MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

…κι εμείς καλύτερα! από την ομάδα Ντουθ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μια νέα μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «…κι εμείς καλύτερα!» ανεβαίνει από τον Οκτώβριο στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε πρωτότυπο κείμενο της ομάδας Ντουθ.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Το έργο είναι ειδική παραγγελία της Βιβλιοθήκης κι έχει στόχο, μέσα από ένα κεφάτο και συγχρόνως ποιοτικό θέαμα και με όχημα ένα άλυτο μυστήριο που τα παιδιά καλούνται να λύσουν, να μεταφέρει το μήνυμα ότι η κριτική σκέψη και η έρευνα μπορούν να ανοίξουν τους ορίζοντες και να διευρύνουν τις δυνατότητές μας.

Το έργο μάς μιλάει για την αναζήτηση του νέου και του διαφορετικού, την καθημερινή εξέλιξη, τη διαφορετικότητα αλλά και την επικοινωνία και την ανταλλαγή απόψεων που συμπληρώνουν τις γνώσεις μας και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας. Μας δείχνει επίσης ότι το βιβλίο μπορεί να γίνει σύντροφος και σύμμαχός μας στο πιο συναρπαστικό ταξίδι: την ίδια τη ζωή.

Η σκηνοθεσία της Βάσιας Ατταριάν και της Μυρτώς Μακρίδη είναι γεμάτη φαντασία. Η πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Τάσαινα παρουσιάζεται με πιάνο, κιθάρα, μπάσο, γιουκαλίλι, φυσαρμόνικα και διάφορα μικρά κρουστά επί σκηνής από τον μουσικό Δημήτρη Αποστολακίδη, που συμμετέχει ενεργά στην παράσταση. Οι ταλαντούχοι ηθοποιοί Γωγώ Παπαϊωάννου και Γιάννης Λατουσάκης εντυπωσιάζουν με γοητευτικές χορογραφίες και ζωντανά τραγούδια, σε μια παράσταση με κέφι και αστεία απρόοπτα.

ki emeis kalutera 2017 oktwvrios megaro 2

Η ιστορία

Κάπου μακριά, πέρα απ’ τα βουνά, βρίσκεται η καλύτερη πολιτεία του κόσμου! Οι κάτοικοί της ζουν απομονωμένοι, αλλά απόλυτα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι κρατάνε κάθε μέρα σχολαστικά τις συνήθειές τους! Ο νεαρός Τζιμ όμως που γεννήθηκε σε αυτήν την πόλη δεν θέλει να κάνει τα ίδια κάθε μέρα. Θέλει να γίνει εξερευνητής και να γνωρίσει νέα πράγματα! Οι ενήλικες δεν τον παίρνουν στα σοβαρά, αλλά ούτε και η συμμαθήτριά του, η μικρή Λίνα. Ένας παράξενος ταξιδιώτης θα «αναποδογυρίσει» τις συνήθειες των κατοίκων… και όλα θα αλλάξουν όταν η βιβλιοθηκάριος θα του εκμυστηρευτεί ένα μεγάλο μυστικό: σχεδόν 100 χρόνια πριν χάθηκε από τη βιβλιοθήκη ένα σπουδαίο βιβλίο με Όλες τις Γνώσεις του Κόσμου! Το βιβλίο ίσως ξαναβρεθεί αν κάποιος θαρραλέος μπορέσει να λύσει έναν παράξενο γρίφο και προλάβει να το κάνει πριν συμπληρωθούν τα 100 χρόνια. Ο Τζιμ αποφασίζει να λύσει τον γρίφο και η Λίνα πείθεται να τον βοηθήσει. Τι θα συμβεί όμως όταν οι κάτοικοι και ο πρόεδρος μάθουν κι αυτοί για το βιβλίο; Ποιος θα το βρει πρώτος;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Βάσια Ατταριάν - Μυρτώ Μακρίδη

Σκηνικά: Αλεξία Χρυσοχοΐδου
Κοστούμια: Αλεξία Χρυσοχοΐδου
Μουσική: Δημήτρης Τάσαινας
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Χορογραφία: Έλενα Γεροδήμου

Παίζουν: Γιάννης Λατουσάκης, Γωγώ Παπαϊωάννου / Μουσικός επί σκηνής: Δημήτρης Αποστολακίδης

Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: €8 (παιδικό), €10
Διάρκεια Παραστάσεων: από 15/10
Σενάριο: Ομάδα ΝΤΟΥΘ
Πληροφορίες: Για παιδιά 3-9 ετών // προπώληση: Ticketservices, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Δε-Πα, 9:00 – 17:00, Σα 10:00 – 14:00, Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής, Δε-Πα & Κυ, 10:00 – 16:00, Ηλεκτρονικές αγορές: www.ticketservices.gr, Τηλεφωνικές αγορές 210-7234567, Πληροφορίες την ημέρα των προγραμμάτων στο 210-7282554 // Ομαδικές κρατήσεις για επισκέψεις σχολείων τις καθημερινές, πληροφορίες στα 210-8665144 ή 210-8674657 (εισιτήριο 5€)
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:30
Φωτογραφίες: Ευτυχία Βλάχου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b