MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 23 – 25/3: 10 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Το έπος του Διγενή Ακρίτα» στο Εργαστήριο Μαιρηβή

360366

Πρόκειται για αφηγηματική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο μεσαιωνικό έπος και στην ακριτική δημοτική μας ποίηση. Το κείμενο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Μάγδας Κοσσίδα με το CLIO και το Fahrenheit 451 και παρουσιάστηκε στην αρχή στα γαλλικά στο Φεστιβάλ της Αβινιόν (2007). Αμέσως μετά το έργο έγινε και στα ελληνικά και παρουσιάζεται και στις δύο γλώσσες, όπως διπλή υπήρξε και η καταγωγή του ήρωα.

Αφήγηση επιμέλεια κειμένου: Μάγδα Κοσσίδα
Μουσική συνοδεία: Ηλίας Αλεξόπουλος

Η παράσταση απευθύνεται σε όλους και σε παιδιά άνω των 10 ετών.

Διάρκεια: 60 λεπτά.

Τιμές; 10€, μειωμένο 8€

Πότε; 23/3, 21.00
Που; Εργαστήριο Μαιρηβή, Σαχτούρη 4, Αθήνα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Διαδραστική Περιήγηση στην Ακρόπολη της Εποχής του Περικλή» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

360894

Μπείτε στη “ΘΟΛΟ” και ταξιδέψτε στην Αθήνα του 5 ου αιώνα π.Χ., όπου θα δείτε να ανασυντίθενται μπροστά στα μάτια σας με κάθε λεπτομέρεια όλα τα κτήρια που βρίσκονταν στον “Ιερό Βράχο” στην πραγματική τους κλίμακα και τις διαστάσεις.

Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τα πιο περίπλοκα, από αρχιτεκτονικής άποψης, κτίρια της Ακρόπολης, όπως τον Παρθενώνα, το Ερεχθείο, τον Ναό της Απτέρου Νίκης, τα Προπύλαια, αλλά και τα αγάλματα που τα διακοσμούσαν σε 3D και στα φυσικά τους χρώματα, όπως ήταν την εποχή που δημιουργήθηκαν. Παράλληλα, παρουσιάζονται ναοί και αγάλματα τα οποία δεν διασώζονται μέχρι σήμερα όπως το Αρρηφόριον, το Ιερό του Διός Πολιέως, το Ιερό της Αρτέμιδος Βραυρωνίας, η Χαλκοθήκη, ο γλυπτός διάκοσμος του Παρθενώνα με το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς κ.ά.

Ομάδες ειδικών, ζωγράφοι, 3D modelers, προγραμματιστές και αρχαιολόγοι ανέπτυξαν τα τρισδιάστατα μοντέλα κάθε κτηρίου.

Διάρκεια: 45 λεπτά

Το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών βρίσκεται εδώ. 

Τιμές;10€, 8€ (μειωμένο)

Πότε; Παρασκευή 23/3, 09:00 – 20:00, Σάββατο 24/3, 11:00 – 16:00 & Κυριακή 25/3, 10:00 – 18:00

Που; Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

3ος φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”

2017 04 03 parko

Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου το Σάββατο 24 Μαρτίου διοργανώνουν τον 3ο φιλανθρωπικό δρομικό αγώνα, «Το Δεκάρι του Πάρκου». Η απόσταση για τους μικρούς δρομείς (έως 14 ετών) είναι 1300μ. “FUN RUN”, ενώ για τους ενήλικες είναι 10.000μ. Θα πραγματοποιηθεί και αγώνας σκυταλοδρομίας τριών αθλητών για ενήλικες και μαθητές Λυκείου 3 x 3.330 μ.

Στόχοι της διοργάνωσης είναι:

• Να αναδείξει την ανάγκη προστασίας του Πάρκου Τρίτση.
• Να ενισχύσει την MDA HELLAS, σωματείο φροντίδας ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις.
• Να παρακινήσει μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τη χαρά της άθλησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ. 

