MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Frankie: ένα gourmet ιταλικό Bistrot στο Κολωνάκι

Με όνομα εμπνευσμένο από τον Frank Sinatra, κουζίνα με άρωμα Ιταλίας και φρέσκα τοπικά συστατικά, πιστό στην farm-to-table φιλοσοφία και ποιότητα, το “Frankie” είναι το bistrot αυτό, στο Κολωνάκι, που δεν θα αφήσει ασυγκίνητο… τον ουρανίσκο σου! Από τον Τάσο Τσομπανίδη

author-image Τάσος Τσομπανίδης

Ο χώρος


Μια διαφορετική γαστρονομική πρόταση, θα βρείς στο “Frankie”, που στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο, χτισμένο πριν από το 1930, επί της Σκουφά, και το οποίο προστέθηκε ώς τo 6ο εστιατόριο στον Ομιλο με το κεντρικό εμπορικό σήμα “Nice n Εasy”.

Με τις δυνατές υπογραφές των Σέφ Δημήτρη Χριστοφορίδη και Χρήστου Αθανασιάδη, που έχουν επιμεληθεί το μενού, το “Frankie” ξεκίνησε μόλις τέσσερις μήνες πρίν στην θέση του παλαιού “Rosebud”. Στόχος των ιδιοκτητών είναι να περάσουν την φιλοσοφία του οργανικού μπιστρό και της οικολογικής τρατορίας, πάνω σε ένα αμερικανικό μοτίβο, όπως άλλωστε αποδευκνύεται και απο το όνομά του, που αντιστοιχεί στο μικρό όνομα του θρυλικού τραγουδιστή.

Το ξύλο, ο μπρούντζος αλλά και μια γενικότερη ρουστίκ αισθητική δημιουργούν ένα οικείο περιβάλλον, με τα ζεστά χρώματα στους τοίχους να δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για να χαλαρώσει κανείς και να απολαύσει ένα ξεχωριστό γεύμα. Λειτουργεί απο τις 9 το πρωί με πρωινό, αρωματικούς καφέδες, ροφήματα και ιταλικα snacks και συνεχίζει μέχρι τα μεσάνυχτα, κυρίως ως τρατορία, με ευρηματικό οικολογικό μενού, που περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα από φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, κρεατικά, ψωμί και πίτσες με προζύμι και βιολογικό αλεύρι, αλλά και gluten free και lactose free επιλογές! Συνοδεία των γεύσεων μια μεγάλη ποικιλία από ελληνικά και ιταλικά κρασιά.

frankie restaurant main 3

Η κουζίνα

Mε προσεκτικά επιλεγμένα, ποιοτικά και χειροποίητα υλικά παρασκευάζονται όλα τα ψωμιά, αλλά και τα ζυμαρικά, στο ισόγειο του εστιατορίου, με ειδικά μηχανήματα που βρίσκονται μέσα στην κουζίνα και ψήνονται σε έναν θολωτό φούρνο που κυριαρχεί στον χώρο αυτό. Ως πελάτης – και ανεξάρτητα με το που θα κάθεστε – θα έχετε την ζωντανή αίσθηση της προετοιμασίας των δικών σας γαστριμαργικών επιλογών!

frankie food 9

Το μενού 

• Ευρηματικές επιλογές σε coctails και smoothies, αλλά και μια ραφινάτη κάβα κυρίως με ελληνικά κρασιά αλλά και επιδόρπιους οίνους.
• Χειροποίητες πίτσες, απο Caprsese μέχρι και πιο ιδιαίτερες με σουτζούκι Αδάνων και μανιτάρια. Απεριόριστη ποκιλία υλικών απο τα οποία μπορείτε να επιλέξετε την πίτσα της επιλογής σας.
• Πάστες με χειροποίητα υλικά.
• Κυρίως πιάτα με βασικές επιλογές τον σολωμό, την ταλιάτα και την ουρά μόσχου.

frankie food 2

Εμείς δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε:

• Βουβαλίσια κεφτεδάκια
• Βιολογικό πιάτο με πατάτες, σπανάκια, μυρώνια και λάδι τρούφας
• Bonccincini με μελιτζάνα, γκορκοντζόλα και νεαρή ρόκα
• Πίτσα με μπανόφι
• Καλτσόνε με πραλίνα και τυρί μασκαρπόνε.

collage bistrot 2018

Συν (+)

Η ποιότητα των υλικών και το ολοκληρωμένο μενού, που προσφέρεται με επιλογές για όλη την διάρκεια της ημέρας!

Πλην (-)

Δύσκολα θα βρίσκαμε κάτι που να υστερεί πλήν, ίσως, του επιπέδου των τιμών, που δεν είναι προσιτές για σημαντική μερίδα κόσμου.

Επίγευση

Επισκέπτεστε έναν ζεστό χώρο, στο κέντρο του Κολωνακίου και απολαμβάνετε μία οικολογική και συνάμα γκουρμέ κουζίνα!

collage bistrot 2018 2

Πληροφορίες

Frankie, Σκουφά 42, Κολωνάκι
Τηλ.: 2103627052 – Κρατήσεις και μέσω www.frankierestaurant.gr

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b