MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
22
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων “συναντά” τον Ζαν Κοκτώ για φιλανθρωπικό σκοπό

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η μουσικό-θεατρική παράσταση «Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων συναντά τον Ζαν Κοκτώ» – με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ – παρουσιάζεται από τις 3 Νοεμβρίου 2017 σε διάφορους χώρους με έναν κοινό φιλανθρωπικό σκοπό.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο Ζαν Κοκτώ υπήρξε ένας από τους πιο πολυσχιδείς καλλιτέχνες του μεσοπολέμου. Υπήρξε ενεργό μέλος της γαλλικής πρωτοπορίας, επιδόθηκε στην ανάπλαση και υπερρεαλιστική ερμηνεία των ελληνικών μύθων, θήτευσε στο ψυχολογικό θέατρο και ασπάστηκε το νεορομαντισμό. Επηρεασμένος από το σουρεαλιστικό κίνημα και τους πρωτοπόρους της αφηρημένης τέχνης στη ζωγραφική και τη γλυπτική, ο Ζαν Κοκτώ οραματίστηκε να εντάξει τις τάσεις αυτές της εποχής του και στο θέατρο.

Τα μονόπρακτα του Ζαν Κοκτώ δίνουν την διάσταση της ανατρεπτικής προσωπικότητας του, τις αγωνιώδεις αναζητήσεις του, τον οίστρο του, την γόνιμη φαντασία του, το λεπτό του χιούμορ του, την ταχύτητα του ύφους, τη αριστοτεχνική καλλιγραφία του πορτρέτου, την παιδική αφέλεια και την τρυφερή αγαλλίαση που διέκρινε τον ψυχισμό του. Για τον Ζαν Κοκτώ «η ζωή ήταν μια οριζόντια πτώση».

Zan Kokto piaf xamogelo tou paidiou 4

Στην παράσταση «Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων συναντά τον Ζαν Κοκτώ» θα παρουσιαστούν τα μονόπρακτα: Στο Πανηγύρι, Η Ψεύτρα και Ανθρώπινη Φωνή.

Μέσα από την ιδιαίτερη δραματουργική προσαρμογή και σκηνοθετική ματιά του Σπύρου Οικονομάκου και τις εξαιρετικές ερμηνείες της Ναταλίας Μαργωμένου και της Μαρίας Χανιωτάκη τα μονόπρακτα του Κοκτώ αναπροσαρμόζονται, αποκτούν σάρκα και οστά, προτρέποντας μας να ανακαλύψουμε τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τους μονολόγους, να αναθεωρήσουμε, να γελάσουμε, να αφουγκραστούμε την αγάπη, τον έρωτα, την ίδια την ζωή.

Ως επισφράγισμα έρχεται ο αριστουργηματικός λυρισμός της μουσικής του Λουδοβίκου Των Ανωγείων και της υπέροχης φωνής του που ντύνει αρμονικά συναισθήματα και εικόνες, δημιουργώντας ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα προσαρμοσμένο στο σήμερα. «Όλες οι τέχνες είναι ένα φιλοδώρημα του Θεού για την ολοκλήρωση του έργου Άνθρωπος, λέει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων. «Το τραγούδι έρχεται να στηρίξει την πλευρά της αδυναμίας. Τραγουδάμε την απουσία, την έλλειψη, την προσδοκία.»

Οι παραστάσεις έχουν την υποστήριξη της ΚΕΔΕ και είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τα έσοδα στο σύνολό τους θα διατεθούν στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η τιμή εισόδου θα ξεκινά απο 7€ (Αντί εισιτηρίου θα δίνεται απόδειξη δωρεάς του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»).

 Zan Kokto piaf xamogelo tou paidiou 2

Ημερομηνίες και χώροι διεξαγωγής παραστάσεων:

· 3 Νοεμβρίου 2017 Δήμος Αμαρουσίου, Χώρος : Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού (ΤΟΛ), Λεωφ. Κηφισίας 207, Μαρούσι. Ώρα:20:30

· 10 Νοεμβρίου 2017 Δήμος Ναυπλίου Χώρος: Βουλευτικό (Παλιά Βουλή), Σταϊκοπούλου, Ναύπλιο. Ώρα:20:30

· 17 Νοεμβρίου 2017 Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”, Λεωφόρος Κύπρου 68, Αργυρούπολη. Ώρα:20:30

· 25 Νοεμβρίου 2017 Δήμος Ηρακλείου Κρήτης

Zan Kokto piaf xamogelo tou paidiou 3

Συντελεστές

Δραματουργική προσαρμογή / σκηνοθεσία: Σπύρος Οικονομάκος

Μουσική σύνθεση – Τραγούδι: Λουδοβίκος των Ανωγείων

Ηθοποιοί: Ναταλία Μαργωμένου – Μαρία Χανιωτάκη

Τραγούδι: Τερέζα Κοζιτόρη

Κιθάρα: Αντώνης Μυτακίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Κάτια Χρυσάφη Σκηνικά : Νίκος Κοίλος

Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Χρυσάφης Digital Marketing : Θωμάς Καραγκούνης 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Aπό τη «Μήδεια» του Κερουμπίνι έως τους Kneecap: 10 λόγοι να βγεις από το σπίτι αυτό το Σ/Κ
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 δωρεάν εκδηλώσεις για τις 20-21 Ιουνίου
Εκδηλώσεις
Το SNF Nostos επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ: Τι φέρνει η φετινή, επετειακή διοργάνωση
Εκδηλώσεις
Από τη μουσική σύμπραξη Πλάτωνος και Φαραντούρη έως τη νοσταλγική Ελλάδα του Αλέκου Σακελλάριου – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Από το Ηρώδειο μέχρι το Παγκράτι: Η Αθήνα γιορτάζει (δωρεάν) την Ημέρα της Μουσικής
Εκδηλώσεις
Το Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου «ανοίγει» τα μεσάνυχτα με δύο ξεχωριστές παραστάσεις
Εκδηλώσεις
1ο Φεστιβάλ Ολυμπίων: Έναρξη την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με τη Big Band και δωρεάν είσοδο
Εκδηλώσεις
Η Γιορτή Μουσικής επιστρέφει στην πλατεία Βαρνάβα
Cine News
Πρόγονοι: Το ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή στην Πειραιώς 260
Εκδηλώσεις
Από τον βιομηχανικό ήχο των Einstürzende Neubauten έως το φλεγόμενο Μπρούκλιν του Spike Lee – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ρεματιάς 2026: Θέατρο, συναυλίες και αφιερώματα σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα
Εκδηλώσεις
Από την Αμερική του Μάνου Χατζιδάκι έως τη φιλανθρωπική συναυλία του Μανώλη Μητσιά – Όσα θα κάνουμε σήμερα