MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
29
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Η Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη στον Πολυχώρο Vault

Ο μονόλογος, «Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη», παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στον Πολυχώρο Vault, σε σκηνοθεσία Περικλή Μοσχολιδάκη.

Monopoli Team

Η «Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη» είναι ο τρίτος από τους επτά Μονολόγους που παρουσιάστηκαν αυτή τη σεζόν στον Πολυχώρο Vault, με αφορμή το θεατρικό project «Ο Γιος μου». Επτά σκηνοθέτες ετοιμάζουν επτά παραστάσεις, στηριγμένες πάνω σε επτά βιογραφίες. Επτά μάνες μιλάνε για τους γιους τους. Επτά γυναίκες ηθοποιοί θα παρουσιάσουν επτά μονολόγους απλών γυναικών που μιλάνε για τα παιδιά τους, που εμείς γνωρίσαμε ως άντρες σπουδαίους και διακεκριμένους, που έλαμψαν με την προσωπικότητα, το έργο, την ευφυΐα, το ταλέντο, την τέχνη ή την επιστήμη τους (Μάντζαρος, Συγγρός, Σολωμός, Ψυχάρης, Μέγας Αλέξανδρος, Μακρυγιάννης, Καβάφης). Επτά σημαντικοί άντρες του παρελθόντος που η ζωή και το έργο τους παραμένει ακόμα πηγή έμπνευσης για τους σύγχρονους, μέσα από μια γυναικεία ματιά.

IMG 4439

Η Αγγέλικα Νίκλη πουλήθηκε σε ηλικία 13 ετών στον Κόντε Νικόλαο Σαλαμών για να γίνει παλλακίδα του – μαντενούτα του και έκανε μαζί του δύο νόθα αγόρια, τον Διονύσιο που αναδείχτηκε Εθνικός ποιητής των Ελλήνων και τον Δημήτριο που έγινε Γερουσιαστής των Ιονίων Νήσων. Λίγο πρίν πεθάνει ο γέρο Κόντες Σαλαμών παντρεύεται τη μαντενούτα του και νομιμοποιεί τα νόθα παιδιά του που γίνονται και βασικοί κληρονόμοι της τεράστιας περιουσίας του. Η σχέση λατρείας του Διονύσιου με τη μητέρα του Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού γκρεμίζεται οριστικά όταν ο ετεροθαλής αδελφός του Διονύσιου Ιωάννης Λεονταράκης, γιός της μητέρας του από επόμενο γάμο διεκδικεί μέρος της περιουσίας του Κόντε Σαλαμών και η μητέρα του παίρνει το μέρος του. Την ώρα που η Ελλάδα καίγεται απ’ακρη σ’άκρη με την Επανάσταση του 1821, η Δίκη Σαλαμών συγκλονίζει την Ελλάδα και η Αγγέλικα, θύμα τελικά της αντιδικίας, διασύρεται σε ολόκληρο τον Ελληνισμό καθώς η προσωπική της ζωή συζητιέται παντού και η ίδια Διάφανη από παντού βιώνει τον φοβερό εξευτελισμό, τη φτώχεια και την εγκατάλειψη.

IMG 4533

Πόσο επηρέασε τη ζωή και το έργο του Διονυσίου Σολωμού η τραγική μοίρα της μητέρας του; Πόσο σημερινή και επίκαιρη είναι πάντα η κακοποίηση και ο εξευτελισμός μας γυναίκας; Πόσο γνωστά μας είναι τα γεγονότα και τα ήθη μιας εποχής που σημάδεψε την ιστορία τουτόπου μας;

Μια παράσταση διάλογος ανάμεσα στην Αγγέλικα και τον Διονύσιο, μια παράσταση για μια φωνή και ένα βιολοντσέλο, που παρεμβαίνει και σχολιάζει με τον εξαίσιο ήχο του τα δρώμενα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Περικλή Μοσχολιδάκη

Σκηνικά: Μάριος Βουτσινάς
Κοστούμια: Μάριος Βουτσινάς
Μουσική: Κωνσταντίνος Χίνης

Παίζουν: Μάγδα Κατσιπάνου

Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12 €, Μειωμένο: 10 € Φοιτητές / Μαθητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) / ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) /Συνταξιούχοι, Προπώληση Viva: 10€, Ατέλειες: 5 €
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 7 Δεκεμβρίου έως 29 Μαρτίου 2018
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr, Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889
Παραστάσεις: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Μάνος Γερωνυμάκης
Φωτογραφίες: Αντώνης Μίκροβας
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Η Φώκια: Ο συγκινητικός μονόλογος ενός πατέρα στο Άβατον
Θεατρικά Νέα
Ταξιδεύουμε στη «Λαπωνία» για 2η σεζόν
Θεατρικά Νέα
αθανασία: Το νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
Θεατρικά Νέα
Η «Αλεξάνδρεια» επιστρέφει για νέο κύκλο παραστάσεων στο Παλλάς
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Κος Ζυλ: Μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση της «Δεσποινίδος Τζούλιας» από τον Θωμά Μοσχόπουλο στο Θέατρο Πόρτα
ΘΕΑΤΡΟ
Εκμηδένιση, από την ομάδα Εlephas Tiliensis στο Θέατρο Ροές
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Καρέκλες του Ευγένιου Ιονέσκο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Νικόλα Ανδρουλάκη στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
ΘΕΑΤΡΟ
Μέγαρο: Η «Έρημη Χώρα» του T.S. Eliot ως σκηνική σύνθεση με τον Ακύλλα Καραζήση
ΘΕΑΤΡΟ
Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι: Η πολυβραβευμένη εκδοχή του Kip Williams στο Θέατρο Πορεία με τη Νάντια Κοντογιώργη
ΘΕΑΤΡΟ
Φλαντρώ, του Παντελή Χορν στο Θέατρο Αλάμπρα
ΘΕΑΤΡΟ
διήγηΜΑΣ, της Δέσποινας Μπισχινιώτη για 2η χρονιά στον Μικρό Κεραμεικό