MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend: 10 πρωτότυπες ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Το Σαββατοκύριακο 6 – 8/10 επιλέγουμε εκαιδευτικά προγράμματα, θέατρο, ταινία και άλλα!

 
 

Disney in concert: Tα τραγούδια και οι ταινίες της Disney που αγαπήσαμε

family weekend 6 7 8 oktwvriou 2017

Tο μαγικό soundtrack των ταινιών της Disney ζωντανεύει στη σκηνή του Tae Kwon Do σ’ ένα φαντασμαγορικό θέαμα, που παντρεύει τις πιο αγαπημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων με τη συμφωνική μουσική. μελωδίες και τραγούδια που λατρεύτηκαν από μικρούς και μεγάλους ερμηνεύονται ζωντανά στα Ελληνικά από τέσσερις καταξιωμένους τραγουδιστές και ηθοποιούς της χώρας μας, με παράλληλη προβολή σκηνών από τις κλασικές ταινίες της Disney σε μια τεράστια οθόνη. Η υπέροχη μουσική παρουσιάζεται ζωντανά από την 70μελή Συμφωνική Ορχήστρα του Μίσκολτς –μια από τις κορυφαίες ουγγρικές ορχήστρες – σε μια γιορτή μουσικής και κινηματογράφου. Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ.

Τιμές; Α ζώνη: 35€, Β ζώνη: 30€, Γ ζώνη: 25€, Δ ζώνη: 20€, Ε ζώνη 15€ (περιορισμένα διακεκριμένα εισιιτήρια 45€)
Πότε; Παρασκευή 6/10 στις 20.00, Σάββατο 7/10 στις 16.00 & στις 20.00, Κυριακή 8/10 στις 12.30 & στις 17.30
Πού; Γήπεδο Tae Kwon Do, Παλαιό Φάληρο

 
 
 

Κυριακή στην Τεχνόπολη με εκδηλώσεις

family weekend 6 7 8 oktwvriou 2017 2
 
 

Εκπαιδευτικά και επιστημονικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πολλές ακόμα δημιουργικές δραστηριότητες συνθέτουν την αγαπημένη κυριακάτικη συνήθεια μικρών και μεγάλων. 

 
 

Αναλυτικό πρόγραμμα:

• Ένα παιχνίδι για μια καλύτερη ζωή, τουρνουά ποδοσφαίρου από το Περιοδικό Δρόμου “σχεδία”
Χώρος διεξαγωγής: Κεντρική Αυλή
Ώρα έναρξης: 11.00

Η Τεχνόπολη θα μετατραπεί σε ένα φιλόξενο γήπεδο ποδοσφαίρου. Ομάδες όλων των ηλικιών και όλων των ταλέντων, αγόρια και κορίτσια, θα συναντηθούμε από νωρίς στη σέντρα για να μετρήσουμε τις ποδοσφαιρικές μας δυνάμεις, σε ένα τουρνουά που, αν μη τι άλλο, υπόσχεται πολύ παιχνίδι και χαρά. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά και γονείς από 4 έως 100 ετών. Κάθε αγώνας έχει διάρκεια 14 λεπτά. Απαραίτητη αθλητική ενδυμασία.

• Capoeira για παιδιά, εργαστήριο capoeira για όλη την οικογένεια από την ομάδα Abada-Capoeira
Χώρος διεξαγωγής: Νέοι Φούρνοι
Ώρα έναρξης: 11.00

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών και τους γονείς τους και διαρκεί περίπου 75’. Απαραίτητη αθλητική ενδυμασία.

• Πολύχρωμα αποτυπώματα, εικαστικό σωματικό εργαστήριο από το Βιομηχανικό Μουσείου Φωταερίου
Χώρος διεξαγωγής: Παιδική Χαρά
Ώρα έναρξης: 12.00

Τι σχέση έχει ο χορός με τη ζωγραφική; Τι σχήμα μπορεί έχει το σώμα μας και τί αποτύπωμα αφήνουμε όταν χορεύουμε; Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 8 ετών και διαρκεί περίπου 70’.

• Family Yoga, εργαστήριο yoga για όλη την οικογένεια από την ομάδα Artfygio
Χώρος διεξαγωγής: Δεξαμενές Καθαρισμού
Ώρα έναρξης: 12.00

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 6 ετών και διαρκεί περίπου 60’. Απαραίτητη αθλητική ενδυμασία.

