MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 + 1 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

"20 Φωτογράφοι, 20 Ματιές…"
author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Φεστιβάλ των δύο πολιτισμών: Ελλάδα – Ιταλία στην Τεχνόπολη

Παρασκευή 13/4: 12:00 – 23:00, Σάββατο 14/4: 10:00 – 22:00, Κυριακή 15/4: 10:00 – 22:00, Δευτέρα 16/4: 10:00 – 16:00

GREECE ITALY 1021x580

4 μέρες γεμάτες ιταλική φινέτσα, 4 μέρες γιορτής των δύο πολιτισμών –της φιλίας τους, των ομοιοτήτων και των διαφορών τους. Πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων θα δώσουν σε αυτό το τετραήμερο το… χρώμα που του αξίζει. Το Φεστιβάλ θα εγκαινιάσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης την Παρασκευή 13 Απριλίου στις 18.30.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν σημαντικοί φορείς από την Ελλάδα και την Ιταλία, όπως η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Εθνική Ακαδημία Χορού της Ρώμης, η Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, η Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή, η Ιταλική Σχολή Αθηνών, το Κολέγιο Τέχνης και Design ΑΚΤΟ, κ.α.

Το Φεστιβάλ πλαισιώνουν με ομιλίες τους πανεπιστημιακοί καθηγητές και προσωπικότητες από το χώρο του βιβλίου, της μουσικής, των τεχνών, του κινηματογράφου και της γαστρονομίας. Ανάμεσά τους, η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη, ο πιανίστας Riccardo Vaglini, το ελληνο-ιταλικό μουσικό σχήμα Grikanta οι εικαστικοί Giovanni Albino, Giuseppe Palumbo, Γιώργος Μπότσος, Στέφανος Σάμιος, Ηλίας Πούλος, η ηθοποιός Lianca Pandolfini, οι καλλιτέχνες Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Γιάννης Σαββιδάκης.

Μαθήματα οινογνωσίας και γεύσης θα προσφέρουν o Sommelier Carlo Attisano και οι σεφ Κωσταντίνος Μουζάκης, Flavio De Maio και Stefano Callegari. Την επίδειξη μόδας έχει επιμεληθεί ο art director Αντώνης Σπάθας, ενώ τα ρούχα των νέων Ελλήνων και Ιταλών σχεδιαστών φορούν τα μοντέλα της Cristi Academy.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μουσικές εκδηλώσεις στον Ιανό (Σταδίου 24)

Παρασκευή 13/4, 21:00

007ee20bd46040d76235cb8d72978fac XL

Οι εκδόσεις Μετρονόμος παρουσιάζουν στη σκηνή του Ιανού την καινούργια δισκογραφική δουλειά του Λίνου Κόκοτου με τίτλο «Ανεμογιαλός» σε στίχους του Κώστα Λάζαρη. Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Νίκος Ανδρουλάκης, η Θέλμα Καραγιάννη και η Νένα Βενετσάνου.

Για το δίσκο θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Λέντζος ποιητής-συγγραφέας, Γιώργος Τσάμπρας μουσικός ερευνητής-ραδιοφωνικός παραγωγός.

 Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

«Όψεις της Ανεξάρτητης Εικαστικής Δημιουργίας στην Ελλάδα του σήμερα» στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Παρασκευή 13/4 & Σάββατο 14/4, 11:00 – 19:00

simposio 4418

Ο Ορίζοντας Γεγονότων διοργανώνει διήμερο Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα “Όψεις της Ανεξάρτητης Εικαστικής δημιουργίας στην Ελλάδα του σήμερα”. Στόχος του Συμποσίου η ανάπτυξη ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, τέτοιου ώστε να μπορεί να ανατροφοδοτεί το παρόν και το μέλλον και να συμβάλει στις εξελίξεις στον χώρο του πολιτισμού, των τεχνών και της εκπαίδευσης.

