MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 9 – 11/2: 10 + 1 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις για παιδιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

klooun

Τα Εργαστήρια του “Σχολείου της Τέχνης”, της Πολιτιστικής εταιρείας Cherry Tree Production & Creation και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης γιορτάζουν τις Απόκριες μαζί με τους μικρούς φίλους με ένα αποκριάτικο πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο από καθηγητές μουσικής, εικαστικούς, εμψυχωτές, μουσειοπαιδαγωγούς και ειδικούς στο θεατρικό παιχνίδι.

Μάσκες, χαρταετοί, πειρατές, κυνήγι θησαυρού, πολύς χορός και μουσική, ιστορίες εμπνευσμένες από διάσημους πίνακες, ο Καραγκιόζης σε νέες περιπέτειες. Τι σχέση μπορεί να έχει ένας Αρλεκίνος με έναν ελέφαντα ή ένα λιοντάρι με μια κόμισσα; Πώς είναι να ταξιδεύει κανείς σε άλλες, μακρινές εποχές; Από πού μας ήρθε ο χαρταετός και πόσο παλιός είναι;

Όλα αυτά, και ακόμα περισσότερα, θα ανακαλύψουν τα παιδιά το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 11.30. Μαζί με τους διοργανωτές της Αποκριάτικης γιορτής θα παίξουν, θα δημιουργήσουν, θα φανταστούν, θα χορέψουν, θα μάθουν.

Τιμές; δωρεάν

Πότε; Σάββατο 10/2, 11.30
Που; Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Αποκριάτικο Τσίρκο στο River West

The Circus is in town

Το River West υποδέχεται τις Απόκριες και παραδίδει τους χώρους του στη σκηνή των μικρών και μεγάλων θαυμάτων του τσίρκου. Οι ήρωες του τσίρκου θα δώσουν τη δική τους παράσταση σε ένα γιορτινό σκηνικό με εκπλήξεις και απρόοπτα που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς επισκέπτες του εμπορικού κέντρου.

Στο 1ο Επίπεδο του River West, σύγχρονοι κλόουν θα μας μεταφέρουν στη μαγεία της γιορτής, σε ένα σκηνικό με τις τέντες και τα χρώματα ενός αληθινού τσίρκου. Μουσικά παιχνίδια, δοκός ισορροπίας, μουσικοκινητικά παιχνίδια, τενεκεδάκια-στόχος, χούλα-χουπ, παιδικά ξυλοπόδαρα, ζογκλερικά με μπαλάκια και περπάτημα με παπούτσια κλόουν είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν τα παιδιά, παίζουν και διασκεδάζουν.

Το τσίρκο συμπληρώνουν οι παραστάσεις με ταχυδακτυλουργούς, θεατρικές παραστάσεις με κλόουν, ζωάκια μασκότ, ακροβάτες εδάφους, μουσική και ζογκλερικά κόλπα με μαθήματα ζογκλερικών. Επιπλέον, σκιτσογράφοι θα κάνουν τα πορτραίτα όσων θαρραλέων θέλουν να αποτυπωθεί η καρικατούρα τους σε χαρτί.

Τιμές; δωρεάν

Πότε; Σάββατο 10/2, 11:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00

Πού; River West

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Περιστέρι

karnavali peristeri

Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για να γιορτάσουμε και φέτος όλοι μαζί τις Απόκριες στον κλειστό χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου (Δωδεκανήσου & Αναπαύσεως – Στάση Μετρό Ανθούπολη), από την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, latin party, χορό, τσίρκο, 1500 τ.μ. παιδότοπο, θέατρο, αποκριάτικο εργαστήρι, happenings, gaming arena.

Τιμές; δωρεάν

Πότε; Παρασκευή 9/2: 17:00, Σάββατο 10/2: 11:00, Κυριακή 11/2: 11:00
Που; Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Απόκριες 2018 στον Δήμο Κορυδαλλού

864145 apokriesathina2015 680 394804 L499UN

Ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού υποδέχονται τους μικρούς μασκαράδες στο Σινέ Παράδεισος (Αγ. Γεωργίου και Ζάππα) και στο Κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο για να ξεφαντώσουν, να απολαύσουν κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και να ξεφαντώσουν με ατέλειωτα παιχνίδια στο μεγάλο πάρτι και τη συναυλία με το αγαπημένο συγκρότημα των παιδιών Xana Zoo.