* Η είσοδος στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και στο Παρατηρητήριο είναι ελεύθερη μέχρι τις 14.00.

Τιμές; είσοδος ελεύθερη (απαραίτητη κράτηση στο 213 0109300)
Πότε; Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στις 11:00 – 14:00
Πού; Τεχνόπολη

“Οι Κηπουροί του Πάρκου” στο ΚΠΙΣΝ

family weekend 6 7 8 oktwvriou 2017 3

Τον Οκτώβριο τα πρωτοβρόχια δροσίζουν τα φυτά του Πάρκου και εκείνα “ζωντανεύουν” και δίνουν νέα βλάστηση. Οι κηπουροί του Πάρκου αναλαμβάνουν δράση, αναζητούν καρπούς της εποχής, συλλέγουν τα τελευταία λαχανικά του καλοκαιριού, φυτεύουν λάχανο, κουνουπίδι, καρότα, κρεμμύδι και μαρούλι, σκαλίζουν και φροντίζουν τον Λαχανόκηπο. Ένα συναρπαστικό ταξίδι εξερεύνησης και ανακάλυψης με οδηγό το παιχνίδι, ξεκινά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Απευθύνεται σε παιδιά 5 έως 9 ετών και θα γίνονται δεκτές έως 20 συμμετοχές.

Τιμές; ελεύθερη είσοδος
Πότε; Κυριακή 8 Oκτωβρίου 2017, 10:30 – 12:00
Πού; ΚΠΙΣΝ

“Το δικό μου puzzle” στο Public Athens Metro Mall

family weekend 6 7 8 oktwvriou 2017 4

Πρόκειται για ένα δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 4+. Τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους μοναδικά puzzles πάνω σε χοντρό χαρτόνι, ζωγραφίζουν σχέδια τις επιλογής τους, στη συνέχεια το κόβουν σε κομμάτια και καλούνται να επανασυνθέσουν τη ζωγραφιά τους ή και των υπόλοιπων παιδιών. Στο τέλος του προγράμματος κάθε παιδί παίρνει μαζί του το puzzle του.

Τιμές; είσοδος ελεύθερη
Πότε; Σάββατο 7 Οκτωβρίου, 12.00
Πού; Public (Athens Metro Mall)

“Ο βασιλιάς Μίδας” στο θέατρο Olvio

family weekend 6 7 8 oktwvriou 2017 5

Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη στα ομώνυμα παραμύθια “Ο Βασιλιάς Μίδας και το χρυσό άγγιγμα” και “Ο Μίδας και τα γαϊδουρινά αυτιά” που περιλαμβάνονταν στο ανθολόγιο λογοτεχνικών κειμένων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι μια διαδραστική παράσταση με τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά κατά τη διάρκεια του έργου, προσφέροντας το δικό τους λιθαράκι στην εξέλιξή της. Ένας συνδυασμός των δύο παραμυθιών που δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να προβληματιστούν, να γελάσουν, να συγκινηθούν και πάνω απ’ όλα να επιλέξουν τα ίδια, το τέλος της ιστορίας. Παίζουν οι: Ιωσηφίδου Κίρκη, Τζίκα Ιωάννα, Τσιομίδης Κωνσταντίνος.

Τιμές; Κανονικό 8€, Μειωμένο 6€, Προπώληση 7€ (www.viva.gr)
Πότε; Σάββατο 7 Οκτωβρίου, 16.00
Πού; Θέατρο Olvio

 

Μόμο του Μίχαελ Εντε στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

family weekend 6 7 8 oktwvriou 2017 6

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Μόμο» του Μίχαελ Εντε, μεταφέρεται για πρώτη φορά από τις 8 Οκτωβρίου 2017 στην στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Η ιστορία ξεκινά στα ερείπια ενός παλιού θεάτρου έξω από μια μεγάλη πόλη. Εκεί κατοικεί ένα μικρό, παράξενο κορίτσι, η Μόμο, που έχει ένα καταπληκτικό χάρισμα: είναι υπέροχη ακροάτρια. Όταν οι Γκρίζοι Κύριοι εισβάλλουν στη ζωή των κατοίκων της μεγάλης πόλης οι άνθρωποι αλλάζουν σαν να έχουν μια απροσδιόριστη αρρώστια… Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ.

