MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ

Σαλώμη του Οσκαρ Ουάιλντ στο Εθνικό Θέατρο

Η «Σαλώμη» του Οσκαρ Ουάιλντ, συνδυάζει τον αισθησιακό χορό του Flamenco τον σύγχρονο χορό και τη μουσική και δίνει μια μοντέρνα εκδοχή του ανεκπλήρωτου έρωτα της ηρωϊδας. Ανεβαίνει από τις 4 Μαϊου 2018, στο Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη».

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Η Σαλώμη του Όσκαρ Ουάιλντ είναι μια εμβληματική γυναικεία μορφή, πλήρως απενοχοποιημένη, που πέρα από το βιβλικό πρότυπο, διεκδικεί τον έρωτα και προκαλεί με την αμεσότητά της τη συντηρητική βικτωριανή κοινωνία. Η πριγκίπισσα που σαγηνεύει τους θνητούς και το σύζυγο της μητέρας της, Ηρώδη, σαγηνεύεται από τον προφήτη ο οποίος την αποκρούει υβριστικά εγείροντας ένα ανεξέλεγκτο πόθο με ολέθριο τέλος.

Ο σκηνοθέτης σημειώνει: Ο έντονος ρυθμός, ο κραδασμός και η ακαριαία ακινησία, σε συνδυασμό με την πλαστικότητα των κινήσεων, συστήνουν μια γλώσσα ευέλικτη και αμιγώς θεατρική. Μια γλώσσα που διεγείρει τις αισθήσεις και ενεργοποιεί τη φαντασία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Οσκαρ Ουάιλντ
Σκηνοθεσία: Σταύρος Λίτινας

Σκηνικά: Σταύρος Λίτινας
Κοστούμια: Σταύρος Λίτινας
Μουσική: Ευαγγελία Βελλή Κοσμά
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Χορογραφία: Σταύρος Λίτινας

Παίζουν: Εύα Παρασκευοπούλου: Σαλώμη, Σταύρος Λίτινας: Ηρώδης, Μαριάνθη Σοντάκη: Ηρωδιάδα, Τάσος Μπεκιάρης: Ιωάννης / Χορός: Βάνα Μαλοκίνη, Ηλέκτρα Χρύσανθου, Γιώργος Μιχελάκης, Δημήτρης Παπαβασιλείου, Αυγουστίνος Φυτίλης / Μουσικοί επί σκηνής: Αλίνα Αναστασιάδη (Πιάνο), Αλέξανδρος Σωφρόνης (Τρομπέτα), Ευφροσύνη Τσαρούχα (Κοντραμπάσο)

Τιμές Εισιτηρίων: 22€, 17€, 15€, 10€ (φοιτητικό), κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ενιαία τιμή 15€, Παρασκευή ενιαία τιμή 13€
Πληροφορίες: Κρατήσεις συλλόγων: 210.5288178
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:00, Κυριακή στις 19:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Αλίνα Αναστασιάδη
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b