MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
18
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Λογοτεχνικοί Περίπατοι στο κέντρο της Αθήνας

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Έλληνες λογοτέχνες και λογοτεχνικά κείμενα θα μας οδηγήσουν σε μία μοναδική ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας, όπου γνωστά μας μέρη αποκτούν μία άλλη διάσταση, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Στον πρώτο περίπατο (που ξεκινά από τον Εθνικό κήπο στο Σύνταγμα και καταλήγει στου Ψυρρή) ανακαλύπτουμε την Αθήνα των Σουρή, Ροΐδη, Δροσίνη, Παλαμά, Καζαντζάκη, Παπαδιαμάντη και άλλων σπουδαίων. Ο Καζαντζάκης στην «Αναφορά στον Γκρέκο» μας μιλά για την Ακρόπολη, ο Παπαδιαμάντης μας υποδέχεται στις φτωχικές αυλές της Πλάκας και του Ψυρρή και ο Σουρής «τα σέρνει» στους πολιτικούς, σαν να μην έχει περάσει μια μέρα από τότε.

Στον δεύτερο περίπατο (με αφετηρία την Ομόνοια και τέρμα το Σύνταγμα) με πρώτη στάση στο «Μπάγκειον» συναντάμε τους καταραμένους ποιητές της Αθήνας. Παρακάτω βρίσκουμε τον Ξενόπουλο και το περιοδικό του, τη «Διάπλαση των παίδων», και λίγο πιο πάνω το πατάρι του «Λουμίδη», όπου γράφτηκαν τριάντα χρόνια πολιτιστικής ιστορίας. Εκεί, ο Γκάτσος διαβάζει στους φίλους τους αποσπάσματα από την «Αμοργό», και ο Θεοδωράκης με τον Ελύτη συζητούν για το «Άξιον Εστί». Ο νεαρός Χατζιδάκις γεμάτος όνειρα μπαίνει δυναμικά στην παρέα. Και πιο πέρα, ανακαλύπτουμε το σημείο όπου εμπνεύστηκε ο Δροσίνης την «Ανθισμένη αμυγδαλιά». Μαζί θα δούμε πού σύχναζαν ο Σεφέρης και ο Ταχτσής και γιατί ο Βάρναλης και η Πολυδούρη είχαν άλλα στέκια. «Μπραζίλιαν», «Απότσου», «Μαύρος γάτος», λογοτεχνικά στέκια, πλατείες, νεότερη και σύγχρονη ιστορία: όλα μέσα από τα έργα σημαντικών πεζογράφων και ποιητών. Τα κείμενα «μιλούν» και εμείς ταξιδεύουμε.

Πληροφορίες

Παρασκευή 6/10 στις 17:30 – 19:30 (Σύνταγμα – Πλάκα – Ψυρρή)

Σάββατο 7/10 στις 17:00 – 19:00 (Ομόνοια – Σύνταγμα)

Σημεία συνάντησης: Στον πρώτο περίπατο ξεκινάμε από την είσοδο του Εθνικού Κήπου, επί της Λεωφόρου Βασιλ. Αμαλίας. / Στον δεύτερο περίπατο ξεκινάμε από τον φούρνο Βενέτη στην Ομόνοια.

Η εκδήλωση δεν ενδείκνυται για παιδιά κάτω των 12 ετών. Κόστος ξενάγησης: 10 ευρώ /άτομο, ανά ξενάγηση/περίπατο – συνοδοί ΑΜΕΑ δωρεάν.

Η εκδήλωση «Λογοτεχνικοί Περίπατοι» αποτελείται από δύο περιπάτους. Η κάθε ξενάγηση έχει συνολική διάρκεια 2 ωρών. Μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις δύο ξεναγήσεις ή όποια από τις δύο επιθυμείτε, καθώς είναι αυτόνομες.

* Προσβασιμότητα: Περιορισμένη για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Για κρατήσεις επικοινωνήστε: [email protected] & 210-3230102

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.action-plus.gr

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Free City: Όσα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα μετά τον Δεκαπενταύγουστο
Εκδηλώσεις
Θέατρο, μουσική, σινεμά: 5+1 προτάσεις για την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου
Εκδηλώσεις
Όλα όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν το διήμερο του Δεκαπενταύγουστου στην Αθήνα
Εικαστικά
10 Χρόνια Ιόνιο: Το φωτογραφικό οδοιπορικό του Κωνσταντίνου Λιόπετα γίνεται έκθεση στην Ιθάκη
Εικαστικά
Μάρπησσες: Θηλυκές ιστορίες που εμπνέουν σε μια εικαστική έκθεση στην Πάρο
Εικαστικά
Video Art Μηδέν: Η διεθνής σκηνή βιντεοτέχνης δίνει ραντεβού στη Φλώρινα για ένα διήμερο προβολών
Εκδηλώσεις
The Beginning: Η Θεσσαλία στο επίκεντρο των παραστατικών τεχνών με το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Under30
Εκδηλώσεις
8ο Φεστιβάλ Δελφών: Γιώτα Νέγκα και Σταύρος Σιόλας ρίχνουν την αυλαία με δωρεάν συναυλίες
Εκδηλώσεις
Τι θα κάνουμε την δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου στην πόλη;
Εκδηλώσεις
Free City: 12 δωρεάν εκδηλώσεις για διασκέδαση αυτή την εβδομάδα 10-14/08
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 δωρεάν εκδηλώσεις για το ΣΚ 8-9 Αυγούστου
Εκδηλώσεις
Μουσική Τεχνόπολη 2026: Η συναυλιακή σεζόν κορυφώνεται τον Σεπτέμβριο