MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Από την Νέα Υόρκη στην Αθήνα: «εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων»

Η έκθεση που διηγείται και φωτίζει το αθέατο σύμπαν των συναισθημάτων του αρχαίου κόσμου έρχεται στην Ελλάδα, αποτέλεσμα σύμπραξης του Ωνάσειου Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Υόρκης και του Μουσείου Ακρόπολης.

Monopoli Team

Το κορυφαίο μουσείο της χώρας και ένα από τα σπουδαιότερα στον κόσμο, το Μουσείο Ακρόπολης, 18 Ιουλίου με 19 Νοεμβρίου 2017, σε μια σπάνια και σημαντική σύμπραξη, συναντά το Ίδρυμα Ωνάση, που μετρά 42 χρόνια προσφοράς στον Πολιτισμό και την Παιδεία. Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι η συνδιοργάνωση της έκθεσης «εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων», που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης. Η έκθεση, με 129 αντικείμενα από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου αφηγείται τα συναισθήματα στην προσωπική, κοινωνική και πολιτική ζωή του αρχαίου κόσμου.

Επιμελητές της έκθεσης είναι οι: Άγγελος Χανιώτης, καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών του Ινστιτούτου Ανώτατων Σπουδών (Πρίνστον) και μέλος του Δ.Σ. του Θυγατρικού Ιδρύματος Ωνάση στις ΗΠΑ, Νικόλαος Καλτσάς, επίτιμος διευθυντής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, και Ιωάννης Μυλωνόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Η έκθεση στο Μουσείο Ακρόπολης στήνεται σ’ ένα διαφορετικό μουσειακό σκηνικό που οργάνωσε το Μουσείο σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα Ελένη Σπάρτση. Τη γενική εποπτεία της νέας παρουσίασης έχει αναλάβει προσωπικά ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b