MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Μια πόλη μα ποια πόλη ΙΙ του Γιώργου Κωνσταντινίδη στον Πολυχώρο Αθηναΐς

Στην Παιδική Σκηνή του Πολυχώρου Πολιτισμού Αθηναΐς παρουσιάζεται η διαδραστική παράσταση «Μια πόλη μα ποια πόλη ΙΙ», από την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 και κάθε Κυριακή στις 11:00.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Από τη σκηνοθέτιδα – εκπαιδευτικό, Eλισάβετ Θεοδώρου (ΜΑ Theater Paris VIII) και τον συγγραφέα των best-seller παιδικών βιβλίων: “Το Μπλοκάκι ενός UFO”, “Κάποτε στη Μελωδιούπολή”, “Η Σιρεφά και οι χαμένες νότες”, Γιώργο Κωνσταντινίδη, η παράσταση «Μια πόλη μα ποια πόλη ΙΙ» έρχεται μετά τη Γαλλία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Aυτήν τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2017 – 2018 στην Παιδική Σκηνή του Πολυχώρου Πολιτισμού «Αθηναΐς», οι 7 καλές τέχνες: η μουσική, η ζωγραφική, η γλυπτική, ο κινηματογράφος, η ποίηση κι χορός, μονομαχούν με κέφι, χρώμα, θέατρο κι αγάπη ενάντια στον πόλεμο, στην αλαζονεία και στο καταστροφικό “Εγώ”. Άραγε ποιος θα νικήσει; Στη καρδιά μας τι θα κυριαρχήσει;

Ένας μύθος ξεκινά για τον στρατάρχη «H ατσάλινη καρδιά», έναν κατακτητή μεγάλο και τρανό, που φτάνει σε μια πόλη όπου όλοι ασχολούνται με τις 7 τέχνες. Χάνοντας μυστηριωδώς τον στρατό του, συναντά ένα κοριτσάκι που παίζει ατάραχο μουσική. Καθώς πάει να σηκώσει σπαθί, το κοριτσάκι τον κοιτά και γλυκά του τραγουδά «έτσι ατσάλινη που είναι η ψυχή, έτσι ατσάλινος ας γίνεις κι εσύ». Τότε ευθύς μεταμορφώνεται σε άγαλμα! 10 χρόνια μετά, το άγαλμα ξυπνά, ο χρόνος πίσω γυρνά κι ανακαλύπτει … τι έγινε εκείνη την εποχή. Πώς χάθηκε άραγε ο στρατός του; Τι το ιδιαίτερο είχε η πόλη ετούτη; Πού κρύβεται το μυστικό κλειδί; Άραγε η τέχνη μπορεί να λιώσει μια ατσάλινη καρδιά; Μπορεί να την κάνει να χτυπά δυνατά; Να γελά; Να τραγουδά; Ν΄αγαπά; Ελάτε να γνωρίσετε τις 7 καλές τέχνες και ν΄ανακαλύψετε την δύναμη τους!

 Αυστηρώς κατάλληλη από 3 χρόνων και άνω.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Ελισάβετ Θεοδώρου

Σκηνικά: Μαρία Μεθυμάκη
Κοστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά
Μουσική: Γιώργος Κωσταντινίδης
Χορογραφία: Ειρήνη Μεσσήνη

Παίζουν: Βασίλης Ασημάκης, Βασιλική Ζαντρίμα, Κριστέλα Ζοτάι, Ειρήνη Μεσσήνη, Γλυκερία Παπαδοπούλου

Διάρκεια: 70΄(με διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 10€, 8€, 6€ για τα σχολεία τις καθημερινές (κατόπιν συνεννόησης)
Διάρκεια Παραστάσεων: από 5/11
Σενάριο: Γιώργος Κωσταντινίδης, Αλεξάνδρα Τσιλιμπάρη
Πληροφορίες: Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-3480080 // Ώρες ταμείου: 10.00-13.00 & 17.00-22.00
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:00 // Καθημερινές για σχολεία
Βοηθός Σκηνοθετη: Kασσάνδρα Μπαφαλούκου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b