Τιμές; Fun Run 1.300μ: 2€
Αγώνας Ενηλίκων 10.000μ: 5€
Σκυταλοδρομία Μαθητών Λυκείου 3Χ3.330μ: 2€/Συμμετέχοντα
Σκυταλοδρομία Ενηλίκων 3Χ3.330μ: 3€/Συμμετέχοντα

Πότε; Σάββατο 24/3, 16.00
Που; Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

«Το πάρκο των θαυμάτων» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

358586

Μέσα από παιχνίδια, δραστηριότητες, κίνηση και διάδραση, παιδιά 5-12 ετών με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις ικανότητες, τη δομή και τη χρήση του σώματός τους. Οι ομάδες και θα μεταφερθούν σε διαφορετικές γωνίες του Πάρκου. Κάθε γωνία και μία ευκαιρία για εξερεύνηση των τρόπων που το σώμα λειτουργεί. Τα παιδιά θα μάθουν πληροφορίες μέσω παιχνιδιών και θα συνεργαστούν μεταξύ τους για να ολοκληρώσουν το στόχο, ανακαλύπτοντας το μαγικό σώμα.

Για παιδιά 5-12 ετών και γονείς (έως 80 συμμετοχές ανά ώρα).

Εγγραφή στο χώρο της γραμματείας στο Ξέφωτο 30’ πριν την έναρξη του κάθε γύρου.

Τιμές; δωρεάν

Πότε; Σάββατο 24/3, 11:00 – 12:15 & 12:30 – 13:45
Που; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΔΡΑΣΕΙΣ

«Ταξίδι» στην εποχή του μεγάλου αγώνα για την ελευθερία στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη

24 march

Πρόκειται για μια διπλή δράση για μικρούς και μεγάλους με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Για ενήλικες & οικογένειες με παιδιά άνω των 10 ετών.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με μια θεματική ξενάγηση σε επιλεγμένα προεπαναστατικά τεκμήρια που θησαυρίζονται στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη και θα ολοκληρωθεί με ένα οπτικοακουστικό πρόγραμμα, αφιερωμένο στη Χάρτα του Ρήγα. Η δράση θα πραγματοποιηθεί δυο φορές την ίδια ημέρα για δυο διαφορετικά τμήματα. Διάρκεια μιάμιση ώρα.

Α΄ μέρος: Ανακαλύπτοντας την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη
Θεματική ξενάγηση στο προεπαναστατικό υλικό της Ωνασείου Βιβλιοθήκης

Στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη θησαυρίζονται σπουδαία τεκμήρια του Νεο-ελληνικού Διαφωτισμού που οδήγησαν στην επανάσταση του 1821. Ταξιδεύουμε στην εποχή της προετοιμασίας του μεγάλου αγώνα για την ελευθερία μέσα από επιλεγμένες εκδόσεις που έγραψαν ιστορία.

Συντελεστής:
Βίκυ Γεροντοπούλου, Υπεύθυνη Ωνασείου Βιβλιοθήκης & Ψηφιακών προγραμμάτων Ιδρύματος Ωνάση

Β΄ μέρος: Τα μυστικά της Χάρτας του Ρήγα
Τι μπορεί να κρύβει ένας χάρτης;

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα οπτικοακουστικής προβολής, με ψηφιακά μέσα, αφιερωμένο στο πολυθεματικό ιστορικό και ιδεολογικό περιεχόμενο της Χάρτας του Ρήγα.

Συντελεστής:
Μαρία Παζαρλή, Δρ. Ιστορίας της Χαρτογραφίας, Αρχείο Χαρτο-γραφικής Κληρονομιάς (ΑΧαΚ), Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ), Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας.

