MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μουσικός Ιανουάριος στο café του Νομισματικού Μουσείου

Ο Ιανουάριος έρχεται πιο μουσικός από ποτέ στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου, με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων για όλο τον μήνα.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

4.01 στις 21.00

Τέτη Κασιώνη | “Πέταγμα”

teti kasioni

Η χρονιά ξεκινά με ένα «Πέταγμα». Αυτός είναι ο τίτλος του πρώτου προσωπικού δίσκου της νεαρής ερμηνεύτριας Τέτης Κασιώνη, που έρχεται να μοιραστεί μαζί μας στις 4 Ιανουαρίου τις προσωπικές της μελωδίες και τα αγαπημένα της ακούσματα.

Η ερμηνεύτρια, με ιδιαίτερη αγάπη στην έθνικ και έντεχνη ελληνική μουσική, μας έχει συνηθίσει σε μουσικές παραστάσεις που μαγεύουν, συγκινούν και μας ταξιδεύουν στις μουσικές του κόσμου. Εκτός από τις δικές της συνθέσεις, θα ακούσουμε τραγούδια της Edith Piaf, της Chavela Vargas, του Astor Piazzola, του Jacques Brel, της Luz Cazal και άλλων σπουδαίων ερμηνευτών και μουσικών της παγκόσμιας σκηνής, τραγούδια από τις χώρες των Βαλκανίων αλλά και από τη Ελλάδα. Πολυρρυθμία, πάθος και ζωντάνια θα μας παρασύρουν σε τόπους μακρινούς και ονειρεμένους. Συνταξιδιώτες της οι μουσικοί, Πάνος Τσίγκος στο πιάνο και Γιώργος Αθανασίου στην κιθάρα.

Το café του Νομισματικού Μουσείου είναι ένας από τους σταθμούς στο ταξίδι της Τέτης και των μουσικών της που έχουν ήδη παίξει και σε άλλες σημαντικές σκηνές στην Αθήνα, σε επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. (Half Note Jazz Club, Ρυθμός Stage, Ίδρυμα Ρουμάνικου Πολιτισμού – Βουκουρέστι Ρουμανίας υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας, Athens Garden Festival , Μέγαρο Γκύζη Σαντορίνης, Φεστιβάλ Μικρό Παρίσι των Αθηνών, κ.ά).

11.01 στις 21.00

Γιώργης Χριστοδούλου

giorgis 2014 07 02

Το αγαπημένο παιδί του café του Νομισματικού Μουσείου επιστρέφει στο γνώριμο περιβάλλον του άλλη μια φορά. Ο Γιώργης Χριστοδούλου παρέα πάντα με τον Χάρη Σταυρακάκη στο πιάνο και στο ακορντεόν, θα γεμίσουν τη βραδιά μας με τραγούδια από την 20άχρονη πλέον πορεία του Γιώργη στη δισκογραφία, με τραγούδια από τον πρώτο του δίσκο, «Γιαπωνέζικοι κήποι» μέχρι την πιο πρόσφατη εργασία του, «Ο Αττίκ στο Παρίσι», βασισμένη στα πρώτα, ανέκδοτα έως τώρα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη. Από τη βραδιά φυσικά δε θα λείπουν οι ιδιαίτερες ιστορίες των τραγουδιών με τις οποίες ο Γιώργης συνοδεύει πάντα κάθε του πρόγραμμα.

Ο Γιώργης και ο Χάρης μέσα στα τελευταία δυόμιση χρόνια ταξίδεψαν σε περισσότερες από είκοσι πόλεις της Ελλάδας, στη Βαρκελώνη, στο Λονδίνο, στις όπερες του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας, παρουσιάζοντας την παράσταση «Καντάδα» και «Ο Αττίκ στο Παρίσι» και ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς.

18.01 στις 21.00

Jennie Kapadai trio

jen kapa 1

Μια από τις σπουδαιότερες μπλουζ φωνές της τελευταίας εικοσαετίας θα μας κρατήσει ζεστούς στις 18 Ιανουαρίου στο café του Νομισματικού Μουσείου. Η Τζένη Καπάδαη, από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες τραγουδίστριες, παρέα με τον Χρήστο Μπαλαούρα στην κιθάρα και στον Αλέξη Δελή στο κοντραμπάσο, θα παίξουν τραγούδια vocal jazz ρεπερτορίου και όχι μόνο, με μπόλικο blues αλατοπίπερο! Ella, Billie, Dinah, Frank και φυσικά δε θα λείψει ο Tom, η Amy, και ο Fink! Ένα ακουστικό ζεστό σετ από μια big band τσέπης.

Η Τζένη Καπάδαη στην πορεία της μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με πολλούς δημιουργούς από διαφορετικά είδη μουσικής σε πάρα πολλά διαφορετικά projects. Εκτός από τη συμμετοχή της σε διάφορα συγκροτήματα έχει βρεθεί επί σκηνής με όλους τους σημαντικούς Έλληνες μπλουζίστες.

25.01 στις 21.00

Eva Sakellari acoustic

sakellari

Η Εύα Σακελλάρη και οι μουσικοί της έρχονται να μας ταξιδέψουν στους δικούς τους ρυθμούς την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου. Μια «acoustic» βραδιά που η ξεχωριστή ερμηνεύτρια θα «ντύσει» με soul, pop, blues, funk αλλά και jazz αγγλόφωνες επιτυχίες, καινούριες αλλά και παλιότερες, original τραγούδια καθώς και «πειραγμένες» διασκευές από γνωστά κομμάτια. Η Εύα Σακελλάρη ξεχωρίζει για το δικό της μοναδικό στυλ και το ιδιαίτερο soul γρέζι στη φωνή που θυμίζει το ηχόχρωμα μιας «μαύρης» ντίβας. Με τη ζωντανή, θεατρική της παρουσία, μετατρέπει τη σκηνή στο φυσικό της περιβάλλον. Μια βραδιά γεμάτη soul συναίσθημα και πολλή μουσική. Μην την χάσετε.

Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3610067
Νομισματικό Μουσείο | Πανεπιστημίου 12, Αθήνα | 210 3610067 | [email protected]

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b