MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 15 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΣΙΝΕΜΑ

7η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου

4/5: 19.00, 21.30 |  5/5: 19.00, 21.00 | 6/5: 18.30, 20.00, 21.30

Η Αφρική μας προσκαλεί να μυηθούμε στις μαγευτικές ιστορίες των ανθρώπων της και να ανακαλύψουμε τα μυστικά της μέσα από την 7η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου που θα πραγματοποιηθεί, στην Αθήνα, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από 3 έως 9 Μαΐου 2018 και στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, από τις 10 έως τις 16 Μαΐου 2018.

Στην 7η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου, που αποτελεί μια συνδιοργάνωση των διαπιστευμένων στην Ελληνική Δημοκρατία Πρεσβειών και Επίτιμων Προξενείων των Αφρικανικών Χωρών με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, οι θεατές θα απολαύσουν 16 ταινίες από 8 χώρες. Κάθε χρόνο, η έναρξη του αφιερώματος εκπροσωπείται από μια αφρικανική χώρα και φέτος την αυλαία ανοίγει η Αλγερία.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Love your Local Market: H μεγαλύτερη γιορτή των Αγορών στη Λαχαναγορά του Ρέντη

4/5: 17:00 – 01:00

513af9971106b0729449d928b8170664 XL

H μεγάλη γιορτή των Αγορών επιστρέφει στην πόλη με πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων και με ελεύθερη είσοδο, στη Λαχαναγορά του Ρέντη. Την Παρασκευή 4 Μαΐου, η Λαχαναγορά Ρέντη γιορτάζει και ανοίγει τις πύλες της για το κοινό με μουσικές εκδηλώσεις, εικαστικά events και γαστρονομικές περιπλανήσεις. Τρία μεγάλα μουσικά stages, street art, street food και εναλλακτικά pop up market, συνθέτουν το πρόγραμμα της ημέρας από τις 17.00 μέχρι αργά το βράδυ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

ΒΙΒΛΙΟ

Πικ νικ βιβλίου στην πλατεία Κοτζιά

5/5: 11.00

tumblr ncvi8tgwl61trmh0fo1 500

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» ο EnLefko 87.7 σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, φιλοξενούν το Σάββατο 5 Μαΐου, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 22.00 το Athens Urban Picnic: The Book Edition στην Πλατεία Κοτζιά. Πρόκειται για μια ολοήμερη δράση σε μια πλατεία που έχει ντυθεί με ανοιξιάτικο γρασίδι και με μουσική, βιβλία, σινεμά, δράσεις για παιδιά, θέατρο και εμπνευσμένα διαδραστικά παιχνίδια!

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Athens Craft Beer Days: Το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Μπύρας έρχεται στο κέντρο της Αθήνας

4, 5, 6/5: 12.00

c6f034ef0dcd9f53c81c396ffc73bcc5 XL

Από τις 4 έως και τις 13 Μαίου 2018 δεκάδες παραγωγοί απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της Ελληνικής Επικράτειας θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος για να εκθέσουν τη νέα γενιά Craft Ελληνικής Μπύρας. Άφθονη και παγωμένη Craft μπύρα, ελληνικοί μπυρομεζέδες μουσική και χορός από γκρουπ και χορευτές του δρόμου στην πρώτη Γιορτή Ελληνικής Μπύρας.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Thee Holy Strangers στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ

5/5: 21.00

41c441e580760b8d98f38e7e34908dd7 XL

Η μουσική ενότητα Music Escapades του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται τους Thee Holy Strangers, το Σάββατο 5 Μαΐου, στις 21.00, στα Πανοραμικά Σκαλιά.

Οι Thee Holy Strangers ξεκίνησαν στα τέλη του 2013 σαν μια σύμπραξη γνωστών μουσικών της αθηναϊκής σκηνής, με κίνητρο τα τραγούδια και τις εικόνες της πόλης που ήθελαν να περιγράψουν. Στις συναυλίες τους επιδιώκουν την χαρά και την ένωση που μπορεί να προσφέρει το ροκ εν ρολ, καθώς ξεδιπλώνουν το γοητευτικό χαρμάνι της μουσικής τους που οι ίδιοι ονομάζουν kozmic swamp music: «Σκοτεινή» Americana, soul και αστικό μπλουζ, ένα soundtrack για μία απελευθερωτική βόλτα σε τοπία της καρδιάς και της πόλης.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Arc for Dance Festival: 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Αθήνας

5 – 27/5

0c127f29499cf080a5b18e5adda3f3f0 XL

Το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Arc for Dance Festival” επιστρέφει για 10η χρονιά στην Αθήνα, από 5 έως 27 Μαΐου 2018.