Κίνητρο η αξιοποίηση της δεκάχρονης εικαστικής δράσης του Ορίζοντα και γενικότερης αναζήτησης γύρω από τον σύγχρονο πολιτισμό. Με την ανάδειξη – παρουσίαση όψεων της ανεξάρτητης εικαστικής σκέψης και δημιουργίας στην Ελλάδα του σήμερα, επιδιώκεται η χαρτογράφηση και δικτύωση των καλλιτεχνών στο εσωτερικό όσο και στο διεθνές περιβάλλον.

Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τέχνης και ανεξάρτητων καλλιτεχνικών ομάδων, οργανισμών και φορέων, το επιστημονικό και διδακτικό προσωπικό της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεωρητικούς και ερευνητές στους τομείς της τέχνης, της παιδαγωγικής, της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας και εν γένει των ανθρωπιστικών επιστημών. Οι εισηγήσεις θα έχουν τη μορφή 15-λεπτων παρουσιάσεων ή ανακοινώσεων τοίχου (posters) με παρουσιάσεις εικαστικών δράσεων, ανάπτυξη συζήτησης και παράλληλα εργαστήρια.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

HellCon 2018: Γνωρίζουμε καλύτερα τα επιτραπέζια μέσα από την ετήσια έκθεση στο Ξενοδοχείο Stratos Vassilikos

Σάββατο 14/4 & Κυριακή 15/4, 10:00 – 20:00

capture 0

Η HellCon είναι μια ελληνική έκθεση αποκλειστικά αφιερωμένη στα επιτραπέζια παιχνίδια και προέκυψε από την ανάγκη της εξάπλωσης του χόμπυ στην Ελλάδα. Σκοπός της είναι να γνωρίσουν τα επιτραπέζια ακόμα περισσότεροι άνθρωποι, κάθε ηλικίας.

Η HellCon είναι μια ετήσια έκθεση, στην οποία μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε άτομα του χώρου, διανομείς, καταστήματα λιανικής, σχεδιαστές και φυσικά, να περάσουμε καλά. Η έκθεση είναι φιλική όχι μόνο προς τους φίλους του χόμπυ, αλλά και προς τις οικογένειες. Το περιβάλλον είναι ανοιχτό για μικρούς και μεγάλους και κάθε είδους διάκριση καταδικάζεται από τη διοργάνωση.

ΑΘΛΗΣΗ

Καγιάκ στο Κανάλι στο ΚΠΙΣΝ

Σάββατο 14/4 & Κυριακή 15/3, 16.30- 19.00

kayak sto kanali

Το πρόγραμμα, βασισμένο στο περιεχόμενο και στη δομή των προγραμμάτων της Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ, στοχεύει στη γνωριμία μικρών και μεγάλων με το καγιάκ ενώ συγχρόνως δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν το ΚΠΙΣΝ κωπηλατώντας!

Προτείνεται οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα.

Έως 15 συμμετοχές ανά 30 λεπτά.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Stefanos Andreadis – Flying Jazz Quartet στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Κυριακή 15/4, 21.00

jazz diaxronies 4 2018

Οι Flying Jazz του κιθαρίστα, συνθέτη και καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου, Στέφανου Ανδρεάδη, έρχονται στο ΚΠΙΣΝ, καλεσμένοι της σειράς συναυλιών, Jazz Διαχρονίες, μετά και την κυκλοφορίας του δεύτερου άλμπουμ τους, To Eternity.

Μαζί με τον επί χρόνια φίλο και συνεργάτη του, Γιώργο Κοντραφούρη, στο όργανο Hammond, τον σπουδαίο τρομπετίστα Ανδρέα Πολυζωγόπουλο, και τον εξαιρετικό Βασίλη Ποδαρά στα τύμπανα (απόφοιτο του τμήματος τζαζ του Ιονίου και παλιό μαθητή του) ο Ανδρεάδης οδηγεί το Flying Jazz γκρουπ σε ηχητικά τοπία που θυμίζουν Μεσόγειο.

