MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ψέμα στο ψέμα: επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος (αποκλειστικές φωτογραφίες)

Μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες των τελευταίων ετών, το «Ψέμα στο Ψέμα» του Άντονυ Νίλσον, επανέρχεται μετά από δέκα χρόνια στον ίδιο «τόπο εγκλήματος», στο θέατρο Μουσούρη.

Monopoli Team

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στο Λονδίνο, το 2002. Το ανέβασμά της στην Αθήνα ήταν εντυπωσιακό: Περισσότερες από 580 παραστάσεις και 250.000 θεατές, απόλαυσαν την καταιγιστική κωμωδία που επιστρέφει στο θέατρο Μουσούρη από τις 12 Οκτωβρίου σε σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλιππίδη

psema sto psema 2

Ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Παύλος Χαϊκάλης συναντώνται και πάλι στη σκηνή για να ερμηνεύσουν το πιο κωμικό αστυνομικό δίδυμο όλων των εποχών. 

 psema sto psema 3

Η ιστορία έχει ως εξής: Δύο αστυνομικοί έχουν ένα τελευταίο καθήκον πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Μόνο που αυτό που πρέπει να κάνουν δεν ταιριάζει καθόλου με το γλυκό και χαρούμενο πνεύμα των ημερών. Πρέπει να ανακοινώσουν σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι το θάνατο της κόρης τους σε δυστύχημα. Το όλο ζήτημα απαιτεί ειδικό χειρισμό, γι αυτό και τα «καμάρια» της αγγλικής αστυνομίας, εξαιτίας της καλοσύνης τους και μην αντέχοντας να γίνουν αγγελιαφόροι άσχημων ειδήσεων, αποφασίζουν να τους αποκρύψουν το γεγονός. Ξεκινούν, λοιπόν, να λένε το ένα ψέμα μετά το άλλο και τα πράγματα αρχίζουν να μπερδεύονται, προκαλώντας μια σειρά από παρεξηγήσεις, παρασύροντας έναν ιερέα, τους γείτονες κι ένα… τσιουάουα.

psema sto psema 5 

Το κύριο στοιχείο του έργου είναι οι απανωτές παρεξηγήσεις, ενώ παράλληλα συνδυάζει αριστοτεχνικά την τρυφερότητα με το χαμόγελο και τη συγκίνηση με το γέλιο.

 psema sto psema 4

Ο Πέτρος Φιλιππίδης εξηγεί γιατί επέλεξε να παρουσιάσει ξανά το έργο: «Δεν υπάρχει κάτι πιο ισχυρό από το γέλιο. Θεώρημα; Όχι. Αξίωμα αυταπόδεικτο. Αυτός είναι ο λόγος, γιατί ξανά το “Ψέμα στο Ψέμα” λοιπόν. Για να γελάσετε, να γελάσουμε! Δεν υπάρχει κάτι πιο ισχυρό από αυτό. Άλλοι λόγοι; Πολλοί. Καταρχάς, ο Παύλος είναι ένας ισχυρός λόγος, διότι εκτός από ένα σπουδαίος ηθοποιός, είναι το γέλιο το ίδιο! Έπειτα ο θίασος. Ο Κώστας, η Μαρία, ο Παναγιώτης, η Ελευθερία, η Ευγενία, η Χριστίνα. Ο Θοδωρής (Πετρόπουλος) που χωρίς την μετάφρασή του, δε θα γινόταν αυτή η επιτυχία. Το ίδιο το έργο που είναι αστείο και συνάμα πολύ σημαντικό, δίνοντάς μας την ευκαιρία να κάνουμε αυτή την παράσταση. Γελάς πολύ, αλλά σε βάζει σε σκέψεις απέναντι στον καθρέφτη της αλήθειας και τον διπλό καθρέφτη του ψέματος. Διάλεξε».

psema sto psema 6

Εκτός από τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Παύλο Χαϊκάλη στην παράσταση παίζουν οι Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Μαρία Κατσανδρή, Παναγιώτης Κατσώλης, Ελευθερία Μπενοβία, Χριστίνα Σπατιώτη, Ευγενία Παναγοπούλου.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b