Το Cine Παράδεισος γίνεται το επίκεντρο του αποκριάτικου ξεφαντώματος, με μια παράσταση τσίρκο από την ομάδα Mr and Mrs Bubble, karaoke και χορός από την Komfeti –Team αλλά και σούπερ θέαμα από τους υπέροχους Μάγους Φαντάστικο, Μπαλτάζαρ και Λούκο. Τα πιο μικρά παιδιά θα υποδεχθεί ο Καραγκιόζης αλλά και κουκλοθέατρο, ενώ δεν θα λείπει και μεγάλος διαγωνισμός ‘’Survivor της Χλαπάτσας’’, στην θερινή αίθουσα. Και φυσικά ένας μικρός μαραθώνιος παιδικών ταινιών με ελεύθερη είσοδο στην κεντρική χειμερινή αίθουσα.

Τιμές; δωρεάν

Πότε; Σάββατο 10/2, 15:00 & Κυριακή 11/2, 11.00
Που; Σινέ Παράδεισος

Απόκριες 2018 στην Ηλιούπολη

HLIOUPOLIAPOKRIES2018

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στις 17.30, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους, σ’ ένα διαδραστικό πρόγραμμα και δημιουργικότητας. Στο πλαίσιο του προγράμματος της Εθνικής Βιβλιοθήκης “Κάθε μήνα έχουμε…θέμα”, τα παιδιά θα γνωρίσουν, μέσα από την προβολή οπτικού υλικού, μάσκες μοντέρνων καλλιτεχνών και πώς αυτές επηρεάστηκαν από τη μελέτη των πρωτόγονων φυλών και στη συνέχεια θα κατασκευάσουν και θα φορέσουν τη δική τους μάσκα. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά από 7 έως και 12 ετών και διαρκεί 2 ώρες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Παρέα με τα παραμύθια”, η νηπιαγωγός Μαρία Τότολου αφηγείται το παραμύθι “Οχ, χταπόδι, λάθος πόδι!” του Αντώνη Παπαθεοδούλου, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, και τα παιδιά δημιουργούν τις μάσκες τους και μεταμορφώνονται σε χταπόδια.
Η δράση απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως και 6 ετών και διαρκεί 90 λεπτά.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στις 18.30., στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου (Σοφ. Βενιζέλου & Κουντουριώτη) το Δημοτικό Ωδείο της Ηλιούπολης, διοργανώνει την ετήσια Χειμερινή Συναυλία του.

Τιμές; δωρεάν

Πότε; Παρασκευή 9/2, 17.30 & Κυριακή 11/2, 18.30
Που; Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου

«ΑνΑΚαΤώΜαΤα Το ΤσικΝοΣάΒΒαΤο»: 6η αποκριάτικη γιορτή στο Κουκάκι

350126

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Κουκάκι αναβιώνει τις Απόκριες στον Πεζόδρομου Γ. Ολυμπίου, με την πρωτοβουλία και συγχρηματοδότηση των καταστηματαρχών και τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων.

Ένα μεγάλο αποκριάτικο γλέντι-καρναβάλι θα στηθεί και φέτος με σκοπό να βγει έξω ο κόσμος, να διασκεδάσει και παράλληλα να γνωρίσει την γειτονιά. Τα καταστήματα θα προσφέρουν μπύρα, κρασί ή τσικουδιά με 2 ευρώ και θα κεράσουν τα σουβλάκια και τους μεζέδες. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου από τις 16:00 έως αργά το βράδυ και όλες οι δραστηριότητες και τα δρώμενα για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους είναι δωρεάν.

Έναρξη στις 16:00 με αποκριάτικη παρέλαση από τα παιδιά της ομάδας μπάσκετ του Κουκακίου ΚΟΥΚΑΚΙ B.C. , στη συνέχεια δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους με κλόουν, ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ.

Το ζωντανό μουσικό μέρος του προγράμματος ανοίγει στις 17:00 με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Από τις 19:00 οι Dusha Band & Balkan Express με Χάλκινα πνευστά σε βαλκανικούς και παραδοσιακούς ήχους. Στη συνέχεια, ο Λευτέρη Γρηγορίου και τα “Global Νταούλια’’ με παραδοσιακούς σκοπούς από Κρήτη, Πόντο, Μακεδονία, Θράκη, Βαλκάνια παντρεμένους αρμονικά με την Βραζιλιάνικη Batucada. Οι Τζαμπουνοντούμπακοι με παραδοσιακούς και Νησιώτικους σκοπούς θα σκορπίσουν κέφι σε όλο το μήκος του πεζόδρομου στήνοντας ένα ξέφρενο γλέντι.

