MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ESCAPE WEEKENDS: Kαμένα Βούρλα

Σε μικρή απόσταση από την Αθήνα (μόνο 150 χλμ βόρεια), η καταπράσινη λουτρόπολη στα παράλια του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, προσφέρεται για χαλαρωτικές αποδράσεις που αναζωογόνησης. Από τον Τάσο Τσομπανίδη

author-image Τάσος Τσομπανίδης

Μέχρι τη δεκαετία του 70 τα Καμένα Βούρλα ήταν ένα από τα κοσμικότερα καλοκαιρινά θέρετρα, αγαπημένος προορισμός για την πολιτική και καλλιτεχνική ελίτ της εποχής. Μετά από μια περίοδο σχετικής παρακμής και χάρη σε αξιόλογες επενδύσεις σε τουριστικές υποδομές, η όμορφη κωμόπολη ξαναμπαίνει δυναμικά στο χάρτη των προορισμών. Άλλωστε οι ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών της περιοχής είναι γνωστές από την αρχαιότητα.

hotel galini kammena vourla mitsis hotels greece 37

Πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι τα ραδιούχα λουτρά λειτουργούν θεραπευτικά σε πολλές παθήσεις όπως αρθρίτιδες, ρευματοπάθειες αλλά και σε ασθένειες της σύγχρονης εποχής όπως η κατάθλιψη και άλλες ψυχικά και νευρολογικά νοσήματα.

contact galini spa hotel kamena vourla mitsis hotels greece 7

Το εντυπωσιακό 5 αστέρων Galini Wellness Spa & Resort του Ομίλου Mitsis Hotels είναι ένα από τα ξενοδοχεία που έδωσαν νέα πνοή στα Καμένα Βούρλα. Κτισμένο σε ένα μαγευτικό σημείο με άπλετη θέα στο βουνό και τη θάλασσα, είναι ένα από τα λίγα ξενοδοχεία στην Ελλάδα που συνδυάζουν τα ιαματικά λουτρά με τα θαλασσινά μπάνια. 

spa galini kammena vourla mitsis hotels greece 24

Οι εγκαταστάσεις του Galini Wellness Spa & Resort περιλαμβάνουν ένα μοναδικό κέντρο θαλασσοθεραπείας με ιαματικό νερό που εκτείνεται σε 3000 τμ. Ένα υδάτινο πάρκο με πολλές εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες που προσφέρει πολλές επιλογές θεραπευτικών υπηρεσιών αλλά και διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους.

galini spa kamena vourla mitsis hotels greece 5 0

Υπηρεσίες θαλασσοθεραπείας

spa galini kammena vourla mitsis hotels greece 12

Στο Galini Wellness Spa & Resort θα βρείτε ξεχωριστά πακέτα περιποίησης: υδροθεραπεία, μασάζ, λασποθεραπεία και σοκολατοθεραπεία.

Γκουρμέ απολαύσεις

Στο ξενοδοχείο Galini Wellness Spa & Resort, θα ανακαλύψετε τον ιδανικό χώρο για να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο για δύο ή μία όμορφη συνάντηση με φίλους στους εξωτερικούς ή εσωτερικούς του χώρους. Δύο διαφορετικά είδη κουζίνας είναι στη διάθεσή σας για την απόλυτη ικανοποίηση του ουρανίσκου σας: Ελληνική και Ιταλική!

dining galini mitsis hotels greece kamena vourla 4

Στα bar του Galini Wellness Spa & Resort στο λόμπυ, κοντά στις πισίνες ή στην παραλία μπορείτε να απολαύσετε το ποτό ή τον καφέ σας, από το πρωί έως το βράδυ.

Εκδρομές και αξιοθέατα

Το Galini Wellness Spa & Resort αποτελεί ιδανική αφετηρία για να εξερευνήσετε τις γύρω περιοχές.

Λιχαδονήσια

  • Προγραμματίστε μια ημερήσια εκδρομή για μπάνιο στα καταπράσινα Λιχαδονήσια. Θα τα προσεγγίσετε είτε με νοικιαζόμενο βαρκάκι ή με τα καραβάκια που αναχωρούν από τα Καμένα Βούρλα. Για περισσότερες πληροφορίες και δρομολόγια www.lichadonisia.com.
  • Μόλις 15 χλμ από τα Καμένα Βούρλα θα συναντήσετε τις Θερμοπύλες, διάσημες για την ιστορική μάχη και την θυσία των 300 μαχητών του Λεωνίδα. Για όσους δεν γνωρίζουν υπάρχει ακόμη χαραγμένο το μονοπάτι του «Εφιάλτη» το οποίο και μπορείτε να διατρέξετε έχοντας ως οδηγό ένα από τα έμπειρα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου των Καμένων Βούρλων.
  • Αξίζει να ζήσετε την εμπειρία ενός αναζωογονητικού λουτρού στις θειούχες ιαματικές πηγές στις Θερμοπύλες οι οποίες αναβλύζουν από το βουνό σχηματίζοντας έναν φυσικό καταρράκτη. Η θερμοκρασία του νερού είναι υψηλή όλο το χρόνο.
  • 5 χιλιόμετρα από τις Θερμοπύλες στον δρόμο προς την Άμφισσα επισκεφτείτε το μοναστήρι της Δαμάστας με εξαιρετική θεά σε όλο τον Μαλιακό Κόλπο.

Budget: Ένα ζευγάρι θα χρειασθεί για ένα Σαββατοκύριακο περίπου 350-400 ευρώ (€200 για τη διαμονή στο Galini Wellness Spa & Resort, €100 για τα Spa, €50 βενζίνη και €25 για τα διόδια). 

Tips: Αναζητήστε ευκαιρίες με extra προσφορές μέσω των sites www.mistsishotels.gr και www.ekdromi.gr. (Τηλ 2235080501).

hotel galini kammena vourla mitsis hotels greece 2

Εγκαταστάσεις για παιδιά

Το Galini Wellness Spa & Resort είναι ιδανικός προορισμός και για οικογένειες με μικρά παιδιά. Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου υπάρχουν χώροι ειδικά διαμορφωμένοι για τη διασκέδαση των παιδιών: πισίνες, χώροι παιχνιδιού, γήπεδα κλπ.

hotel galini kammena vourla mitsis hotels greece 29

Περισσότερες πληροφορίες για το  Galini Wellness Spa & Resort

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b