MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ladybird – Χαριτωμένη και αυθεντική

Με την έξοδο στις ελληνικές αίθουσες του τρυφερού αλλά και τόσο αφοπλιστικού φιλμ της Γκρέτα Γκέργουικ «Ladybird» ολοκληρώνεται η οσκαρική λίστα με τις 9 ταινίες που θα κονταροχτυπηθούν για το βραβείο του «best film of the year».

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Η Σίρσα Ρόναν και η Λόρι Μέτκαλφ υποδύονται με απαράμιλλο μπρίο και πειθώ τις κόρη και μάνα σε μια εκρηκτική σχέση που πηγαινοέρχεται μεταξύ αγάπης και μίσους.

Πιο χαμηλές πτήσεις για την Τζένιφερ Λόρενς στο «Κόκκινο σπουργίτι» κατασκοπικό θρίλερ ψυχροπολεμικής κοπής με άφθονο σεξ και σαδιστική βία, όπου σημαδεύεται από την πιο τολμηρή μέχρι σήμερα εμφάνιση της 27χρονης αμερικανίδας σταρ.

Ο γάλλος σκηνοθέτης Ρομπέρ Γκεντιγκιάν δεν καταφέρνει να πετύχει εκ νέου το μεστό, ουμανιστικό νόημα του «Χιόνια στο Κιλιμάντζαρο» καθώς το νέο του φιλμ «Το σπίτι δίπλα στη θάλασσα» έχει αρκετές (σεναριακές κυρίως) αδυναμίες.

Ο «Σπόρος» του Σεμίχ Κπλάνογλου επίσης είναι μια δημιουργία που κινείται σε πιο ήπια νερά από τις προηγούμενες σημαντικές δημιουργίες του (ειδικά η τριλογία του Γιουσούφ που απαρτίζεται από τα «Γάλα», «Αυγό», «Μέλι») ενώ το σινεφιλικό και φλύαρο «Η γέννηση ενός ηγέτη» μοιάζει με χαμένη ευκαιρία.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=114&v=btgq21PFJMI

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b