MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου στη Λέσβο

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου με τη θεματική «Κάθαρσις» θα συγκεντρώσει και αυτό το καλοκαίρι 16 – 19 Αυγούστου, με κορυφαίους νέους ερμηνευτές διεθνούς φήμης για μία τετραήμερη γιορτή κλασικής μουσικής.

Monopoli Team

Με θεματική του φετινού προγράμματος την έννοια “Κάθαρση”  όπως τη διαμόρφωσε για την τέχνη ο Αριστοτέλης, οι 19 εξέχοντες μουσικοί που θα φθάσουν στο νησί από όλο τον κόσμο, θα εξερευνήσουν την ιαματική δύναμη της μουσικής, μέσα από τα συναρπαστικά έργα που ερμηνεύουν. Ο Μόλυβος ήταν ανέκαθεν ένα κομβικό σημείο συνάντησης διαφορετικών πολιτισμών. Το χωριό αποτελεί μια γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Μέσα από την μουσική συνύπαρξη κορυφαίων μουσικών από όλο τον κόσμο, αποδεικνύει πως η δημιουργία πηγάζει μέσα από την πολυμορφία, τονίζοντας όχι το τι μας χωρίζει, άλλα το τι μας ενώνει.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου αξιοποιεί το μαγευτικό τοπίο του μέρους που αποτελεί και το ιδανικό περιβάλλον για να βιώσει κανείς την κλασική μουσική. Στο πρόγραμμα φέτος συμμετέχουν μεταξύ άλλων: η Γερμανίδα σοπράνο Μάρλις Πέτερσεν, ο Ρώσσος βιολονίστας Κίριλ Τρούσοφ, η Κάρολαϊν Γκούλντινγκ, βραβευμένη Αμερικανίδα βιολονίστρια  και πολλοί άλλοι.

 
Φέτος εκτός από το κύριο πρόγραμμα του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα 9-13 Αυγούστου πρωτότυπες προ-φεστιβαλικές δραστηριότητες σε διάφορα σημεία της Λέσβουόπου, με αφορμή την μουσική, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει άλλα μέρη και άλλες πτυχές του νησιού, όπως το απολιθωμένο δάσος στο Σίγρι, τα Θερμά Λουτρά της Γέρας, να μυηθεί στην οινογνωσία –οινοποιείο Μεθυμναίος- και να επισκεφθεί το Μουσείο Ιακωβίδη στα Χύδηρα και να περιηγηθεί στο Ιερό του Μέσσου. 

 Δείτε το πλήρες πρόγραμμα:  www.molyvosfestival.com/3o-diethnes-festival-mousikis-molyvou/programma/

  

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b