Διανύοντας τη δέκατη χρονιά της, η διοργάνωση επιβεβαιώνει την πίστη της στην ανοιχτή δυναμική του χορού, όπως αυτή εκφράζεται στη διαρκή αλληλεπίδρασή του με άλλες τέχνες και εκφράσεις• συνεχίζει να δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάδειξη νεοφυών δημιουργικών κατευθύνσεων και τον ουσιαστικό πειραματισμό πάνω στη γλώσσα του χορού από πρωτοεμφανιζόμενους αλλά και ώριμους χορογράφους• διευρύνει τη συμμετοχή των Ελλήνων δημιουργών στον παγκόσμιο διάλογο για τον χορό με την ένταξή τους σε διεθνή δίκτυα και την πρόσκληση επαγγελματιών και ειδικών του χορού από όλο τον κόσμο στη χώρα μας• ενισχύει την παρουσία του χορού στη δημόσια σφαίρα και προτείνει νέους τρόπους κατανόησης και απόλαυσης της κίνησης.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» του Γιάροσλαβ Χάσεκ στο ΚΠΙΣΝ

6/5: 20.00

DIMITRIS PIATAS 3

Τον Μάιο, οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσιάζει την Κυριακή, 6 Μαΐου στις 20.00, στον Φάρο, μια δραματουργική σύνθεση πάνω στο κλασικό σατιρικό μυθιστόρημα του Γιάροσλαβ Χάσεκ, «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ».

Τη δραματουργική επεξεργασία και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η σκηνοθέτης και θεατρολόγος Έφη Θεοδώρου, ενώ ερμηνεύει ο Δημήτρης Πιατάς, συνοδεία του Δημήτρη Γκόγκα στην τρομπέτα και του Χρήστου Γιάκκα στο τρομπόνι.

Στο έργο αυτό, σήμα κατατεθέν της τσέχικης λογοτεχνίας, αλλά και μια από τις καυστικότερες σάτιρες στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας, καταγράφονται οι περιπέτειες του αφελούς πωλητή σκύλων Γιόζεφ Σβέικ που, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, καλείται να υπερασπιστεί την Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία, όπου είναι ενσωματωμένη η πατρίδα του η Τσεχία. 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Kyma Festival: Aφιέρωμα στον συμπεριληπτικό χορό

4/5: 21.00, 22.00

kymafestival

Η τέχνη οφείλει να είναι προσβάσιμη για όλους, να ενώνει, να ανοίγει νέους κόσμους και να καταρρίπτει στερεότυπα. Το Κύμα απαντά στην ανάγκη των περιθωριοποιημένων κοινωνικών ομάδων για έκφραση και συμμετοχή. Με όχημα τον σύγχρονο χορό και το χοροθέατρο στοχεύει να δημιουργήσει νέα πρότυπα σχετικά με την αναπηρία δημιουργώντας παράλληλα ευκαιρίες συμμετοχής και εκπαίδευσης.

Πρόγραμμα

– Τouch Me, από την μικτή ομάδα tanzbar_bremen.
Χορευτική Παράσταση με ακουστική περιγραφή
Ώρα: 21.00
Τοποθεσία: Πειραιώς 256, Θέατρο της Σχολής Καλών Τεχνών
Διάρκεια: 50 λεπτά
Είσοδος ελεύθερη.
Σύλληψη/Χορογραφία/Ερμηνεία: Neele Buchholz, Corinna Mindt, Oskar Spatz
Δραματουργία: Günther Grollitsch, Lars Mindt
Σχεδιασμός Φωτισμού: Timo Reichenberger
Παραγωγή: tanzbar_bremen/steptext dance project

– Mandis, από τις μικτές ομάδες DK-BEL και Έξις.
Χορευτική Παράσταση με ακουστική περιγραφή
Ώρα: 22.00
Τοποθεσία: Πειραιώς 256, Θέατρο της Σχολής Καλών Τεχνών
Διάρκεια: 35 λεπτά
Είσοδος ελεύθερη.
Μια παράσταση συμπεριληπτικού χορού που δημιουργήθηκε από το Kyma Project σε συνεργασία με την γαλλική μικτή ομάδα Compagnie DK-BEL και την ελληνική μικτή ομάδα Έξις.
Χορογραφία: Sophie Bulbulyan
Χορευτές: Άννα Βεκιάρη, Νατάσα Γάτσιου, Ηλίας Κουρτπαρασίδης, Σταύρος Ζαφίρης, Salif Traore, Debi Kouete, Miche Quenum
Μουσική: Χάρης Κατής
Διεύθυνση Παραγωγής: Αγγελική Μητροπούλου

