MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
02
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Λογοτεχνικοί Περίπατοι στο κέντρο της Αθήνας

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Έλληνες λογοτέχνες και λογοτεχνικά κείμενα θα μας οδηγήσουν σε μία μοναδική ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας, όπου γνωστά μας μέρη αποκτούν μία άλλη διάσταση, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Στον πρώτο περίπατο (που ξεκινά από τον Εθνικό κήπο στο Σύνταγμα και καταλήγει στου Ψυρρή) ανακαλύπτουμε την Αθήνα των Σουρή, Ροΐδη, Δροσίνη, Παλαμά, Καζαντζάκη, Παπαδιαμάντη και άλλων σπουδαίων. Ο Καζαντζάκης στην «Αναφορά στον Γκρέκο» μας μιλά για την Ακρόπολη, ο Παπαδιαμάντης μας υποδέχεται στις φτωχικές αυλές της Πλάκας και του Ψυρρή και ο Σουρής «τα σέρνει» στους πολιτικούς, σαν να μην έχει περάσει μια μέρα από τότε.

Στον δεύτερο περίπατο (με αφετηρία την Ομόνοια και τέρμα το Σύνταγμα) με πρώτη στάση στο «Μπάγκειον» συναντάμε τους καταραμένους ποιητές της Αθήνας. Παρακάτω βρίσκουμε τον Ξενόπουλο και το περιοδικό του, τη «Διάπλαση των παίδων», και λίγο πιο πάνω το πατάρι του «Λουμίδη», όπου γράφτηκαν τριάντα χρόνια πολιτιστικής ιστορίας. Εκεί, ο Γκάτσος διαβάζει στους φίλους τους αποσπάσματα από την «Αμοργό», και ο Θεοδωράκης με τον Ελύτη συζητούν για το «Άξιον Εστί». Ο νεαρός Χατζιδάκις γεμάτος όνειρα μπαίνει δυναμικά στην παρέα. Και πιο πέρα, ανακαλύπτουμε το σημείο όπου εμπνεύστηκε ο Δροσίνης την «Ανθισμένη αμυγδαλιά». Μαζί θα δούμε πού σύχναζαν ο Σεφέρης και ο Ταχτσής και γιατί ο Βάρναλης και η Πολυδούρη είχαν άλλα στέκια. «Μπραζίλιαν», «Απότσου», «Μαύρος γάτος», λογοτεχνικά στέκια, πλατείες, νεότερη και σύγχρονη ιστορία: όλα μέσα από τα έργα σημαντικών πεζογράφων και ποιητών. Τα κείμενα «μιλούν» και εμείς ταξιδεύουμε.

Πληροφορίες

Παρασκευή 6/10 στις 17:30 – 19:30 (Σύνταγμα – Πλάκα – Ψυρρή)

Σάββατο 7/10 στις 17:00 – 19:00 (Ομόνοια – Σύνταγμα)

Σημεία συνάντησης: Στον πρώτο περίπατο ξεκινάμε από την είσοδο του Εθνικού Κήπου, επί της Λεωφόρου Βασιλ. Αμαλίας. / Στον δεύτερο περίπατο ξεκινάμε από τον φούρνο Βενέτη στην Ομόνοια.

Η εκδήλωση δεν ενδείκνυται για παιδιά κάτω των 12 ετών. Κόστος ξενάγησης: 10 ευρώ /άτομο, ανά ξενάγηση/περίπατο – συνοδοί ΑΜΕΑ δωρεάν.

Η εκδήλωση «Λογοτεχνικοί Περίπατοι» αποτελείται από δύο περιπάτους. Η κάθε ξενάγηση έχει συνολική διάρκεια 2 ωρών. Μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις δύο ξεναγήσεις ή όποια από τις δύο επιθυμείτε, καθώς είναι αυτόνομες.

* Προσβασιμότητα: Περιορισμένη για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Για κρατήσεις επικοινωνήστε: [email protected] & 210-3230102

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.action-plus.gr

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Το αόρατο νήμα υφαίνει: Εικαστικά, γεύσεις και βιωματικές δράσεις υμνούν την αξία της φροντίδας στην Τήνο
Εκδηλώσεις
Το πρώτο ΣΚ του Οκτωβρίου πάμε θέατρο και ακούμε μουσική στο απόλυτο σκοτάδι
Εκδηλώσεις
Red Bull SoundClash: Rack vs Lila στο πιο δυνατό μουσικό live battle
Cine News
Ταινιοθήκη: Ιστορική πρεμιέρα για την αποκατεστημένη «Εύα» της Μαρίας Πλυτά
Εικαστικά
Van Gogh – The Immersive Experience: Η έκθεση-φαινόμενο ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη
Εκδηλώσεις
Is it me in the city: Τρεις ημέρες αφιερωμένες στην κοινότητα και στην αίσθηση του ανήκειν στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων
Εκδηλώσεις
Θέατρο, live και εκθέσεις που δεν χάνουμε αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Free City: Όλα όσα κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Red Jasper Cabaret Theatre: Νέα σεζόν με ανανεωμένο ρεπερτόριο για την εναλλακτική σκηνή της πόλης
Δράσεις
Γνωρίζοντας την άγρια ζωή της Ελλάδας: Διήμερο ανοιχτών εκδηλώσεων στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή
Εκδηλώσεις
Αποχαιρετιστήριες παραστάσεις, επιστροφές και δύο εκθέσεις στο παρά πέντε - Όσα θα κάνουμε αυτό το ΣΚ στην πόλη