MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΑΘΗΝΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ
19
ΜΑΪΟΥ
 • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

  Family Weekend 27 – 29/4: 10 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

  Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

  Ευδοκία Βαζούκη

  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  Μηχανικός κήπος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

   

   

  367855

   

   

  Μικροί και μεγάλοι συνεργάζονται και κατασκευάζουν έναν πολύχρωμο κήπο με χειροκίνητες και μηχανοκίνητες κατασκευές φτιαγμένες από καλαμάκια, σε ένα βιωματικό εργαστήριο που ενισχύει την λεπτή κινητικότητα, την επίλυση προβλημάτων και απογειώνει την φαντασία! Οι κατασκευές πραγματοποιούνται με εκπαιδευτικό υλικό της σειράς strawbees και φύλλα εργασίας της παιγνιοθήκης.

   

   

  17:00-17:30 | 3-4 ετών
  17:40-18:10 | 3-4 ετών
  18:30-19:00 | 5-6 ετών
  19:10-19:40 | 5-6 ετών

   

  Έως 15 παιδιά και γονείς ανά τμήμα.

   

   

  Τιμές; ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ
  Πότε; 27/4, 17.00
  Που; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

   

   

   

   

   

  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

   

  «Άκου το χαρτί… έχει ιστορίες να σου πει!» 

   

   

  kids 28 4

   

   

  Η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «Άκου το χαρτί…έχει ιστορίες να σου πει!», παρουσιάζει, σε συνεργασία με την Ομάδα Άνασσα, το τρίτο εργαστήρι με θέμα το βιβλίο. Το εργαστήρι, με τίτλο «Ιστορία του χαρτιού», πραγματοποιείται την Παρασκευή 27 Απριλίου, στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ και απευθύνεται σε γονείς και παιδιά ηλικίας έξι ετών και άνω. Στόχος της δράσης είναι μικροί και μεγάλοι να ανακαλύψουν την ομορφιά και τη χρησιμότητα του βιβλίου μέσα από προβολές, ευφάνταστες κατασκευές, ομαδικά θεατρικά παιχνίδια και μουσική.

   

   

  Τιμές;ελεύθερη είσοδος με δήλωση συμμετοχής στο 210 3739651-2
  Πότε; 27/4, 18.00
  Που; Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)

   

   

   

   

  ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

   

  «Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα» στον ΠΟΛΛΟΙ-χώρο- ΑΝΤΑΜΑ

   

   

  Stratis

   

   

  Μια ιστορία για την ομορφιά της μουσικής και την δύναμη της ανθρώπινης θέλησης. Παράσταση με κούκλες και τεχνικές αφήγησης παραμυθιού και σύγχρονου θεάτρου σκιών. Πρόκειται για μια παράσταση θεάτρου μαριονέτας με κούκλες διαφορετικών μεγεθών και τεχνικών (μαριονέτες με νήματα και μαρότες), χρησιμοποιεί τεχνικές αφήγησης παραμυθιού και σύγχρονου θεάτρου σκιών ενώ ο σκηνικός χώρος μεταμορφώνεται διαρκώς κατά την εξέλιξη της δράσης.

   

  Για θεατές με προβλήματα ακοής και ακούοντες. Η παράσταση γίνεται με παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα με την τεχνική shadow interpretation. Η διερμηνέας-ηθοποιός έχει ρόλο και ακολουθεί τους ηθοποιούς-κουκλοπαίκτες στη σκηνή, γίνεται δηλαδή η «σκιά» τους. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η συνήθης βλεμματική καθυστέρηση των θεατών με προβλήματα ακοής, μία στον διερμηνέα στην άκρη της σκηνής, μία στον ηθοποιό στο κέντρο της σκηνής.

   

  Συντελεστές:
  Διασκευή-σκηνικά: Θέατρο Μαριονέτας Ανταμαπανταχού
  Σκηνοθεσία: Νίκος Τόμπρος
  Εμψύχωση-αφήγηση: Νίκος Τόμπρος, Ελένη Παναγιώτου
  Πρωτότυπη μουσική: Μηνάς Εμμανουήλ
  Κείμενο: Δημήτρης Θεοχάρης
  Κοστούμια: Όλγα Γερογιαννάκη
  Διερμηνεία στην Ελληνική Nοηματική Γλώσσα: Ελένη Γιαννακοπούλου

   

  Απευθύνεται σε παιδιά 4 ετών και άνω.

  Απαραίτητη η κράτηση θέσεων με sms στο τηλέφωνο 6932274208

   

   

   

  Τιμές; 8€, 6€ μειωμένο (πολύτεκνοι, φοιτητές, άνεργοι)

  Πότε; 28/4, 18.30
  Που; ΠΟΛΛΟΙ-χώρος- ΑΝΤΑΜΑ

   

   

   

   

  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

   

  Ρουά Ματ στο Πάρκο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

   

   

  367863

   

   

  Τα παιδιά μυούνται στο πιο διάσημο στρατηγικό παιχνίδι στον κόσμο, το σκάκι, παίζοντας σε δύο ομάδες. Γίνονται οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού λαμβάνοντας το ρόλο ενός κομματιού, και μαθαίνουν διασκεδάζοντας πώς κάθε πιόνι κινείται και ποιον απειλεί.