Τιμές; δωρεάν 
Που; Ωνάσειος Βιβλιοθήκη
Πότε; 24/3, 10.00 & 12.00

ΘΕΑΤΡΟ

«Τα όνειρα της Γιαγιάς Παραμυθούς» της Καλλιόπης Γιαννάκου στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής

2371955

Το θεατρικό έργο «Τα όνειρα της Γιαγιάς Παραμυθούς» είναι βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι. Η γιαγιά Παραμυθού, κάνει όνειρα για τα παιδιά όλου του κόσμου. Ονειρεύεται έναν κόσμο, στον οποίο δεν θα υπάρχουν παιδιά που θα πεινάνε, ή παιδιά που δεν θα έχουν ένα χέρι να τα βοηθήσει. Για να ζωντανέψουν τα όνειρα των παιδιών όλου του κόσμου ας ονειρευτούμε όλοι μας το όνειρο της γιαγιάς Παραμυθούς! Μας καλεί σε ένα παγκόσμιο όνειρο, που θα ονειρευτούν και θα ζωντανέψουν οι γιαγιάδες όλου του κόσμου! Για να μην πεινάνε, να μην διψάνε, να μην αρρωσταίνουν τα παιδιά. Για να ζουν σε έναν ονειρικό και ειρηνικό πλανήτη.

Σκοπός του έργου αυτού είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά και να κινητοποιηθούν οι μεγάλοι, ώστε όλοι να αφομοιώσουν το μήνυμα της αλληλεγγύης προς τους αδυνάτους και γενικά σε όσους έχουν ανάγκη, χωρίς διακρίσεις από θρησκείες και πατρίδες.

Η παράσταση παίζεται από τρεις ηθοποιούς και ενσαρκώνουν 13 ρόλους. Η διάρκειά της είναι 1 ώρα και 15 λεπτά, χωρίς διάλειμμα.

Συντελεστές:
Μάρω Πέτλη – γιαγιά Παραμυθού
Ελισσάβετ Γιαννακού – Νεράιδα Ονειροπόλα και άλλους 7 ρόλους
Καλλιόπη (Πόπη) Γιαννάκου – αφηγήτρια
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σ. Μακρής
Μουσική – τραγούδι: Γιάννα Κεραμέρη και παιδική χορωδία
Παραγωγή: Θεατρική ομάδα ΚΑΝΕΛΑ

Τιμές; δωρεάν

Πότε; Σάββατο 24/3, 19.00
Που; Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, Λεωφ. Κηφισίας 207

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ «Μαζί» στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πετρούπολης

file

Με αφορμή την 21η Μαρτίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, 89 μαθητές και μαθήτριες, από τις θεατρικές ομάδες παιδιών τεσσάρων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων σχολείων και ένα σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Πετρούπολης, συνδημιουργούν μία θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο της Ελένης Σβορώνου «Το σκληρό καρύδι».

Κοινός στόχος των παιδιών είναι να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την αγάπη τους στους συνομηλίκους τους που ζουν στη χώρα μας και σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι έχουν περάσει την παιδική τους ηλικία μέσα στον πόλεμο, τις διώξεις και τις στερήσεις.

Συμμετέχουν: οι θεατρικές ομάδες παιδιών των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των 3ου, 6ου, 8ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων Πετρούπολης και του τμήματος Γ2 του 4ου ΔΣ Πετρούπολης.

Τιμές; Δωρεάν

Πότε; Σάββατο 24/3, 13.00
Πού; Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πετρούπολης

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

«Η Πλάκα και η Επανάσταση του ‘21»: Επετειακός Περίπατος στο Κέντρο της Αθήνας

cfa2ed17cdd54140cf3ed39a20f20fa9 XL

Τη Κυριακή 25 Μαρτίου στις 12.00, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνει έναν περίπατο για όλη την οικογένεια, με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης του 1821. Ξεκινώντας από την οδό Τριπόδων, ταξιδεύουμε πίσω στο χρόνο αναζητώντας τα ίχνη σημαντικών γεγονότων και ανθρώπων που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον Επαναστατικό Αγώνα.