Στις 20:30 “Secret Gig” από την μπάντα Albert. Από τις 21:00 τη σκυτάλη στις μουσικές επιλογές αναλαμβάνουν οι καλεσμένοι DJ’s Διονύσης Παπαδόπουλος aka (Dj Dennis), η Νάνσυ Αγγελοπούλου aka (Dj Nancy) με αγαπημένους ήχους από την δεκαετία του 1980 στήνοντας ένα Street Disco Party μέχρι αργά το βράδυ.

Τιμές; δωρεάν

Πότε; Σάββατο 10/2, 16.00
Που; Πεζόδρομος της Οδού Ολυμπίου 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Έλα κι εσύ, ζωγραφίζω μουσική!»: Β’ κύκλος στη Στέγη

344053

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Ίδρυμα Ωνάση δίνει την ευκαιρία σε παιδιά με νοητική υστέρηση και τους γονείς τους να πειραματιστούν με ήχους και χρώματα μέσα από εξειδικευμένα ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, στο πλαίσιο του προγράμματος “Έλα κι εσύ, ζωγραφίζω μουσική”. Το εργαστήρι του Β΄ κύκλου, που θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ξεκινά από τις 10 Φεβρουαρίου (Φεβρουάριος-Μάρτιος 2018).

Μέσα από το συναρπαστικό αυτό εργαστήρι, τα παιδιά αναπτύσσουν τις γλωσσικές, ακουστικές και κινητικές τους ικανότητες, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την προσωπική τους οργάνωση, σε ένα ασφαλές για τις ανάγκες τους εκπαιδευτικό περιβάλλον και με την καθοδήγηση εξειδικευμένων παιδαγωγών και έμπειρων μουσικών.

Ο Β΄ Κύκλος στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση θα πραγματοποιηθεί στις παραπάνω ημερομηνίες για δύο ηλικιακά γκρουπ παιδιών με νοητική υστέρηση:
α) για παιδιά 6-8 ετών και τους γονείς τους, ώρες 16:00-18.00,
β) για παιδιά 9-12 ετών και τους γονείς τους, ώρες 18:00-20:00

Προϋποθέσεις:

1. Κάθε παιδί συνοδεύεται από έναν μόνο γονέα.
2. Η πρώτη συνάντηση κάθε κύκλου απευθύνεται μόνο στους γονείς που θα συνοδεύουν τα παιδιά στο εργαστήριο.
3. Η συμμετοχή είναι υποχρεωτική σε όλες τις συναντήσεις, ενώ προαιρετικά και κατά περίπτωση μπορούν να συμμετάσχουν και συγγενείς πρώτου βαθμού, όπως αδέλφια.

Τιμές; δωρεάν * Κρατήσεις θέσεων: [email protected] ** Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα: 210 3713000

Πότε; Παρασκευή 10/2, 16:00 – 18:00 & 18:00 – 20:00
Πού; Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

 

Εργαστήρια λάθους: Πετάω στο βυθό της θάλασσας στο ΚΠΙΣΝ

KPISN ERGASTHRIO LATHOUS

Για τις Απόκριες μεταμορφωνόμαστε σε τοπία, αντλώντας έμπνευση από τα έργα των Γάλλων ζωγράφων Georges Seurat και Paul Signac. Ανακαλύπτοντας το καλλιτεχνικό ρεύμα του Νεο-Ιμπρεσιονισμού, ζωγραφίζουμε τη μάσκα μας με την τεχνική του Πουαντιγισμού. 

Θα γίνουν δεκτές έως 15 συμμετοχές ανά εργαστήριο. Απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών. 