   

   

  Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Challedu

   

  17.30-18.00, 18.00-18.30 | 7-9 ετών
  18.30-19.00, 19.00-19.30 | 10-12 ετών

   

  Έως 32 συμμετέχοντες ανά παιχνίδι.

   

   

  Τιμές; ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας

  Πότε; 28/4, 17:30 – 19:30
  Που; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

   

   

   

   

  ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΩΝΩΝ

  Kids Aquathlon Rafina 2018

   

   

  GSPY1839 1 810x540

   

   

   

  Ο Δ.Ο.Π.Α.Π. Ραφήνας – Πικερμίου και η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου συνδιοργανώνουν το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ραφήνας την 2η παιδική-αναπτυξιακή ημερίδα αγώνων Κολύμβησης-Τρεξίματος Ραφήνας με τον διακριτικό τίτλο «Kids Aquathlon Rafina 2018».

   

  Η διοργάνωση είναι ανοιχτή προς όλα τα παιδιά ηλικίας 8-15 ετών (έτος γέννησης 2003-2010). Απαραίτητη είναι πρόσφατη ιατρική βεβαίωση ή θεωρημένο δελτίο αθλητή. Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν μέσα στον χώρο του Δημοτικού Κολυμβητήριου Ραφήνας. Η κολύμβηση στην 25άρα πισίνα και το τρέξιμο περιμετρικά του πάρκου σε διαδρομή 1χλμ.

   

  Εγγραφή  εδώ.

   

  Τιμές; είσοδος ελεύθερη

  Που; Δημοτικό Κολυμβητήριο Ραφήνας
  Πότε; 28/4, 13.00

   

   

   

   

   

  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

   

  «Διαστημικές Αποστολές…Από τη Γη στο Διάστημα»

   

   

  assets large t 1463 8169414 0

   

   

   

  Ξεκινά ο τέταρτος εκπαιδευτικός κύκλος για παιδιά ηλικίας 10-13 χρονών με θέμα: «Διαστημικές Αποστολές …Από τη Γη στο Διάστημα» και με έμφαση στην Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανολογία και τα Μαθηματικά βάσει των αρχών της Διεπιστημονικότητας και του STEM. Το εργαστήριο υλοποιείται σε κύκλους των 4 μαθημάτων. 

   

  Τιμές; Πληροφορίες και εγγραφές: 210 3490054, 210 3490160, 6937790081 και [email protected]

  Πότε; 28/4, 17:00 – 18:30
  Που; Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών 

   

   

   

   

  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

   

  «Ο κόσμος ανάποδα» στο Μέγαρο Μουσικής

   

   

  361100

   

   

  Η νέα παιδική μουσικοθεατρική παράσταση από την Ομάδα Κοπέρνικος γυρνά το Μέγαρο Μουσικής… ανάποδα. Σε κείµενο πρωτότυπο και µε το γνωστό ανατρεπτικό χιούµορ των δύο φορές βραβευµένων µε Κρατικό Βραβείο συγγραφέων Άγγελου Αγγέλου και Έµης Σίνη, µε την ευρηµατική σκηνοθεσία του Γκάυ Στεφάνου, µε χορογραφίες του Θάνου Δασκαλόπουλου και µε ζωντανή µουσική, η Οµάδα Κοπέρνικος υπογράφει για άλλη µια φορά ένα θέαµα για όλη την οικογένεια, µε την ποιότητα και τον σεβασµό που διακρίνει κάθε δουλειά της.

   

  Ένας λάθος υπολογισµός φέρνει δύο περίεργους, αλλά αξιαγάπητους χαρακτήρες, τον «αφελή» Λουδοβίκο και τον «ξερόλα» Φρειδερίκο, ανάµεσα στους θεατές µιας µουσικοθεατρικής παιδικής παράστασης. Με το ιδιαίτερο ταµπεραµέντο τους, οι δύο πρωταγωνιστές προκαλούν αλλεπάλληλες γκάφες και παρεξηγήσεις που οδηγούν σιγά σιγά την παράσταση σε … µια ανεξέλεγκτη πορεία! Μπορεί η ξακουστή Μάγισσα Σκουποξυλάνθη να βοηθήσει τον Φρειδερίκο να εξαφανίσει τον Λουδοβίκο; Τι µαγειρεύουν οι κανίβαλοι Κάµα Τούµπα παρέα µε τον Μποµπ τον Χαµαιλέοντα; Χωράει µια φάλαινα σε µια θεατρική σκηνή; Και ποιος θα τολµήσει άραγε να πει στους άγριους Πειρατές της Τσιχλόφουσκας ότι «Όλα είναι Μουσική»;