Μουσικές χτισμένες γύρω από τον ηλεκτρικό ήχο του Hammond, λυρισμός, εσωτερικότητα, πρωτότυπες ιδέες και φινέτσα με σεβασμό στην παράδοση της τζαζ και ελληνικό γεωγραφικό προσδιορισμό.

Kιθάρα-συνθέσεις: Στέφανος Ανδρεάδης
Όργανο Hammond: Γιώργος Κοντραφούρης
Tρομπέτα: Ανδρέας Πολυζωγόπουλος
Τύμπανα: Βασίλης Ποδαράς

ΑΘΛΗΣΗ

Open Air Hoop Dance στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Κυριακή 15/04, 18.30-20.00

HOOLAHOOP

Το hoop dance είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές μεθόδους εκγύμνασης. Στο εργαστήριο θα μάθουμε βασικές κινήσεις του hoop dance, τεχνικές ροής, και θα εκμεταλλευτούμε τους χώρους του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος για να εκφραστούμε με τα πολύχρωμα στεφάνια! Θα υπάρχουν διαθέσιμα χούλα χουπ για τους συμμετέχοντες.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Sunny Diz.

Έως 20 συμμετοχές με σειρά προτεραιότητας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας στο Κινηματοθέατρο “Κ. Γαβράς”

Σάββατο 14/4, 20.00

i xrusa rwpa ws gerontokori gewrgia basileiadou.w hr

«Οι γαμπροί της Ευτυχίας» 

Ελληνική κωμωδία (2014)

Σκηνοθεσία: Στράτος Μαρκίδης

Παίζουν: Μπέσσυ Μάλφα, Χρύσα Ρώπα, Έφη Παπαθεοδώρου, Χριστίνα Τσάφου, Κώστας Ευριπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης

Ο Βαγγέλης, έμπορος κρεάτων και παραδοσιακός Κρητικός οικογενειάρχης, προσπαθεί να παντρέψει τη γεροντοκόρη αδελφή του Ευτυχία, η οποία είναι άσχημη, ψηλομύτα και παλαιών αρχών.

Αυτό το Σαββατοκύριακο μη χάσετε και μερικές ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πραγματοποιούνται σε γκαλερί και χώρους Τέχνης της Αθήνας. Eμείς σας προτείνουμε τις εξής:

«Βαρυποινίτες Καταδίκη ή Εξιλέωση;»: Oμαδική Εικαστική Έκθεση στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

Σάββατο 14/4 & Κυριακή 15/4, 10:00 – 17:00

varipoinhtes ekuesh 1 759x500

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση «Βαρυποινίτες Καταδίκη ή Εξιλέωση;».

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Μάνια Αδαμοπούλου, Αφροδίτη Αναστοπούλου, Μαρία Ανδρέου, Athanasart, Εύα Βεϊνόγλου, Ήρα Βιτάλη, Μαρία Βύρρα, Εβίτα Γαβριήλ, Ματίνα Γεωργά, Βερονίκη Δαμιανίδου, Μανόλης Ζουλάκης, Σταύρος Κακλιδάκης, Νίκος Καναβός, Χρήστος Κατσίνης, Παναγιώτα Κορωνιού, Σοφία – Rose Κοσμίδου, Δέσποινα Μανώλαρου, Αλεξάνδρα Μαράτη, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Ειρήνη Μονομμάτου, Φώτιος Μπάλας, Αγγελική Μπόμπορη, Γιάννης Μπρούζος, Μαρία Παναγιώτου, Στυλιανή Παπαθανασίου, Δημήτρης Παπαστάμος, Σμαράγδα Παπούλια, Σέργιος Παππάς, Ντορίτα Πιμπλή, Μαρίνα Ροβίθη, Μανόλης Ρωμαντζής, Ρανιώ Σαρρή, Νίκος Σιαλακάς, Εβίκα Σταματάκη, Asterios Toris, Βίκυ Τσάκαλη, Ελένη Τσιλιλή, Στάθης Φώτης.