Υπεύθυνος προγράμματος Κώστας Στοφόρος, δημοσιογράφος – συγγραφέας.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: 210 3250341, [email protected]

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τιμές; Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά 10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο ξενάγηση στο Μουσείο. Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%

Πότε; Κυριακή 25/3 στις 12.00
Που; Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Ποδηλατική ξενάγηση στην αρχαία Αθήνα

88bfeb15c61a9ef91aebe05bbcc25de6 XL

Η ομάδα της ActionPlus σας προσκαλεί σε μια ποδηλατική ξενάγηση στην πόλη της Αθήνας, με στόχο να γνωρίσετε κάθε κρυφή γωνιά της, το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018.

Μέσα από την ποδηλατική ξενάγηση αυτή, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την ιστορία της πόλης της Αθήνας, εναλλάσσοντας εποχές, πρόσωπα και τοπία με τη ταχύτητα που θα σας δίνει το πετάλι σας.

Από το Καλλιμάρμαρο μέχρι τον Κεραμεικό, από την αριστοκρατική Μελίτη στην πύλη Αδριανού, στο νεκροταφείο του Κίμωνα και την Πνύκα. Και όχι μόνο.

Σημείο συνάντησης ορίζεται το Ζάππειο, αλλά θα δοθεί ακριβής τοποθεσία στο email των συμμετεχόντων. Θα πρέπει να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης μεταξύ 16:30 και 16:45. Η ποδηλατική ξενάγηση θα ξεκινήσει στις 17.00 ακριβώς και πρόκειται να διαρκέσει περίπου 2 ώρες.

Συμπληρώνετε την αίτηση συμμετοχής, εδώ.

Σημείωση: Στην ξενάγηση είναι απαραίτητο να έχετε το δικό σας ποδήλατο.

Τιμές; 10€ /άτομο. * Τα παιδιά έως 12 ετών (με τη συνοδεία ενηλίκου) συμμετέχουν δωρεάν.

Πότε; Σάββατο 24/3, 17.00
Που; Ζάππειο

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Αναζητώντας την σκοτεινή ύλη»: Ψηφιακή παράσταση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

359077

Πρόκειται για μια παράσταση που μας εισάγει σε ένα πολύ ενδιαφέρον όσο και περίπλοκο θέμα. Περισσότερα από 80 χρόνια πέρασαν από τότε που ο αστρονόμος Fritz Zwicky ανακάλυψε τις πρώτες ενδείξεις για μία παράξενη μορφή ύλης που υπάρχει παντού και όμως είναι αόρατη: την σκοτεινή ύλη. Έκτοτε, οι ενδείξεις για την ύπαρξή της πολλαπλασιάστηκαν, αν και η φύση της εξακολουθεί να παραμένει “σκοτεινή” όσο ποτέ! Η ύπαρξή της αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα όσο και αναπάντητα ερωτήματα που σχετίζονται με την Φυσική του μακρόκοσμου και του μικρόκοσμου.

Η νέα παράσταση «Αναζητώντας την Σκοτεινή Ύλη» παρακολουθεί την επιστημονική υπόθεση για την ύπαρξη της σκοτεινής ύλης, και “επισκέπτεται” τα σπουδαιότερα εργαστήρια ανά τον κόσμο για να δούμε με ποιους τρόπους κορυφαίες επιστημονικές ομάδες επιχειρούν να ανιχνεύσουν την σκοτεινή ύλη και να αποκρυπτογραφήσουν την φύση.

Αφηγητής της παράστασης είναι ο Γιώργος Πυρπασόπουλος. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Παναγιώτη Δ. Σιμόπουλου, η επιστημονική επιμέλεια και το κείμενο αφήγησης είναι του Δρα Αλέξη Δεληβοριά, ενώ την μουσική και το sound design έχει αναλάβει ο Αναστάσιος Κατσάρης.

Τιμές; Κανονικό: 6€, Μειωμένο: 4€

Πότε; Σάββατο 24/3 & Κυριακή 25/3, 16:30 & 19:30 
Που; Ίδρυμα Ευγένιου Ευγενίδου, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b