MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 13 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

Lindy Hop και Swing Party στο ΚΠΙΣΝ
author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΧΟΡΟΣ

Social Ballroom: Μάθημα Lindy Hop και Swing Party στο ΚΠΙΣΝ

Έμπειροι δάσκαλοι χορού δείχνουν τον τρόπο και τα βήματα σε ένα εισαγωγικό μάθημα χορού και στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι, αρχάριοι και προχωρημένοι, όλοι μαζί θα χορέψoυμε για μια ώρα, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου από τις 11.00 έως τις 12.00 και στην συνέχεια θα διασκεδάσουμε στο πάρτι Swing που θα ακολουθήσει στις 12.30 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το Social Ballroom αυτό το μήνα είναι αφιερωμένο στο Lindy Hop, ένα χορευτικό είδος που ανήκει στο Swing, το χορό της κίνησης και της αιώρησης. Η χορευτική ομάδα Athens Boogie ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2011 και, εμπνευσμένη από την περίοδο 1920-1950, έχει ως στόχο την προώθηση του Rock ‘n’ Roll και του Swing. 

ΕΚΘΕΣΗ

“Το βασικό ‘υλικό’ είναι η μνήμη…” της Βένιας Μητροπάνου

free weekend 2017 24 25 26 noemvriou

O Ianos σας προσκαλεί να επισκεφτείτε το art & fashion event της Βένιας Μητροπάνου στο Ianos Art Shop στο ισόγειο του Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι), την Παρασκευή, 10:00 – 21:00 και το Σάββατο 10.00 – 20.00. Εκεί θα πραγματοποιηθεί μια παρουσίαση από χειροποίητο κόσμημα, τσάντες και εσάρπες, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα στοιχεία και χάντρες, σπάνια υφάσματα, δέρματα και παλιά ελληνικά υφαντά.

ΘΕΑΤΡΟ

“MAIden” του Γιώργου Νικολαΐδη στο Πολιτιστικό Κέντρο “ΜΕΛΙΝΑ”

free weekend 2017 24 25 26 noemvriou 2

Ο δήμος Αθηναίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου, παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση “MAIden” του Γιώργου Νικολαΐδη με την ηθοποιό Ζωή Ξανθοπούλου, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και ώρα 18.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο “ΜΕΛΙΝΑ”. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η μουσικός Kay Zhang (σαξόφωνο) από το μουσικό σύνολο “Ensemble du Bout du Monde” με την ευγενική προσφορά της Αυστραλιανής Πρεσβείας.

Μια γυναίκα αφηγείται την ιστορία της ζωής της, στα όρια του πραγματικού με το φανταστικό, στα όρια του χρόνου που πιέζει για αποφάσεις, αλλαγές και ταυτότητα. Ανάμεσα στη βιολογική υπόσταση και την κοινωνική εικόνα η ηρωίδα αναζητά το δικό της πραγματικό εαυτό. 

EΚΔΗΛΩΣΗ

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Golden Hall

free weekend 2017 24 25 26 noemvriou 3

Στις 24 Νοεμβρίου, στις 18.00, φωτίζεται το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο Golden Hall, σε μία βραδιά, αφιερωμένη στο Ίδρυμα “Καρδιές για Όλους”. 

Οι εκδηλώσεις

Ένα λαμπερό Christmas charity concert

Στις 18.00, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της βραδιάς, Γιώργος Θεοφάνους ανεβαίνει στη σκηνή και προσκαλεί έναν έναν, τους καλλιτέχνες: Μελίνα Ασλανίδου, Γιάννη Βαρδή, Ευρυδίκη, Βαγγέλη Κακουριώτη, Γιώργο Παπαδόπουλο, Κων/νο Χριστοφόρου, BO, Demy, Going Through, Otherview και TAG, οι οποίοι θα τραγουδήσουν αφιλοκερδώς για το σκοπό. Μαζί τους, οι Junior Music Stars και τα “ΤΕΡΑΤΑ” του Γιώργου Θεοφάνους.

Οι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Golden Hall με στόχο φέτος τα Χριστούγεννα, να χαρίσουμε όλοι μαζί, 2 καρδιές σε 2 παιδάκια που τις έχουν ανάγκη. Αν στις 24 Νοεμβρίου, ο καθένας προσφέρει 1 ευρώ, το Ίδρυμα “Καρδιές για Όλους” θα συνδράμει τον Καθηγητή Αυξέντιο Καλαγκό, ώστε να χειρουργήσει 2 παιδιά που νοσούν με συγγενή ή επίκτητη καρδιοπάθεια. Για τη στήριξη της ανθρωπιστικής δράσης του Ιδρύματος “Καρδιές για Όλους”, το Golden Hall θα φιλοξενεί ειδικούς κουμπαράδες μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου.

 Live the Nutcracker Experience

Επιπλέον, από τις 24 Νοεμβρίου τα Χριστούγεννα έρχονται στο Golden Hall και φέρνουν μαζί τους ένα από τα αγαπημένα παραμύθια όλων των εποχών: τον Καρυοθραύστη. Φέτος, ο Καρυοθραύστης υποδέχεται τους μικρούς του φίλους στον προαύλιο χώρο του Golden Hall, όπου στήνεται ένα ολόκληρο θεματικό πάρκο.

MOYΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Christmas Live Stage στο Athens Metro Mall

sampanis

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 20:00, τα Χριστούγεννα ξεκινούν στο Athens Metro Mall και σας καλούν σε ένα live από τον Γιώργο Σαμπάνη και τους Goin’ Through. Επιπλέον, ήδη από τις 18.00, ο ραδιοφωνικός σταθμός 92,3 Λάμψη fm θα μεταδίδει ζωντανά το πρόγραμμά του μέσα από τις εγκαταστάσεις του Athens Metro Mall.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Εκδήλωση “Ένας χρόνος από το θάνατο του Fidel Castro”

cubas fidel castro made revolutionary mark on history

Η New Star, η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα και η Κουβανική Κοινότητα στην Ελλάδα, διοργανώνουν την εκδήλωση “Ένας χρόνος από το θάνατο του Comandante en Jefe Fidel Castro Ruz”, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και ώρα 20.00, στο Αλκυονίς New Star Art Cinema. Εκεί θα παρευρίσκονται και θα μιλήσουν οι:  Zelmys Maria Dominquez, Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Κούβας, Fariz Fernandez, Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, o Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Χοσέ Μάρτι”.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα αναλάβουν οι: Χορωδία Παντείου Πανεπιστημίου (Πιάνο: Διαμαντής Αναστασιάδης, Φλάουτο: Βάλια Καρζή, Βιολί: Μαριαλένα Φεδρούτση, Μουσική Διεύθυνση: Γιάννης Βρυζάκης) και οι Marlen Olano, Rosanna Mailan και Odalis Palma, που θα τραγουδήσουν αγαπημένα τραγούδια του κουβανικού λαού.

Τέλος θα πραγματοποιηθεί και προβολή με αποσπάσματα από ιστορικές ομιλίες του Fidel Castro.

ΕΚΘΕΣΗ

“Τα παιδιά των άλλων”: έκθεση της Ιωάννας Φωτάκη

free weekend 2017 24 25 26 noemvriou 4

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την έκθεση ζωγραφικής της Ιωάννας Φωτάκη, με τίτλο “Τα παιδιά των άλλων”, την Παρασκευή από τις 18.00 έως τις 21.00 και το Σάββατο από τις 11.00 έως τις 15.00, στις “Εικαστικές Αναζητήσεις”.

Στα 13 έργα της ενότητας με αυτό τον τίτλο η Ιωάννα Φωτάκη, μέσα από τα παιδικά πρόσωπα, αποτυπώνει το πρόσωπο της υποκρισίας του σύγχρονου πολιτισμού: εμπόριο ανηλίκων, παιδιά θύματα του πολέμου, της φτώχειας, παιδική παράνομη εργασία – γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας. Τα έργα της έκθεσης (όλα λάδι και μολύβια σε πανί, διαστάσεων 40Χ30) θα διατεθούν έναντι €300 έκαστο και τα έσοδα από τις πωλήσεις τους θα παραχωρηθούν από την κα Φωτάκη στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

ΘΕΑΤΡΟ

“Ο συμβολαιογράφος” του Νίκου Βασιλειάδη στον Άλιμο

free weekend 2017 24 25 26 noemvriou 5

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 19.30 παρουσιάζεται στην Θεατρική Σκηνή Αλίμου “Κάρολος Κουν” η παράσταση “Ο συμβολαιογράφος” του Νίκου Βασιλειάδη.

Ένας βαθιά συγκινητικός μονόλογος μιας γυναίκας που ζει σε λάθος χώρο και χρόνο. Η Ερασμία, μια χήρα, μεγαλώνει τη μοναχοκόρη της, κλεισμένη σε ένα περίπτερο, εγκλωβισμένη στα ήθη και τα έθιμα της μικρής επαρχιακής πόλης που ζει, μέχρι τη στιγμή που τη θλιβερή, μονότονη ζωή της, διακόπτει ο έρωτας, το πάθος. Τελικά τι είναι αυτό και πως θα το βιώσει; Μπορεί να ‘ναι αγάπη; Και η κοινωνία μέσα στην οποία ζει μπορεί να το ανεχτεί; Θύτης και θύμα μαζί, επιθυμεί αλλόκοτα το απαγορευμένο. Η Υρώ Μανέ στο ρόλο της Ερασμίας.