Επιμέλεια: Νικολένα Καλαϊτζάκη, Ιστορικός Τέχνης
Εγκαίνια: Παρασκευή 13 Απριλίου & ώρα 19.00

«Αποτυπώματα του Νου στο Χαρτί και στον Καμβά»: Έκθεση ζωγραφικής της Μυρτώς Βρανά

Σάββατο 14/4, 11:00 – 14:30

event 14910

Η ζωγράφος Μυρτώ Βρανά γεννήθηκε στο Πλωμάρι Λέσβου το 1948. Από μικρή ασχολήθηκε με την τέχνη και οι σπουδές της δεν περιορίστηκαν μόνο στη ζωγραφική. Πήρε πτυχίο στο Τεχνικό Σχέδιο από τις Σχολές Πάλμερ. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες στις Σχολές Δοξιάδη και τη Δραματική Σχολή του Δημήτρη Κωνσταντινίδη. Συγχρόνως παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα στη ζωγραφική με τη ζωγράφο Μαριά Σιώκου.

Στη Ρώμη αποφοίτησε από την Accademia Belle Arti Scenografia με ειδίκευση στη ζωγραφική μοντέλου. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής το 1970, 1971 και 1972 υπογράφοντας ως Μυρτώ Γκωγκέν στην Αθήνα, το 1973 στη Θεσσαλονίκη και το 2011 στα Καμίνια.

Εγκαίνια: Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 στις 19:00.

«20 Φωτογράφοι, 20 Ματιές…»: Ομαδική έκθεση φωτογραφίας στη Blank Wall Gallery

Σάββατο 14/4, 11:30 – 14:00

Peri Fotografias Apollonia Grammatico 02

Είκοσι φωτογράφοι της ομάδας “Περί Φωτογραφίας” παρουσιάζουν την άποψη τους για το πως προσεγγίζουν τον κόσμο και την φωτογραφία μέσα από ατομικά portfolio 4 φωτογραφικών έργων, που συνδέονται με τον δημιουργό τους και με την προσωπική του αλήθεια πολύ περισσότερο από όσο με το θέμα που απεικονίζουν.

Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη της συνάντηση η Φωτογραφική Ομάδα Περί Φωτογραφίας (Ον Phothography Team) παρουσιάζει για πρώτη φορά μία ομαδική έκθεση όλων των ενεργών μελών της.

Αυτή η έκθεση αποτελείται από πρόσφατες φωτογραφίες, οι περισσότερες τραβηγμένες τα δύο τελευταία χρόνια και επιχειρούν μία προσέγγιση σε δύο επίπεδα, τόσο σε ατομικό όσο και συλλογικό.

Συμμετέχουν: Απολλωνία Grammatico, Άννα Ρουμελιώτη, Βαρβάρα Ράπτη, Δημήτρης Παπαγεωργόπουλος, Διονύσης Σγουρός, Μαρία Ταμιχτσή, Μιχάλης Φράγκος, Νεκταρία Γιακουμάκη, Παύλος Λογοθέτης, Σοφία Περδικάρη, Σπύρος Σκουτάρης, Σταμάτης Μερσιάδης, Μπέττυ Γραμματικοπούλου, Χριστίνα Περδικάρη, Καλλιόπη Μενιδιάτη, Μαργαρίτα Τριανταφύλλδη, Νίνα Παράσχου, Πέτρος Παπαμχαλόπουλος, Πιπίνα Ιγγλέση, Τίνα Χατζημιχαήλ.

Έναρξη έκθεσης: Παρασκευή 13 Απριλίου, 20:00
Επιμέλεια έκθεσης: Δημήτρης Λαχανοκάρδης

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b