MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

H Τέχνη κατακλύζει το The Mall Athens

Ο πλουραλισμός των εικαστικών συμβάντων είναι η κύρια αίσθηση που αποτυπώνεται σε όσους επισκέπτονται αυτές τις μέρες το The Mall Athens καθώς εκεί φιλοξενείται έως τις 22 Οκτωβρίου η πρώτη «Art Take Over».

author-image Νίκος Ρουμπής

Μέσα από μια σειρά ποικίλων καλλιτεχνικών προτάσεων και δραστηριοτήτων, που εκτείνονται στους 4 ορόφους του κτιρίου, σε συνεργασία με σημαντικά Ιδρύματα, Μουσεία και περισσότερους από 100 δημιουργούς, οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε εικαστικές εκθέσεις αλλά και να συμμετάσχουν σε βιωματικές δραστηριότητες που διεξάγονται καθημερινά από τα ποικίλα εικαστικά εργαστήρια.

the mall art take over 5

Η επιμελήτρια και ψυχή της έκθεσης Ίρις Κρητικού αναφέρει για το πλαίσιο και τη στόχους αυτής της διοργάνωσης: «η εξαιρετική ιδέα του The Mall Athens, είναι ένα τεράστιο δώρο για το κοινό του καθώς η πρόταση απαιτούσε τόλμη, όραμα και αρκετά χρήματα. Εργάστηκα εξαντλητικά και σχεδίασα κάτι μεγαλύτερο από το αρχικό όραμα. Στόχος ήταν η τέχνη και εκπαίδευση στην τέχνη για όλους, για όλα τα γούστα, για όλους τους βαθμούς σχέσης και εξοικείωσης με την τέχνη, για όλες τις ηλικίες, με διάθεση εξωστρεφή και σε οργανική συνομιλία με τη δομή του χώρου. Μέσα σε ένα εξαιρετικά φιλικό για τον χρήστη και ανταποδοτικό για τον επισκέπτη πλαίσιο, το βλέμμα να μπορεί να ταξιδέψει και να απολαύσει, ο καθένας να έχει την ευκαιρία να καλλιεργήσει τις γνώσεις του και να κατανοήσει ότι και ο ίδιος μπορεί να γίνει δημιουργός. Προσδοκία ήταν η τέχνη να λειτουργήσει ως εμψυχωτική παρηγορία σε δύσκολες και άνυδρες εποχές, που όπως αποδεικνύεται και από την ανταπόκριση του κόσμου επετεύχθη, δημιουργώντας τη βεβαιότητα για την επανάληψη της διοργάνωσης».

the mall art take over 8

Παρόμοιο ενθουσιασμό διακρίνουμε και στα λόγια της Τζένης Τόλου, συμμετέχουσας καλλιτέχνιδας, «τις φωτογραφίες μας τις βλέπει καθημερινά πολύς κόσμος και εγώ προσωπικά γνώρισα υπέροχους εικαστικούς καλλιτέχνες. Πολύ γρήγορα αισθανθήκαμε σαν οικογένεια, η ομάδα είναι τόσο δεμένη που επιδιώκουμε να πηγαίνουμε στο Μall για να βρισκόμαστε και ήδη ανυπομονούμε για την επόμενη συμμετοχή μας». 

the mall art take over 9

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι ιστορικές αλλά και οι πιο σύγχρονες εκθέσεις έχουν σχεδιαστεί και οργανωθεί στον χώρο με βάση τη δομή και το περιεχόμενο κάθε επιπέδου του εμπορικού κέντρου.

the mall art take over 2

 Εργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου

Ανάμεσα στα άλλα οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν πρωτότυπα έργα του Γιώργου Ζογγολόπουλου και άλλων αξιόλογων καλλιτεχνών, συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, εκθέματα από τα αρχεία της Finos Film και του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, πρωτότυπα γλυπτά, ενδύματα, design κατασκευές, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και διαγωνισμός φωτογραφίας σε συνεργασία με τη διαδικτυακή ομάδα “Κάθε Σάββατο στην Αθήνα”, με θεματική γύρω από την πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί η ομαδική έκθεση ζωγραφικής «ΑΓΟΡΑ» στον διάδρομο του 1ου επιπέδου, όπου τα έργα των συμμετεχόντων πωλούνται για τις ανάγκες των θεραπευτικών προγραμμάτων της ΕΛΕΠΑΠ. 

olga goulandri

 Έργο της Όλγας Γουλανδρή

Ένα ακόμα happening αποτελεί η συμμετοχή των φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών που έχουν μετατρέψει μέρος του πρώτου ορόφου σε υπαίθριο εργαστήριο ζωγραφικής δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να παρακολουθήσει την πορεία των έργων από την έμπνευσή τους ως την ολοκλήρωση.

the mall art take over 4

Κατά τη διάρκεια της δράσης, θα πραγματοποιούνται επίσης καθημερινά με δωρεάν συμμετοχή εργαστήρια για ενήλικες. (Δευτέρα-Παρασκευή 16.00-20.00 και Σάββατο11.00-15.00 & 16.00-20.00).

Προσκεκλημένοι υπεύθυνοι εργαστηρίων οι συμμετέχοντες στις εκθέσεις εικαστικοί: Ειρήνη Βογιατζή, Μάριος Βουτσινάς, Μαρία Διακοδημητρίου, Βούλα Καραμπατζάκη, Άννα-Μαρία Μαζαράκη, Νίκος Μαρίνης, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Αθηνά Χατζή.

Η δράση θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 21/10 στις 16.00 με τελετή βράβευσης για το Α΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ, για τους συμμετέχοντες στις «Μικρές Νεκρές Φύσεις της Αθήνας» και για τους συμμετέχοντες στην έκθεση «Shopping Bag».

the mall art take over 11

 Έργο της Τζένης Τόλου

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b