Τιμές; δωρεάν * οι δηλώσεις συμμετοχής και για τα 3 εργαστήρια ξεκινούν στις 16.30 την ημέρα της εκδήλωσης

Πότε; Σάββατο 10/2, 17.00-18.00, 18.00-19.00, 19.00-20.00
Που; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Εργαστήριο Ρομποτικής στο Public Κολωνακίου

350375

Η Ακαδημία Ρομποτικής του Πολιτιστικού Πάρκου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τα Public, μας προσκαλεί σε ένα εισαγωγικό σεμινάριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Τα παιδιά καλούνται να δουλέψουν ομαδικά για να κατασκευάσουν, να προγραμματίσουν και να παρουσιάσουν στους γονείς τους τα δικά τους ρομπότ. Φυσική, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά και αρκετή φαντασία είναι τα εφόδια για την επιτυχία.

Τιμές; δωρεάν * Δηλώσεις συμμετοχής στη φόρμα που θα βρείτε εδώ.

Πότε; Σάββατο 10/2, 10:30
Πού; Public Κολωνακίου

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Πεζοπορική βόλτα στην Πάρνηθα

10250076973 b75279a0ba c

Διπλή πεζοπορία στην Πάρνηθα και σας δίνεται η δυνατότητα να διαλέξετε τη διαδρομή που σας ταιριάζει.

Ξεκινώντας από το καταφύγιο Φλαμπούρι, θα κάνετε μία όμορφη βόλτα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας για να γνωρίσετε το βουνό, να έρθετε πιο κοντά στη φύση και να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση και υγεία. Η διαδρομή θα είναι κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Φλαμπούρι. Θα κινηθείτε μέσα από μονοπάτια, σε μία διαδρομή που μπορούν να συμμετέχουν αρχάριοι και παιδιά από 7 ετών και πάνω.

Ώρα συνάντησης στο καταφύγιο Φλαμπούρι: 10:30
Ώρα εκκίνησης από το Φλαμπούρι: 11:00

• Διάρκεια πεζοπορικής βόλτας ~3:00′ ώρες.
Επιστροφή στις ~13:30′
Βαθμός δυσκολίας Α’
Θετική υψομετρική διαφορά ~250μ.

• Διάρκεια πεζοπορίας ~5:00′ ώρες.
Επιστροφή στις ~15:30′
Βαθμός δυσκολίας Β’
Θετική υψομετρική διαφορά 650μ.

Βασικός εξοπλισμός: ορειβατικά μποτάκια ή αθλητικά παπούτσια, σακίδιο πλάτης, αντιανεμικό-αδιάβροχο, φαρμακείο.
Να υπολογίζετε ότι στην Πάρνηθα η θερμοκρασία είναι 5-6 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη.

Τιμές; Κόστος 5€, ελάχιστη κατανάλωση (αφαιρείται από οποιαδήποτε κατανάλωση σας στο καταφύγιο) * Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής

Πότε; Σάββατο 10/2, 11.00
Πού; Καταφύγιο Φλαμπούρι Πάρνηθας

ΕΞΟΡΜΗΣΗ

Οικογενειακές εξορμήσεις στη φύση με αφορμή την Αποκριά

maskarades 2018

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών καλεί μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν οικογενειακά την Αποκριά, κοντά στη φύση, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Με αφορμή ένα παραδοσιακό αποκριάτικο τραγούδι, γονείς και παιδιά μαζί θα γνωρίσουν χαρακτηριστικά έθιμα της Αποκριάς, θα επινοήσουν και θα συνθέσουν πρωτότυπες μεταμφιέσεις, με πρώτες ύλες (τι άλλο;) υλικά που προσφέρει η φύση. Τις μεταμφιέσεις οι γονείς και τα παιδιά θα τις εμπνευστούν από μια περιήγηση στο δάσος. Η κάθε οικογένεια θα έχει την ευκαιρία να συλλέξει υλικά που θα βρει στο δρόμο της και να σχεδιάσει τη δική της πρωτότυπη στολή.

Φορέσετε ρούχα σε γήινα χρώματα, για να αποτελέσουν τη βάση για τις αποκριάτικες δημιουργίες σας. Η αποκριάτικη γιορτή στο δάσος θα κλείσει με παραδοσιακά παιχνίδια και αποκριάτικα κεράσματα. Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών. Απαραίτητα να έχετε μαζί σας νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό) και παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό.

Δηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στα τηλέφωνα 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τιμές; 10€ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.

Πότε; Σάββατο 10/2, 11.00 * Ώρα προσέλευσης: 10 λεπτά νωρίτερα
Πού; Αισθητικό Δάσος Υμηττού, πίσω από την Μονή Καισαριανής

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b