   

   

  Τιμές; Γενική είσοδος: 12€, Παιδικά εισιτήρια 4 -14 ετών: 10€

  Πότε; 29/4, 12.00
  Πού; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

   

   

   

   

  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

  «I slam therefore I am»: Εργαστήριο ομιλούσας ποίησης και περφόρμανς

   

   

  367892

   

   

  Ο «επί σκηνής ποιητής» τσαλακώνει τους στίχους και παίζει παιχνίδια με τις λέξεις. Μπροστά από το ανοιχτό μικρόφωνο η φωνή του αποκτά ενέργεια και έκφραση. Στοχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με τις ρίζες της προφορικής ποίησης, με τεχνικές δημιουργίας στίχων, σύνθεσης ρυθμικών ποιημάτων (ραπ ποίηση) αλλά και ερμηνείας των στίχων με διάφορους τρόπους. Οι συμμετέχοντες κατασκευάζουν ένα σκηνικό αντικείμενο (prop). Μπορούν να φέρουν μαζί τους δικά τους τραγούδια.

   

   

  Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Very Young Contemporary Art (VYCA) σε συνεργασία με τον Mc Yinka μουσικό-τραγουδιστή-performer.

  Για ηλικίες 12–18 ετών (έως 25 συμμετοχές).

   

   

  Τιμές; ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας

  Πού; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

  Πότε; 29/4, 17:00 – 19:00

   

   

   

   

  ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

   

  5ος Ηµιµαραθώνιος Μαραθώνα 2018

   

   

  rekor diadromis 4o authentiko hmimarathonio marathona

   

   

  Ο Δήμος Μαραθώνος και η Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Μαραθώνος (Κ.Ε.Δ.ΜΑ.) διοργανώσουν για 5η χρονιά τον «Ηµιµαραθώνιο του Μαραθώνα» υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018. Στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθούν σε πιστοποιηµένη από την AIMS και τον ΣΕΓΑΣ διαδροµή, αγώνες Ηµιµαραθωνίου, 10 χλµ., 5χλµ. (και για µαθητές Γυµνασίων – Λυκείων) και 1.500µ. (και για µαθητές Δηµοτικών Σχολείων) και αγώνες ΑµεΑ – Special Olympics.

   

  Το σηµείο εκκίνησης και τερµατισµού καθώς και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης αλλά και οι άλλες εκδηλώσεις που θα µετατρέψουν τον αγώνα σε µια γιορτή, θα βρίσκονται στην Ιστορική Αφετηρία της Αυθεντικής Διαδροµής του Μαραθωνίου Δρόµου. Πρόθεση του Δήµου Μαραθώνα ( ΚΕΔΜΑ) είναι να καθιερώσει την ετήσια µεγάλη και µαζική αυτή Διοργάνωση µε την συµµετοχή αθλητών, φιλάθλων δροµέων, µαθητών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

   

  Πληροφορίες και εγγραφές εδώ.

  Τιμές; Ημιμαραθώνιος: 15€, Αγώνας Δρόμου 10χλμ: 10€, Αγώνας Δρόμου 5χλμ: 8€, Αγώνας Δρόμου 1.500μ: 5€
  Πότε; 29/4, 09.00
  Πού; Μαραθώνας – Σχοινιάς

   

   

   

   

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ

   

  Το Βυζαντινό Μουσείο γιορτάζει το βιβλίο

   

   

  b 1518 megaro1 small

   

   

  Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο οργανώνει την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και ώρα 11:00, ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση και στη Bιβλιοθήκη του Μουσείου με τίτλο: «Το βιβλίο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Από τον πορφυρό κώδικα στο e-book». Η ξενάγηση προσφέρεται δωρεάν-απαιτείται αγορά εισιτηρίου. 

  Δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 213 213 9570 και 213 213 9511 (Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00-15:00).

  Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί δημιουργικό εργαστήρι βιβλιοδεσίας για παιδιά ηλικίας 8-10 ετών.

   

   

  «Μικροί σταχωτές εν δράσει!» 

  Παιδιά και γονείς θα μάθουν με αφορμή χειρόγραφα και παλαίτυπα της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου για τους τύπους των βιβλίων, τα υλικά και τα όργανα γραφής, τη διακόσμηση και το περιεχόμενο των βιβλίων. Στο τέλος θα ανακαλύψουν τα μυστικά της βιβλιοδεσίας και θα δημιουργήσουν το δικό τους βιβλιαράκι στο εργαστήριο Συντήρησης Χειρογράφων Εντύπων και Χάρτινων Έργων του Μουσείου.

  Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν στις 10:00 και στις 12:00 και σε κάθε εργαστήρι θα συμμετέχουν μέχρι 15 παιδιά. 

  Δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213 213 9 507 (Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00-15:00).

   

  Που; Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

  Πότε; 29/4, 10:00 – 12:00

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Περισσότερα από Weekend