα του κόσμου). Συλλέγοντας γνώσεις για το ρυθμό και τη μελωδία, εξασκούνται πατώντας πάνω στις νότες γνωστές αγαπημένες μελωδίες. Τα παιδιά μπορούν να φέρουν μαζί τους καθημερινά υλικά για τη δημιουργία μικρών κρουστών οργάνων.

Για ηλικίες 6–10 ετών, έως 20 συμμετέχοντες ανά παιχνίδι. 

Τιμές;ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας 

Πότε; 13/5: 17.30 – 19.30
Πού; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

  

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Αλσοπαιδιές στο Άλσος Βεΐκου 

8820486858b6ff2182e088463eb050dc L

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Γαλατσίου διοργανώνει την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 στο Άλσος Βεΐκου από τις 9:00 έως τις 14:00, τις “Αλσοπαιδίες”, δωρεάν αθλητικές δραστηριότητες (διαδραστικές- βιωματικές δράσεις- παιχνίδια) για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 χρονών. Στο διάλειμμα της δράσης, θα προσφερθεί δωρεάν σε όλα τα παιδιά που θα πάρουν μέρος χυμός και σάντουιτς.

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα:

– Αθλητική περιβολή (αθλητικά παπούτσια, καπέλο κτλ.)
– Αντίγραφο ιατρικής βεβαίωσης ή βεβαίωσης σχολείου ΑΔΥΜ
– Υπεύθυνη δήλωση γονέα για τη συμμετοχή
Απαραίτητη κρίνεται η τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 2132055372 και 6947795213 (8:00-20:00). Τα δικαιολογητικά και η εγγραφή θα πραγματοποιηθούν στο Γήπεδο Μπάσκετ, στη Κεντρική Πύλη του Άλσους Βεΐκου από τις 8:00 π.μ. την Κυριακή 13 Μαΐου 2018. 

Που; Άλσος Βεΐκου

Πότε; 13/5, 09:00 – 14:00

Τιμές; Ελεύθερη είσοδος

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b