MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ESCAPE WEEKENDS: Premier Luxury Mountain Resort στο Μπάνσκο

Τα τελευταία χρόνια το Μπάνσκο, χάρη στο σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο του, διεκδικεί επάξια μια θέση ανάμεσα στη λίστα με τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς για τους Έλληνες που αγαπούν τα χειμερινά σπόρ και όχι μόνο

author-image Τάσος Τσομπανίδης

Το γραφικό θέρετρο που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Πιρίν της Βουλγαρίας (150 χλμ νοτιοανατολικά της Σόφιας) εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια σε hot τουριστικό προορισμό για τους Ελληνες, καθώς διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα των Βαλκανίων, έχει καλές τουριστικές υποδομές, είναι εύκολα προσβάσιμο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό στις τιμές.

Bansko SKI

Πώς θα πάτε στο Μπάνσκο: Μπορείτε να πετάξετε από την Αθήνα στη Σόφια μια μια από τις καθημερινές πτήσεις της Aegean και από εκεί να μεταβείτε στο Μπάνσκο -σε περιπου 2 ώρες- με van (www.banskoexpress.com) ή ιδιωτικό αυτοκίνητο. Eπίσης μπορείτε να πάτε οδικώς (από τη Θεσσαλονίκη σε περίπου 3 ώρες) ή με καποιο από τα τουριστικά λεοφωρεία που αναχωρούν από τη Θεσσαλονίκη.

3050

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφτεί κανείς το Μπάνσκο: Φυσική ομορφιά, που αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο τους χειμερινούς μήνες, τουριστικές υποδομές και πολύ καλές τιμές. Φυσικά εάν αγαπάτε τα χειμερινά σπορ είναι βέβαιο ότι θα το λάτρεψετε. Το σύγχρονο χιονοδρομικό του κέντρο διαθέτει πίστες για όλα τα επίπεδα καθώς και (αγγλόφωνους) δασκάλους που μπορούν να σας μυήσουν στα μυστικά του αθλήματος.

Ωστόσο εκτός από τα χειμερινά σπορ το Μπάνσκο ενδείκνυται και για άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες όπως πεζοπορία, αναρρίχηση, ιππασία, ψάρεμα, κολύμβηση, ποδηλασία. Και αν δεν είστε φαν των δραστηριοτήτων τέτοιου είδους, τότε απλώς χαρείτε τη φυσική ομορφιά του βουνού, κάντε βόλτα στην πόλη και μην παραλείψετε ν’ απολαύσετε ένα αναζωογονητικό hammam ή spa. Τέλος αξίζει να περιπλανηθείτε στο τεράστιο υπαίθριο παζάρι που στήνεται κάθε Κυριακή στο κέντρο της πόλης.

beautiful washington state wallpaper 34244 35013 hd wallpapers

Η διαμονή σας στο Μπανσκο θα γίνει ακόμα πιο απολαυστική εάν επιλέξετε το ξενοδοχείο Premiere luxury Mountain Resort. Πρόκειται για ένα 5άστερο ξενοδοχείο, ελληνικής ιδιοκτησίας, το οποίο συνδυάζει το ζεστό περιβάλλον με τα ευρύχωρα και πολυτελή δωμάτια, αλλά και την μοναδική θέα, στη χιονισμένη οροσειρά Πιρίν.

61596316

Οι εγκαταστάσεις και οι υπηρεσίες του Premiere luxury Mountain Resort περιλαμβάνουν δύο εστιατόρια, ένα bar, ένα πλήρες Κέντρο Ευξίας και Spa, εσωτερική και εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα με pool bar (λειτουργεί κατά τους θερινούς μήνες) και τόσα πολλά άλλα!

Suite 1024x576

Το Premiere luxury Mountain Resor προσφέρει ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες με προσεγμένη διακόσμηση, πολλές παροχές και δωρεάν Wi-Fi σε όλες τις εγκαταστάσεις.

106708345

Οι λάτρεις του σκι σίγουρα θα το θεωρήσουν ιδανική επιλογή, καθώς μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το ξενοδοχείο βρίσκονται κάποια lifts, ενώ σε απόσταση 20 περίπου λεπτών βρίσκονται οι πίστες. Οι επισκέπτες του Premiere luxury Mountain Resort έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν πάσα του σκι από το ξενοδοχείο, προκειμένου να αποφύγουν την αναμονή στην ουρά στο τελεφερίκ.

