MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
26
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Μήνις, η επανάσταση του καναπέ στο Bios Tesla

Το κοινωνικό έργο “Μήνις, η επανάσταση του καναπέ” σε σκηνοθεσία Αμαλίας Βλάχου, παρουσιάζεται από τις 26 Οκτωβρίου 2017 στο Bios Tesla.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Δυο νέα κορίτσια παγιδευμένα στα ίδια -με τις προηγούμενες γενιές- στερεότυπα που οδήγησαν μια ολόκληρη χώρα στην πνευματική κατάρρευση. Καθισμένες σε έναν καναπέ ξεδιπλώνουν όλη την σύγχρονη ελληνικότητα ως κάτι πεπερασμένο, ως κάτι που δε λέει να αλλάξει. Μια οργή που στρέφεται μέσα μας και μάς τρώει τα σωθικά. Ακατάσχετη πολυλογία και μια κριτική σε εμάς τους ίδιους που δεν μπορούμε να βγούμε από το βάλτο που έχουμε βυθιστεί -ή μάλλον γεννηθήκαμε βυθισμένοι. Μια γενιά που έχει χρέος να ακουστεί. Ή τουλάχιστον να προσπαθήσει. Η γενιά του καναπέ.

mhnis epanastash tou kanape oktwvrios 2017 2

Η Μήνις πρωτοπαρουσιάστηκε στο Θέατρο Επί Κολωνώ το Μάιο του 2017. Τότε επικεντρωθήκαμε στη γενιά μας, αυτή των τριαντάρηδων και στην κρίση που βιώνουμε στην εποχή μας. Μια κρίση που απαντά περισσότερο στην πνευματική της διάσταση παρά στην οικονομική. Τώρα λίγους μήνες μετά πάμε ένα βήμα παρακάτω και θέτουμε το ζήτημα της κρίσης σε μια πιο υπαρξιακή βάση αναζητώντας και εξερευνώντας την κρίση του ανθρώπου στη σύγχρονη εποχή.

mhnis epanastash tou kanape oktwvrios 2017 3

Επί σκηνής ερχόμαστε αντιμέτωποι με το τίποτα, με τη φασαρία που δημιουργούμε καθημερινά στο σώμα για να μην έρθουμε αντιμέτωποι με τον εαυτό. Τον αφήνουμε τελευταίο στις προτεραιότητές μας, σε λειτουργία ύπνωσης, ώσπου να ‘ ρθει μια στιγμή που θα μας κάνει να επαναπροσδιορίσουμε, ή ώσπου να μην έρθει καμμία στιγμή. Πόσο αφηνόμαστε στη στιγμή και γιατί πλατιάζουμε σε συζητήσεις άσκοπες, προκαλώντας επίμονα το σπάσιμο της σιωπής. Δύο γυναίκες αντιμετωπίζονται σκηνοθετικά κυρίως ως άνθρωποι που δεν υπήρξαν πριν ούτε θα υπάρξουν μετά. Επιλέγουν να ζήσουν, αλλά ψάχνουν τρόπους να σκοτώσουν την ώρα τους φλυαρώντας και αποφεύγοντας να μπουν βαθιά μες στην αλήθεια τους. Μια performance με κύριο συστατικό το λόγο ως αναπόσπαστο κομμάτι του σώματος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Αμαλία Βλάχου


Παίζουν: Κατερίνα Λούβαρη- Φασόη, Κατερίνα Πρωτονοταρίου

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: από 26 Οκτωβρίου 2017
Σενάριο: Αμαλία Βλάχου, Κατερίνα Λούβαρη - Φασόη, Κατερίνα Πρωτονοταρίου
Πληροφορίες: τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3425335
Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Τέλος το θέατρο, σε σκηνοθεσία Ηλέκτρας Ελληνικιώτη στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες
ΘΕΑΤΡΟ
Όμορφες Σκέψεις: Η παράσταση της Ήρας Κατσούδα comedy συνεχίζεται στο θέατρο Olvio
ΘΕΑΤΡΟ
Γιου γιαϊ γιάκο, της Μαρίσσας Φαρμάκη στο Rabbithole
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Κήπος των Επίγειων Απολαύσεων: Η νέα παράσταση χορού του Σπύρου Κουβαρά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Νεκροταφείο Αυτοκινήτων, του Φερνάντο Αρραμπάλ στο Φρένο
ΘΕΑΤΡΟ
Ήλιος με ξιφολόγχες στο ΚΘΒΕ
Θεατρικά Νέα
Μήδεια Έξοδος ΙΙΙ: Η μουσική σύνθεση του Γιώργου Κουμεντάκη στην Εθνική Γλυπτοθήκη
ΘΕΑΤΡΟ
Η Πολιορκία του Λένινγκραντ, του Χ.Σ. Σινιστέρα στο Bios
ΘΕΑΤΡΟ
Αγαμέμνων – Ο κύκλος του αίματος: Η παράσταση της Ραφίκας Σαουίς από το La MaMa στο Θέατρο Μαβίλη
ΘΕΑΤΡΟ
Επικίνδυνος οίκτος, του Stefan Zweig στο Θέατρο Χώρος
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Φιάκας: Συνεχίζεται στο «Από Μηχανής» Θέατρο με νέα διανομή
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Ναυτικός, του Φερνάντο Πεσσόα στο Θέατρο Βαφείο Λάκης Καραλής