Project Manager: Aγγελική Μητροπούλου
Road Coordinatoors: Ράνια Μαυρίκη, Κάσση Καφέτση
Bοηθοί Παραγωγής: Κωνσταντίνα Ανδρέου, Πατρίτσια Τόσκα

ΧΟΡΟΣ

“17 gestures forced uttered”: Χορογραφική εγκατάσταση της Ίριδας Καραγιάν

4, 5, 6/5: 21.00

xoros 2018

Πρόκειται για μια χορογραφική εγκατάσταση που διερευνά τη σχέση εικόνας, μνήμης, κίνησης και θέασης στη στιγμή. Η νέα δημιουργία της Ίριδας Καραγιάν 17 gestures forced uttered μελετά τη διαδικασία δημιουργίας αφηγήσεων χρησιμοποιώντας ως σημείο αναφοράς το Δεκέμβριο του 2008. Πέντε ερμηνευτές αναβιώνουν 15 φωτογραφίες από τις πορείες διαμαρτυρίας του 2008 μαζί με άλλες δύο “εκτός θέματος”, δημιουργώντας αλληλουχίες από εικόνες και χειρονομίες που επαναλαμβάνονται ρυθμικά στο χώρο, αλλοιώνονται και μετασχηματίζονται.

Συντελεστές

Ιδέα-χορογραφία: Ίρις Καραγιάν
Εικαστική επιμέλεια: Γιώργος Μαραζιώτης
Μουσική: Νίκος Βελιώτης, ILIOS
Συνεργάτης έρευνας: Μπετίνα Παναγιωτάρα
Βοηθός χορογράφου: Έλενα Νοβάκοβιτς
Παραγωγή: ομάδα χορού ΖΗΤΑ
Εκτέλεση παραγωγής: Delta Pi
Φωτογραφίες: Ελισάβετ Μωράκη

Ερμηνευτές:Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Νώντας Δαμόπουλος, Γιώργος Κοτσιφάκης, Βενετσιάνα Καλαμπαλίκη, Ναταλία Μπάκα

Χώρος: Επικούρου 26 και Κορύνης 4, Αθήνα (Σταθμός Μετρό: Ομόνοια, Μοναστηράκι)

EKΔΗΛΩΣΗ

Greek Travel Show 2018

4, 5, 6/5: 10.00 – 20.00

366802

Το τουριστικό γεγονός που απευθύνεται σε όσους θέλουν να σχεδιάσουν και να κλείσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα και σε άλλους ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2018 έρχεται από τις 4-6 Μαΐου 2018 στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών Helexpo Maroussi.

Ουσιαστικά αποτελεί ένα σημείο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για κρατήσεις τελευταίας στιγμής, προσφορές, εκπτώσεις και να γνωρίσει όλες τις λεπτομέρειες για τον προορισμό που θα μεταβεί για τις διακοπές του. Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν. Πλούσιες είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης που περιλαμβάνουν από πολιτιστικά events με την παρουσίαση εθίμων από όλη την Ελλάδα και γαστρονομικού χαρακτήρα γεγονότα μέχρι παρουσιάσεις τουριστικών προορισμών.

ΗΜΕΡΙΔΑ

«Κοινοτική Κοινωνική Εργασία και Ετεροτοπίες» στην Τεχνόπολη

4/5: 09.00 – 13.30

social work image

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (Σ.Κ.Λ.Ε.) και η PRAKSIS μας προσκαλούν στην ημερίδα με τίτλο «Κοινοτική Κοινωνική Εργασία και Ετεροτοπίες». Η ημερίδα είναι αφιερωμένη σε δύο αείμνηστους οραματιστές της Κοινοτικής Κοινωνικής Εργασίας: στην καθηγήτρια Κοινοτικής Κοινωνικής Εργασίας Χριστίνα Βάγια και στον ιδρυτή της PRAKSIS Τζανέτο Αντύπα.

Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

ΔΙΑΛΕΞΗ

«Επικοινωνιακός γίνεσαι, δεν γεννιέσαι» του Ανδρέα Θεοδωρακόπουλου στο Δημαρχείο Νίκαιας

4/5: 18.00

dialeksi

Διάλεξη με θέμα «Επικοινωνιακός γίνεσαι, δεν γεννιέσαι» θα δώσει ο Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος σύμβουλος ΜΜΕ, καθηγητής – συγγραφέας την Παρασκευή 4 Μαΐου στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10, 1ος ορ.).