Αλλά και όσοι δεν ενδιαφέρονται για το σκι μπορούν να εκμεταλλευτούν τις κοντινές αποστάσεις και ακολουθώντας μια ενδιαφέρουσα διαδρομή μέσα από το δάσος, να φθάσουν στο χιονοδρομικό κέντρο, από όπου μπορούν απλώς να απολαύσουν το μαγευτικό τοπίο.

 bansko luxury ski hotel 13 1024x682

Στα εστιατόρια Amvrosia και Nectar Bar & Restaurant του Premiere luxury Mountain Resort θ’ απολαύσετε παραδοσιακές και διεθνείς γεέυσεις και εκλεκτά κρασιά.

106641365

Επιπλέον, η μονάδα Αegeon Spa δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την ξεκούραση και την ανανέωση σας κατά την παραμονή σας στο Premiere luxury Mountain Resort. Μασάζ και θεραπείες ομορφιάς από έμπειρους θεραπευτές, χαμάμ, σάουνα και χαλάρωση στην εσωτερική πισίνα, θα αναζωογονήσουν το σώμα και το πνεύμα σας.

106641340

Αξίζει να επισκεφθείτε:

  • Το Pirin National Park. Bρίσκεται μόλις 10 λεπτά μακριά. Πρόκειται για μια περιοχή μοναδικής ομορφιάς, με λίμνες, καταρράκτες και σπήλαια. Εχει μάλιστα χαρακτηρισθεί, ως «Μουσείο Παγκόσιας Κληρονομιάς» από την Unesco.

  • Το ιστορικό κέντρο του Μπάνσκο και να περιηγηθείτε στη μικρή αγορά της γραφικής πόλης, απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε αναμνηστικά ή ότι άλλο θέλετε.

  • Την πόλη της Banya, με τα φημισμένα ιαματικά της λουτρά. Επιλέξτε τις κεντρικές εγκαταστάσεις «Rimska Banya» και με 7 ευρώ (15 λέβα περίπου), μπορείτε για όλη την ημέρα να απολαύσετε ιαματικά μπάνια, αλλά και άλλους εναλλακτικούς τρόπους χαλάρωσης και περιποίησης.

  • Την πόλη Rezlog, ίσως την ομορφότερη της περιοχής, με το ποτάμι να διασχίζει το μεγαλύτερο μέρος της και τους μεγάλους πεζόδρομους ιδανικούς για ξέγνοιαστες βόλτες.

  • Την πόλη του Dobrinishte, από όπου ξεκινάει μια εκπληκτική διαδρομή μέσα στην οροσειρά Πιρίν η οποία καταλήγει σε lifts. Μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο σας και να βιώσετε μια μοναδική εμπειρία, ανεβαίνοντας σε υψόμετρο 2200 περίπου μέτρων, με τα μαύρα πεύκα και τα ερυθρά έλατα να δημιουργούν ένα τοπίο που κόβει την ανάσα. Εκεί σας περιμένει το απίστευτο θεάμα δύο αλπικών λίμνων, που αυτή την περίοδο είναι παγωμένες. Για αυτή την μινι εκδρομή θα χρειασθείτε περίπου 3 ώρες, με αφετηρία το ξενοδοχείο Premiere luxury Mountain Resort. To προσωπικό του ξενοδοχείου θα σας παρέχει πληροφορίες για οτιδήποτε χρειασθείτε.

Amvrosia Restaurant Premier Bansko

Αξίζει να δοκιμάσετε 

Η τοπική κουζίνα είναι πραγματικά ιδιαίτερη και αξίζει να τη γευτείτε. Δοκιμάστε χοιρινό κότσι («Κούτσε» στην τοπική γλώσσα), το οποίο σερβίρεται και με άλλες πικοιλίες κρεάτων σε μια ξύλινη τάβλα. Συνοδεύστε το με το διαίτερα ποιοτικό κόκκινο κρασί τους. Επίσης το λουκάνικο («Σιουτζούκ») είναι μια καλή επιλογή, σε συνδυασμό με τις ορεκτικές σαλάτες «Κόπονε» και «Λουτενίτσα» και το ορεκτικό ψωμί «Παλέντα».

Για συστάσεις εστιατορίων απευθυνθείτε και πάλι στο προσωπικό του ξενοδοχείου. Εμείς τους εμπιστευθήκαμε και πραγματικά οι προτάσεις τους μας άφησαν απολύτως ικανοποιημένους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εστιατόρια «Μολερίτε», «Μακεντόσκα» και «Aλπίνα».

106641346

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b