Τιμές; 10€, 7€ (παιδικό), κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ 5€
Πότε;Σάββατο στις 16:00 και Κυριακή στις 11:00
Που; Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Park your Cinema Kids – Ζουζούνια | A Bug’s Life (1998)

family weekend 6 7 8 oktwvriou 2017 7

Τα Ζουζούνια (A Bug’s Life) είναι αμερικανική ταινία κινουμένων σχεδίων παραγωγής 1998 σε σκηνοθεσία Τζον Λάσιτερ. Η ταινία βασίζεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της στο μύθο του Αισώπου “Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας”, με τη διαφορά ότι τα τζιτζίκια έχουν αντικατασταθεί από ακρίδες. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί με ελληνική μεταγλώτιση.

Τιμές; δωρεάν είσοδος
Πότε; Σάββατο 7 Οκτωβρίου, 20.00
Που; ΚΠΙΣΝ

“Τα Ζώα ζητούν το δίκιο τους”: Εκπαιδευτικά Προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο

family weekend 6 7 8 oktwvriou 2017 8

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα όμορφο νησί που το ονόμαζαν “Μπαλισιγκούν” και βρισκόταν στη μέση μιας καταπράσινης θάλασσας. Στο νησί ζούσαν μόνο ζώα και όλα ήταν ευτυχισμένα. Εκεί δεν είχε πατήσει ποτέ ο άνθρωπος το πόδι του, ώσπου μια μέρα μια τρομερή θύελλα έφερε στην ακτή του ένα καράβι φορτωμένο ανθρώπους. Πόσο τυχεροί ήταν οι άνθρωποι, είχαν σωθεί! Ήταν όμως τυχερά και τα ζώα που συνάντησαν τους ανθρώπους; Μπόρεσαν να ζήσουν όλοι αρμονικά; Τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού (από 5 έως 12 ετών).

Τιμές; Κόστος συμμετοχής: 8,5€
Πότε; Κυριακή 8 Οκτωβρίου, 10.30 & 12.30
Που; Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

“Μικροί επιστήμονες εν δράσει” στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Αστεροσκοπείου Αθηνών

family weekend 6 7 8 oktwvriou 2017 9

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, 10:30-12:30, τα παιδιά μεταμορφώνονται σε μικρούς επιστήμονες εν δράσει. Μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης οι μικροί μαθητές εξοικειώνονται με την Αστροφυσική και την Αστρονομία. Πειράματα, κατασκευές, ομιλίες, διαδραστικά παιχνίδια περιμένουν τους μικρούς μας φίλους. Η θεματολογία είναι διαφορετική κάθε Σάββατο και ακολουθεί έναν κύκλο 4 εβδομάδων.

Τιμές; Πληροφορίες – Κράτηση θέσεων: 2103490112 – 2103490055
Πότε; Σάββατο 7 Οκτωβρίου, 10:30 – 12:30
Που; Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Αστεροσκοπείου Αθηνών

Ο Ανύπαρκτος Ιππότης από την ομάδα ΝΤΟΥΘ στο Skrow Theater

family weekend 6 7 8 oktwvriou 2017 10

Το Skrow Theater παρουσιάζει την παιδική παράσταση “Ο Ανύπαρκτος Ιππότης” από την ομάδα ΝΤΟΥΘ, κάθε Κυριακή από την 1η Οκτωβρίου 2017. Πρόκειται για ένα μεσαιωνικό παραμύθι. Μία ιπποτική κωμωδία για παιδιά. Η ομάδα Ντουθ ζωντανεύει την ιστορία του ανύπαρκτου ιππότη, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ίταλο Καλβίνο. Μία ιστορία με μαγικά πλάσματα, ιππότες, βασιλιάδες, ξύλινα άλογα, σπαθιά, σημαίες και παιδικά παιχνίδια που μιλάει για την ταυτότητα, τον ιπποτισμό και τη δύναμη της θέλησης. Ένας βασιλιάς, ένας ανύπαρκτος ιππότης, ένας αστείος ιπποκόμος, ένα κορίτσι με γαλάζια πανοπλία, ένας θαρραλέος νέος στρατιώτης και ένας μουσικός ζωντανά επί σκηνής είναι οι πρωταγωνιστές της πιο ξέφρενης ιπποτικής περιπέτειας.

Τιμές; 10€ γενική είσοδος, 8€ μειωμένο
Πότε; Κυριακή 8 Οκτωβρίου, 12.00
Που; Skrow Theater, Αρχελάου 5, Παγκράτι 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b