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, το Δημοτικό Κίνημα Εθελοντισμού και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας. Συντονίζει η Μαρία Σκουλή, ψυχοθεραπεύτρια, προσωποκεντρική σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν έναν αποτελεσματικό τρόπο επικοινωνίας, αναγνωρίζοντας την “περίεργη συμπεριφορά” και χαρτογραφώντας τον χαρακτήρα του άλλου. Όσοι πάρουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε βιωματικές ασκήσεις και να ανιχνεύσουν διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. Τα οφέλη είναι πολύπλευρα αφού θα μπορέσει να αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης αλλά και κατανόησης των ανθρώπων που έχουμε απέναντί μας ώστε να επιτευχθεί η αποτελεσματική επικοινωνία.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, εδώ. 

Αυτό το Σαββατοκύριακο μη χάσετε και μερικές ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πραγματοποιούνται σε γκαλερί και χώρους Τέχνης της Αθήνας. Eμείς σας προτείνουμε τις εξής:

“Frozen Moments” στη Blank Wall

4/6: 16.30 – 21.30 | 5/6: 11:30 – 14:00

369051

Η πολυβραβευμένη Κινέζα φωτογράφος Xiao Gu θα φιλοξενηθεί στη Blank Wall Gallery από τις 4 έως τις 10 Μαΐου σε μία ατομική έκθεση. Η Xiao Gu είναι μία documentary photographer η οποία τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Έχει ταξιδέψει σε όλη τη γη και προσπαθεί με τις φωτογραφίες της να αφυπνήσει τον κόσμο τόσο σε περιβαλλοντικά όσο και σε ανθρωπιστικά θέματα. Γεννήθηκε στην Κίνα, αλλά από πολύ μικρή ηλικά έζησε σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ήδη από τα 15 της χρόνια ξεκίνησε να προσφέρει τη βοήθειά της εθελοντικά σε διάφορες ομάδες που βίωναν την περιθωριοποίηση. Τα τελευταία χρόνια σύμμαχός της σε αυτή της την προσπάθεια είναι η φωτογραφική της μηχανή με την οποία απαθανατίζει σπάνιες στιγμές “πραγματικής ομορφιάς και αξιοπρέπειας” αυτών των ανθρώπων.

Για τη δουλειά της αυτή έχει βραβευθεί πολλές φορές και σε διαφορετικές κατηγορίες από μεγάλα περιοδικά και διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Έχει πάρει βραβεία από το French PX3, όπου έκαναν και αφιέρωμα στη δουλειά της, καθώς και από το Monovision, το Fine Art Photography Awards και πολλά άλλα.

Δουλειά της Xiao Gu θα παρουσιαστεί στη Blank Wall Gallery, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Επιμέλεια έκθεσης: Μάρκος Δολόπικος.

«Εν Αναμονή» στο Μουσείο Μπενάκη

4, 5/5: 10.00 – 22.00 | 6/5: 10.00 – 18.00

368844

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα της Ελληνο-Ινδονήσιας φωτογράφου Ειρήνης Βουρλούμη από το ομώνυμο βιβλίο της, το οποίο εκδόθηκε τον Νοέμβριο 2017 από τον αναγνωρισμένο γερμανικό εκδοτικό οίκο Hatje Cantz.

Το εποικοδομητικό αυτό έργο εξερευνά την Αθήνα και τον ρόλο που διαδραματίζει ως σκηνικό της οικονομικής κρίσης. Καθώς η Ελλάδα προχωρά προς την αλλαγή μέσα από αναταραχές και διαδηλώσεις, έχει και μια σιωπηλή ζωή, μια καθημερινή ευθύνη που γίνεται όλο και πιο δύσκολη στην αντιμετώπισή της…

Επιμελητές: Κατερίνα Σταθοπούλου, βοηθός επιμελήτρια στο Τμήμα Φωτογραφίας του Museum of Modern Art της Νέας Υόρκης.

Η καλλιτέχνις θα υπογράφει το βιβλίο της στα εγκαίνια της έκθεσης.

«Ιστορίες ποδηλάτων» στο Black Duck

4, 5/5: 10.00 – 02.00 | 6/5: 10.00 – 01.00

PODILATO BLACK

Η εικαστικός Καίτη Χόρτη παρουσιάζει μια ιδιαίτερη έκθεση μεταλλοτεχνίας από ποδήλατα στον κήπο του Black Duck Garden για όλο τον μήνα Μάιο. Μέλισσες, πεταλούδες, τζιτζίκια, ερωδιοί, αλλά και χορεύτριες είναι κάποια από τα θέματα που πραγματεύεται η Καίτη Χόρτη με τη χρήση παλιών ποδηλάτων.

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b