MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
27
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
7ο φεστιβαλ WIFT GR
12o Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας
Blue Lock -Episode Nagi (με υπότιτλους)
Chainsaw Man-Η ταινία: Reze Arc (με υπότιτλους)
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Το κάστρο του απείρου (με υπότιτλους)
Dracula
Ghost in the Shell
Ghost in the Shell 2: Innocence
Grand Prix: Ο γύρος της Ευρώπης (μεταγλωττισμένη)
Greek Mountain Film Festival
HAIKYU!! The Dumpster Battle
Harvest
Jujutsu Kaisen (με υπότιτλους)
Jujutsu Kaisen: Εκτέλεση
Monsta X: Connect X in Cinemas
My Hero Academia: You’re Next
Noi
Nouvelle Vague
Reservoir Dogs
Roofman
Seventeen World Tour [New_] in Japan: Live Viewing
Tack
The Blair Witch Project
Wicked: Μέρος δεύτερο
Yikian!
Ένα απλό ατύχημα
Όνειρα
Όταν έρθει το φθινόπωρο
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αχινός
Βερμίλιο: Η Νύφη του Βουνού
Βουγονία
Γεια σου Φρίντα (μεταγλωττισμένη)
Για πάντα?
Δεσποινίς Μόξι: Η Οδύσσεια μιας γάτας (μεταγλωττισμένη)
Δύο καπνισμένες κάννες
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Ζωούπολη 2 (με υπότιτλους)
Η αγάπη που απομένει
Η γεύση του κερασιού
Η συμμορία των μάγων 3
Η τέχνη του να επιβιώνεις
Η ώρα του λύκου
Καίτη Δρόσου: Κιβώτιο μνήμης
Καμία άλλη επιλογή
Κατοικίδια στο express (μεταγλωττισμένη)
Κράτα την ψυχή σου στο χέρι και περπάτα
Κύριλλος και Μεθόδιος – Οι φωτιστές των Σλάβων
Λο
Μέρες οργής
Μανόλια
Με λένε Στέλιο
Μια μάχη μετά την άλλη
Μόνος στο σπίτι
Νυρεμβέργη
Νυχτερινή εφημερία
Ο Κινηματογραφιστής
Ο εξολοθρευτής άγγελος
Ο μεγάλος Δικτάτωρ
Ο φίλος μου ο Ταφίτι (μεταγλωττισμένη)
Πέθανε αγάπη μου
Παμφίρ
Ρέκβιεμ για ένα όνειρο
Σμιλεμένες ψυχές
Σπασμένη φλέβα
Στο νησί του Αμρουμ
Στρουμφάκια: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Συναισθηματική αξία
Συνύπαρξη, λέμε τώρα
Σώστε τον πράσινο πλανήτη
Τα κακά παιδιά 2 (μεταγλωττισμένη)
Τα παιδιά του Παραδείσου
Το δάκρυ του διαβόλου
Τομ και Τζέρι: Η απαγορευμένη πυξίδα (μεταγλωττισμένη)
Το πάθος της Ζαν ντ’Αρκ
Το χειρόγραφο της Σαραγόσα
Το χρώμα του ροδιού
Τρία χιλιόμετρα ως το τέλος του κόσμου
Τύχη βουνό
Χάιντι: Η διάσωση του μικρού λύγκα (μεταγλωττισμένη)
Χαραυγή μέρος 1
Αισθηματική

Σουζάνα με σκοτώνεις

Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο καλός και αποτελεσματικός ηθοποιός είναι, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του σε ένα άγνωστο τερέν, αυτό της ρομαντικής κομεντί.

stars-fullstars-fullstars-halfstars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 100'
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ο Ελίχιο (Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ), ένας αξιαγάπητος και χαρισματικός ηθοποιός σε μεξικάνικες σαπουνόπερες ξυπνάει ένα πρωί για να ανακαλύψει ότι η σύζυγος του Σουζάνα (Βερόνικα Εκέγκουϊ) τον παράτησε, χωρίς καμιά λέξη ή προειδοποίηση. Η βεβαιότητα του πως τα πράγματα μεταξύ τους ήταν τέλεια καταρρέει, όσο αρχίζει να μιλάει με φίλους και γνωστούς. Όμως κανείς δεν γνωρίζει που μπορεί να βρίσκεται η Σουζάνα. Μερικούς μήνες αργότερα ο Ελίχιο ανακαλύπτει στο ίντερνετ ότι η Σουζάνα παρακολουθεί ένα εργαστήριο σεναρίου στην Αϊόβα.

ME ESTAS MATANDO SUSANA   Πηγή: monopoli.gr

Η γοητεία του Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ είναι το ακαταμάχητο όπλο ενός φιλμ που εκτός των ρομαντικών αποχρώσεων του διαθέτει μια αβίαστη απλότητα που βοηθάει τα μάλα ώστε να ξεπεραστεί η συμβατικότητα του σεναρίου στο δεύτερο μέρος.

Η ταινία ξεκινάει θαυμάσια με μια απροσδιόριστη κατάσταση μυστηρίου που αποκαλύπτει σταδιακά και με αφοπλιστική αμεσότητα τα μυστικά της. Ο απελπισμένος (ή μήπως έχει απλώς θιχτεί ο εγωισμός του;) Ελίχιο αποφασίζει να ξανακερδίσει την Σουζάνα με κάθε κόστος, ακόμη κι αν χρειαστεί να αφήσει πίσω του ότι αγαπάει. Αποφασίζει να πουλήσει το αυτοκίνητο του, να φύγει από το Μεξικό και να ταξιδέψει στην μεσοδυτική πανεπιστημιακή πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών, χωρίς κανένα σχέδιο. Γρήγορα συνειδητοποιεί ότι η ζωή δεν είναι και τόσο εύκολη όταν είσαι σαν ψάρι έξω από τα νερά σου. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα μόλις συναντήσει τη Σουζάνα, ενώ η μεξικάνικη καταγωγή του τον φέρνει στο επίκεντρο απίθανων κωμικών καταστάσεων (ο εξωνυχιστικός έλεγχος της αστυνομίας) που διαθέτουν και μια ελάχιστη δραματική νότα. Είναι κρίμα όμως που ένα τόσο δυνατό ξεκίνημα (το οποίο πείθει απόλυτα για το ρεαλισμό και τις εκπλήξεις που κρύβει η καθημερινότητα) δεν έχει ανάλογη συνέχεια. Όλο το δεύτερο μέρος της ταινίας που είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα «Ciudades Desiertas» του José Agustín είναι ο ορισμός της προβλέψιμης και εύκολης πλοκής. Ακόμη κι έτσι πάντως αξίζει να την ανακαλύψετε λόγω της ζεστασιάς της και του συναισθηματικού πλούτου της, ενώ φυσικά η παράσταση του Μπερνάλ προσθέτει αρκετούς πόντους στην αξία της ταινίας.

Κωνσταντίνος Καϊμάκης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: ΣΟΥΖΑΝΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ (ME ESTAS MATANDO SUSANA / YOU’RE KILLING ME SUSANA)
Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Σνάιντερ
Σενάριο: Λουίς Καμαρά, Ρομπέρτο Σνάιντερ

Παίζουν: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Βερόνικα Εκέγκουϊ, Ασλεϊ Γκρέις, Τζέιντιν Γουόνγκ, Μπιορν Χλίνουρ Χάραλντσον

Διάρκεια: 100'
Χώρα: Μεξικό, Καναδάς
Έτος: 2016

Rating: 2.5
Διανομή: Tanweer
Περισσότερα από CINEMA