Κείμενο: Νίκος Βασιλειάδης 

Θεατρική διασκευή: Εμμανουέλλα Αλεξίου- Γιώργος Καραμίχος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμίχος

EKΔΗΛΩΣΗ

Λογοτεχνικός περίπατος με την Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ

free weekend 2017 24 25 26 noemvriou 7

Το Public, μαζί με την Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στην Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου και ώρα 10.30.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας που συνδέονται με τη ζωή και το έργο της. Στη συνέχεια, στο Public Συντάγματος, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για την ποιητική της διαδρομή μαζί με την ίδια την ποιήτρια, καθώς και με τη φιλόλογο κ. Ελένη Αντωνιάδου.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής εδώ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Music Escapades: Κeep Shelly in Athens

free weekend 2017 24 25 26 noemvriou 8

Τα Music Escapades, η μουσική ενότητα του ΚΠΙΣΝ που παρουσιάζει τις σύγχρονες τάσεις της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής, συνεχίζουν τη διαδρομή τους. Επόμενη στάση, Keep Shelly in Athens, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου και ώρα 21.00 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Οι Keep Shelly in Athens, ο RΠЯ και η Jessica Bell, μέσα από την downtempo ηλεκτρονική μουσική τους με ατμοσφαιρικά στοιχεία και τα χαρακτηριστικά dreamy vocals προσεγγίζουν και εμπνέονται από τους ρυθμούς της καθημερινότητας στις πόλεις, των προσωρινών και γρήγορα εναλλασσόμενων συναισθημάτων και το αναπόφευκτο του χρόνου που περνάει.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Ξενάγηση στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη

2cd52091756750cb4d466107b44105e7 XL

Με αφορμή την επέτειο των 75 χρόνων από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, που έχει οριστεί ως Ημέρα Μνήμης και Τιμής για τους Αγώνες της Εθνικής Αντίστασης, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου και ώρα 18.00, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη. Θα ακολουθήσει ιστορική αφήγηση για την ναζιστική κατοχή και θα προβληθεί ντοκιμαντέρ με τίτλο “Η οργανωμένη τρομοκρατία των κατακτητών”.

LIVE ΜΟΥΣΙΚΗ

Monsieur Minimal και Erotica στο Public Κολωνακίου

336087

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 12.00, ο Monsieur Minimal θα βρίσκεται στο ισόγειο του καταστήματος Public στο Κολωνάκι για να υπογράψει το νέο και 5ο στην σειρά άλμπουμ του με τίτλο “Erotica” και με στίχο ελληνικό, που κυκλοφορεί από την Mo.Mi Records σε διανομή Feelgood Records. Κυκλοφορεί σε βινύλιο και σε cd και σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα.

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

Open Walk Athens από τους atenistas: Αθέατη Αθήνα ΙΙ

336902

Αυτή την Κυριακή η αθέατη Αθήνα σε περιμένεις να την ανακαλύψεις από τα μέσα! Το atenistas OpenWalkAthens (OWA) είναι ένας ανοιχτός περίπατος που καλεί τους Αθηναίους να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της πόλης και των ανθρώπων της. Αυτός θα είναι ο 10ος κατά σειρά ανοιχτός περίπατος με θέμα την “Αθέατη Αθήνα”, δηλαδή σημεία του κέντρου τα οποία προσπερνούμε καθημερινά και δεν φανταζόμαστε τι χώρους, ατμόσφαιρες, ιστορίες, που μπορεί να κρύβουν στο εσωτερικό τους, απ’ τα υπόγεια ως τις ταράτσες τους.

Παίρνεις το χάρτη από το σημείο εκκίνησης και περιηγείσαι ελεύθερα με την παρέα σου στα επιλεγμένα σημεία που θα είναι ανοιχτά ειδικά για τον περίπατο, μιλάς με τους κατά τόπους υπεύθυνους, ξεναγείσαι, μαθαίνεις την ιστορία τους.

Σημείο εκκίνησης: Κοραή (Μετρό Πανεπιστήμιο)

Διάθεσή χαρτών: 11.00 – 15.00

Τα σημεία του χάρτη: Μεσοπολεμικό Κτίριο (Καΐρη 2), Λύκειο των Ελληνίδων (Δημοκρίτου 14), Ινστιτούτο της Δανίας (Χαιρεφώντος 14), Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (Τριπόδων 28), NEON City Project 2017 (Καπλανών 11), Κτίριο πρώην χαρτεμπορίας (Χρυσοσπηλιωτίσσης 3), (Κτίριο TΜΕΔΕ, Π. Π. Γερμανού 3-5), Διατηρητέο κτίριο (πρώην ξενοδοχείο Park – Βασιλικής 1), Χονδρικό εμπόριο ενδυμάτων Μπαχούρου-Ξίξης, (Καρόρη 15 & Βορέου 4), Παλαιό Κακουργιοδικείο – Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκοπής (Αγίας Ελεούσης 4), Ι. Ναός Αγίας Ειρήνης (το Ρηνάκι της Πλάκας – Ναυάρχου Νικοδήμου 28), New York College (Αμαλίας 38), Eντευκτήριο & Περίβολος αγαλμάτων Βουλής (Βουλή των Ελλήνων), πρώην Οικία Ράλλη (Πανεπιστημίου 33-35), Κτίριο ΕΒΕΑ (πρώην Athenaeum – Αμερικής 8), Ι. Ναός Αγίου Δημητρίου (“Παρακκλήσι” – Επιμενίδου 5).

Για περισσότερες δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη, μπείτε εδώ.  

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b